Liam Neeson voelt zich te oud om als actieheld door te gaan

Liam Neeson voelt zich te oud om als actieheld door te gaan

"Jongens, ik ben verdomme vijfenzestig."

Zelf dacht hij aan een film te werken die nooit op het grote scherm zou verschijnen, maar uiteindelijk veranderde Taken de carrière van Liam Neeson. Sinds de actiethriller van Pierre Morel uit 2008 hebben we de Noord-Ierse acteur vaker gezien in een rol waarbij het redden van zijn gezin en het uitschakelen van horde slechteriken de dagelijkse gang van zaken is. De twee Taken-vervolgen, Unknown, Non-Stop en Run All Night - stuk voor stuk titels waar actiefans en liefhebbers van Neeson dol op zijn. Maar als we de acteur zelf moeten geloven is dat binnenkort voorbij.

Tijdens zijn bezoek aan het Internationaal filmfestival van Toronto onthulde hij aan AP News dat hij simpelweg te oud wordt om met zulk soort films verder te gaan. "Al die thrillers, het was allemaal een ongeluk. Ze bieden me nog steeds veel geld aan om zulk soort dingen te maken. Maar ik heb zoiets van: 'Jongens, ik ben verdomme vijfenzestig.' Op den duur zal het publiek zoiets hebben van: 'O, kom op.' Ik heb er nog één gemaakt die ergens in januari uitkomt. Daarna komt er ook nog misschien één. Dat is het. Geen 'Taken' meer voor mij, geen franchises."

Zoals AP News aangeeft kunnen we nog twee spannende films met Neeson verwachten: Hard Powder en The Commuter. Laatstgenoemde is wederom geregisseerd door Jaume Collet-Serra, de man waarmee Neeson de meeste van zijn actiefilms gemaakt heeft. Zie overigens hier de gloednieuwe trailer van The Commuter.

Eerder dit jaar vernamen we ook dat de acteur zijn handtekening zette voor Retribution, de remake van een Spaanse thriller uit 2015. Daarin rijdt hij met zijn kinderen in een auto, voorzien van bommen die af zullen gaan als hij de verzoeken van een vreemde en onbekende man niet inwilligt.



NieuwsFilm

meest populair