Saoirse Ronan zoekt haar talenten in trailer 'Lady Bird'

Saoirse Ronan zoekt haar talenten in trailer 'Lady Bird'

Een coming of age-film die begin deze maand in première ging.

Distributeur A24 (The Killing of a Sacred Deer, Free Fire) heeft de eerste bewegende beelden van Lady Bird online gezet, nadat de film 1 september diens debuut maakte tijdens het Filmfestival van Telluride. Het komische drama is de eerste film van actrice Greta Gerwig die zelf schreef en regisseerde. In de titelrol treffen we Saoirse Ronan aan, als een tiener die van haar alledaagse leven af wil.

Californië, 2002. Christine "Lady Bird" McPherson is een eigenzinnige tiener die een aparte band heeft met haar hardwerkende moeder, een verpleegster. Ze ruziën veel, maar dat komt omdat Lady Bird boos en gefrustreerd is. Mensen zien haar talenten niet en denken dat ze het niet ver in het leven zal schoppen. Daarom wil ze zelfstandig op zoek gaan naar een toekomst en een goede vervolgopleiding tijdens haar laatste schooljaar. Lady Bird stuit al snel op nieuwe vrienden, eerste liefdes en een sociaal leven waar ze altijd al naar verlangde.


Het drama heeft zeer positieve recensies ontvangen de laatste paar dagen. De moeder van Ronan's karakter wordt gespeeld door Laurie Metcalf. De rest van de cast bestaat o.a. uit Lucas Hedges, Jake McDorman, Tracy Letts en Odeya Rush. Lady Bird zal deze herfst ook draaien tijdens het Filmfestival van Toronto. In de Amerikaanse bioscopen zal de dramedy te zien zijn vanaf 10 november.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair