Gebruikt Warner Bros. met oorsprongsfilm 'The Joker' ideeën van Darren Aronofsky?

Gebruikt Warner Bros. met oorsprongsfilm 'The Joker' ideeën van Darren Aronofsky?

De regisseur van het deze week verschenen 'mother!' gooit een balletje op!

Sinds deze week draait de thriller mother! van regisseur Darren Aronofsky (Noah, Black Swan) in de bioscoop en tijdens de bijhorende promotietoer kreeg hij een interessante vraag voorgeschoteld van een journalist die zich afvroeg hoe zijn Batman-filmpitch destijds verliep bij Warner Bros. Wat blijkt: de geplande oorsprongsfilm van supercrimineel The Joker lijkt bijzonder veel op Aronofskys idee!

"Zo te horen was ik destijds vijftien jaar te vroeg met mijn idee," vertelt Aronofsky. "De dingen die ik tot nu toe heb gehoord over deze film zijn eigenlijk precies hetzelfde als ik toentertijd gepitcht heb," aldus de regisseur. Momenteel werkt Warner Bros. aan een solofilm over DC's meest bekende schurk The Joker. Elementen van die film die nu door de wandelgangen dwalen, zoals het sterk van de stripboeken afwijkende oorsprongsverhaal, lijken veel op de pitch van de mother!-regisseur, zo vindt hij.

Aronofsky: "Ik had het idee om de film te draaien in Oost-Detroit en Oost-New York. Ik wilde niet Gotham gaan bouwen. De Batmobile stelde ik me voor als Lincoln Continental met twee busmotoren erin, allemaal vastgemaakt met ducttape." Voornamelijk de speelgoedafdeling zou niet blij zijn geweest met zijn voorstel en de studio koos uiteindelijk voor Christopher Nolans Batman Begins.

Eerder zag Aronofsky naar eigen zeggen al dingen terug van zijn script terug in Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice. "De ring met de Bruce Waynes initialen, die hij gebruikt om criminelen te brandmerken, was mijn idee. Ik heb daar overigens geen problemen mee hoor, zo werkt deze industrie nou eenmaal," aldus Aronofsky.



NieuwsFilm

meest populair