Headlines 'Thor: Ragnarok': 'Guardians' cameo, Jane en meer!

Headlines 'Thor: Ragnarok': 'Guardians' cameo, Jane en meer!

Een hoop nieuwe details over onder andere Odin, Valkyrie, Hela, The Hulk en véél meer!

Let op! Dit artikel bevat mogelijke spoilers over een aantal recente en aankomende Marvel-films!

Het is tegenwoordig gebruikelijk dat filmjournalisten de set mogen bezoeken van een aankomende productie. Deze week werden de verslagen gepubliceerd van het setbezoek dat diverse media brachten aan Marvels Thor: Ragnarok. Dankzij dit persmoment hebben we weer wat nieuwe details gekregen en ook is er gisteren een nieuwe tv spot uitgebracht met coole, nieuwe beelden!

Zien we Star-Lord en Baby Groot in Ragnarok?

Tijdens het setbezoek kreeg men een aantal concepttekeningen te zien van Thor: Ragnarok. Zo waren er schetsen te zien van onder andere de gladiatorenplaneet Sakaar, het helse landschaap van Muspelheim en nieuwe, niet eerder verkende delen van Asgard zelf. De meest opvallende tekening was echter die van een typisch uitziend ruimteschip, namelijk de 'Milano'.

Bekijk de afbeelding
Bij degenen die bekend zijn met de Guardians of the Galaxy-films zal er vast nu een belletje gaan rinkelen. De Milano is het schip van Star-Lord en zijn crew. In Vol. 2 zagen we hoe de Milano werd neergehaald door de Sovereign en crashte in de bossen van de fictieve planeet Berhert, waar het vervolgens ook achter is gelaten. In de uitgelekte trailer van Avengers: Infinity War zagen we ook hoe Thor op de ruiten knalt van de Milano en de Guardians herkende Thor niet. Volgens regisseur Waititi is dit geen spoiler voor zijn eigen film.

Echter betekent dat wel twee dingen: de Guardians zullen hun oude vertrouwde vervoersmiddelen ophalen en opknappen voor de aanvang van Infinity War, hetgeen gezien de lange periode tussen Vol. 2 en de derde Avengers-film niet vreemd is, én ze hebben nog geen kennis gemaakt met held Thor. Wellicht dat Thor in Ragnarok ook op Berhert belandt en daar het schip tegenkomt. Een andere connectie tussen de twee films is dat The Grandmaster uit Ragnarok en The Collector uit Guardians of the Galaxy broers zijn.

Jane Foster afgeschreven voor Valkyrie

Eigenlijk weten we al langer dat we Thors knipperlichtvriendinnetje Jane Foster hoogstwaarschijnlijk niet gaan zien in Thor: Rangarok. Op de eerste plaats vooral omdat actrice Natalie Portman heeft aangeven dat ze niet verwacht dat Jane terugkeert voor een volgend romantisch avontuurtje met de Noorse god van de donder. Wellicht past zo'n aardse liefde ook niet in het brede intergalactische spectrum van Thor: Ragnarok.

Bekijk de afbeelding
Een nieuwe potentiële kandidaat voor aan Thors zij meldt zich immers ook al aan in Ragnarok, namelijk heldin Valkyrie, gespeeld door actrice Tessa Thompson. Valkyrie is een van Odins oude krijgers. Tijdens het setbezoek werd verteld dat Thor een oogje heeft op de stoere Valkyrie en dat de twee een hele andere relatie zullen krijgen dan we tot nu toe hebben gezien in de Thor-films. Wel krijgen we te weten in Ragnarok wat er precies tussen Jane en Thor is gebeurd. Misschien zien we Jane dan toch nog in een kleine flashbackscène opduiken.

Waar zijn Lady Sif en de Warriors Three?

Een aantal bekende karakters uit de vorige Thor-films ontbreekt in het promotiemateriaal dat tot nu toe is vrijgegeven voor de film. Deze personages, Lady Sif, Volstagg, Hogun en Fandral, zijn ook geen van allen bevestigd voor Thor: Ragnarok, maar wel werden enkele acteurs van deze bijrollen gespot in de buurt van de filmlocaties van de prent. De geruchtenmolen kwam dus flink opgang toen dat bekend werd, dus veel fans nemen aan dat deze vrienden en helden van Thor in de film te zien zullen zijn. Echter moeten zulke geruchten natuurlijk altijd met een (flink) korreltje zout worden genomen.

Bekijk de afbeelding
Ragnarok is al een aardig volle film, maar dat betekent niet dat deze minder belangrijke personages prima als slechtvee zouden kunnen dienen in de strijd tegen de kwaadaardige godin van de dood, Hela. In Thor: The Dark World zagen we hoe Loki vermomd als Odin, de heerser van Asgard, de troon overnam. Gezien de lange periode tussen The Dark World en Ragnarok zou een logische verklaring mogelijk kunnen zijn dat Sif en co gevangen zijn genomen door de magische krachten van Loki en ten tijden van de gebeurtenissen in Ragnarok simpelweg opgesloten zitten. Tijdens het persmoment werd verteld dat we sowieso te horen krijgen wat er is gebeurd met Lady Sif en de Warriors Three. Of we ze ook te zien krijgen, is dus nog maar de vraag.

Hoe The Hulk op Sakaar belandt

Zoals in de trailers al te zien was, zijn er een aantal wormgaten die leiden tot de planeet Sakaar. In Avengers: Age of Ultron zagen we hoe Bruce Banner, ofwel The Incredible Hulk, na het gevecht in Sokovia in een Quinjet vertrok naar het onbekende. Volgens producer Brad Winderbaum bestaan deze wormgaten ook vlakbij aarde in het Marvel Cinematic Universe. Wormgaten brengen je niet altijd keurig van A naar B.

Bekijk de afbeelding
Na het vertrek van Banner, belandt hij dus in een van die wormgaten met zijn Quinjet die hem naar de planeet Sakaar brengen, waar hij al snel wordt aangemerkt als nieuwe gladiator voor de kenmerkende gevechten van de planeet. Het zal op deze planeet zijn waar 'oud-collega's' Thor en Banner elkaar weer ontmoeten, nadat ze beiden de gebeurtenissen in Captain America: Civil War hebben gemist en zich beiden hebben beziggehouden met hun persoonlijke avonturen.

Nieuwe trailer met veel nieuwe beelden!

Ook zijn er deze week nieuwe beelden verschenen van de film! Bekijk de onderstaande video zeker eens even!



NieuwsFilm

meest populair