Eerste box office projecties 'Justice League'

Een positief beeld voor de knaller van het DCEU.

De eerste box office projecties voor Justice League zijn er. Warner Bros. heeft kortgeleden de eerste testscreenings georganiseerd en de reacties zijn tot dusverre positief. Het effect daarvan lijkt te zijn dat de film het goed gaat doen aan de box office. Box Office Pro heeft nu de eerste voorspellingen vrijgegeven.

De kenners van de site denken dat de DCEU-film het prima gaat doen: hij zou in zijn eerste weekend 150 miljoen dollar verdienen in de Verenigde Staten. Dat is net iets minder dan Batman v Superman: Dawn of Justice, dat met 166 miljoen dollar debuteerde. De uiteindelijke verdienste van de superheldenfilm van Zack Snyder en Joss Whedon zou neerkomen op 330 miljoen dollar in de Verenigde Staten.

Overigens is het even de vraag hoe correct de voorspelling wordt. Men baseert zich onder meer op de interacties op sociale media. Soms kloppen die voorspellingen heel goed, andere keren zijn ze te mild. Zo werd van Wonder Woman een openingsweekend van 83 miljoen dollar verwacht, maar kwam de film uiteindelijk uit met 103 miljoen dollar. Wellicht gebeurt er iets soortgelijks bij Justice League.

Vanaf 16 november in de bioscoop te zien.



NieuwsFilm

meest populair