Algemeen

'Wonder Woman' wint box office zomer van Marvel-films

En daarmee is Warner ook meteen de best presterende studio.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:10 in Algemeen
Wonder Woman mag op alle manieren een succes genoemd worden: bij het publiek deed de film rond Gal Gadots heldin het goed, bij de critici en ook aan de box office. Sterker nog: de superheldenfilm van Patty Jenkins blijkt nu de best verdienende film van afgelopen filmzomer. Dat meldt vakblad Deadline vandaag.

In de Verenigde Staten verdiende de superheldenfilm tot nu toe 409,4 miljoen dollar. Daarmee heeft het weer een nieuwe mijlpaal bereikt: het is ook de best verdienende film in de Verenigde Staten deze zomer. Beter zelfs dan Marvels Guardians of the Galaxy Vol. 2 (389,7 miljoen dollar) en Spider-Man: Homecoming (324 miljoen dollar).

De verdienste van Wonder Woman heeft er overigens ook voor gezorgd dat Warner Bros. de best presterende filmstudio is deze zomer. De opbrengst van de studio steeg met 9% ten opzichte van vorig jaar en eindigde op 790 miljoen dollar. Disney volgt op de tweede plek, met 739 miljoen dollar in de Verenigde Staten, een schrikbarende 39 procent minder dan een jaar eerder. Sony verdiende ook prima: 595,3 miljoen dollar - 25 procent meer dan vorig jaar.

Naar het schijnt heeft de prestatie van Wonder Woman er bij Warner voor gezorgd dat er besloten is meer losse en op zichzelf staande superheldenfilms te maken. Daarom zou de Joker een eigen film krijgen, zonder Jared Leto erin, om maar wat te noemen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chazillionair28

Avatar

Zo zie je maar weer dat solo films beter presteren om vervolgens toe te werken naar een gezamenlijke crossover ala avengers.

Frietgezicht

Avatar

Als ze grotere borsten had hadden ze nog meer geld binnen geharkt.

KeesjeNL

Avatar

Ik vond het een verschrikkelijk voorspelbare en seen-in-before-film.

nieuwslaatste nieuws

meest populair