Tessa Thompson over haar rol in 'Thor: Ragnarok'

Tessa Thompson over haar rol in 'Thor: Ragnarok'

En over hoe vrouwen vaak worden neergezet in superhelden-films.

Het derde solo-avontuur van Thor komt binnenkort alweer uit, begin november om precies te zijn. De trailers hebben een goede indruk gemaakt en de fans waren aangenaam verrast en hopen dat dit deel, Thor: Ragnarok, de beste van de drie zal zijn. Een van de hoofdrolspeelsters laat nu weten waarom deze film beter is en verschilt van andere superhelden-films.

In een recent interview met de Los Angeles Times zei Tessa Thompson, o.a. bekend van Creed, dat de rollen voor actrices vaak niet realistisch genoeg zijn. Volgens haar is dat ook de reden waarom zij en regisseur Waititi haar personage in Ragnarok, Valkyrie, niet honderd procent op de comics hebben gebaseerd. Zo hopen ze een meer levensecht personage neer te zetten.

Thompson reageerde: ''Het is een oneerlijke situatie want in superhelden-films moeten vrouwen vaak niet alleen sterk en dapper, maar ook sexy zijn. Soms moeten ze vechten en stoer zijn en op andere momenten moeten ze met hun handen op hun heupen wiegen of andere 'aantrekkelijke' poses aannemen. Maar wij wilden voor een versie van Valkyrie zorgen met haar eigen iconografie''.

Thompson denkt dat dit ook wel eens zou kunnen komen vanwege het feit dat de meeste superheldinnen-rollen geschreven worden door mannen: ''Er is een woord dat ik echt haat in de Hollywood scripts en dat is wanneer een vrouw 'bad-ass' wordt genoemd. Dat woord staat nu zowat in elk script, maar ik vind het vreselijk, want het betekent helemaal niks. Het is gewoon een of andere domme manier van een schrijver om te zeggen: ''Euh, ze is, tja, cool en sterk.'' En daarna wordt het meteen zoiets van ''Ze is bad-ass, maar ook knap. En sexy. Super sexy.''''

Toch zal Thompson blij zijn met het feit dat ook vrouwen belangrijkere rollen krijgen; zo is er bij Marvel het regisseur-duo Anna Boden en Ryan Fleck die voor Captain Marvel zorgen, waarvan het script volledig is geschreven door drie vrouwen. Bij DCEU wist Patty Jenkins hoge ogen te gooien met Wonder Woman.



NieuwsFilm

meest populair