Wat vindt Stephen King van 'It'?

Wat vindt Stephen King van 'It'?

De schrijver ervan heeft een uitgesproken mening.

Stephen King; als je al niet een van zijn boeken hebt gelezen dan heb je als filmliefhebber vast wel een film gezien gebaseerd op een van zijn werken, zoals bijvoorbeeld The Shawshank Redemption, The Green Mile, The Shining of Misery. En het is weer een mooi jaar voor de King fans met It en The Dark Tower. Maar wat vindt King zelf van deze films?

Zijn mening over The Dark Tower is helaas nog niet echt duidelijk, maar die over It wel. In een interview op Bloody Disgusting heeft King zich voor het eerst echt uitgelaten over de film zelf: ''Ik had er wel op gehoopt, maar niet verwacht dat de film zo goed zou zijn. Hij is heel anders dan wat we gewend zijn, maar tegelijkertijd zullen de bioscoopgangers zich ook in het verhaal kunnen vinden. Volgens mij gaan de personages hun echt goed bevallen, want daar draait het natuurlijk ook allemaal om. Als je deze personages interessant vindt en als je om hen geeft dan komt het verhaal goed tot zijn recht''.

''Ik denk dat mijn fans er echt van gaan genieten. Ik denk zelfs dat sommigen meerdere malen terug zullen keren naar de bioscoop, want de film is zeker de moeite waard. Ik heb hem zelf ook alweer een tweede keer gezien en ik zag toen nog meer details die ik de eerste keer had gemist''. King had ook alleen maar lof voor regisseur Andy Muschietti en hoofdrolspeler Bill Skarsgård: ''Ik had Andy's horrorfilm Mama al gezien, die duidelijk maakte wat voor een getalenteerde regisseur hij is. Ik vond het interessant dat hij zich voornamelijk richtte op de kinderen in het verhaal; ook in It spelen die een belangrijke rol.''

''Skarsgård was geweldig als Pennywise, al was het geen makkelijke rol. Want laten we eerlijk zijn, de meeste mensen denken nog aan Tim Curry als we het hebben over Pennywise the Clown en ze weten nog allemaal hoe hij uitzag en wat voor een indruk hij achter liet''.



NieuwsFilm

meest populair