Hoe graag willen we meer 'Avatar'-films?

Hoe graag willen we meer 'Avatar'-films?

En worden het nieuwe Box Office-knallers?

Verleden week wierpen we met de POLL een blik op de grootse Avatar-plannen van James Cameron. Er waren twee vragen, namelijk 'Ga jij Avatar 2 bekijken in de bioscoop?' en 'Denk jij dat de vier Avatar-films uiteindelijk gezien worden als een flop of als een groots succes?' Hieronder een blik op de uitkomst.

Velen zien Avatar 2 in de bioscoop
Het lijkt erop dat een groot deel van de FilmTotaal-bezoekers het vervolg op Avatar gewoon in de bioscoop gaat bekijken. Zo'n 65 procent geeft aan dit te gaan doen. In de reacties wordt aangegeven dat men er niet enorm om staat te springen, maar dat het bioscoopbezoekje vooral uit nieuwsgierigheid gepleegd wordt. En dat is niet raar. Het eerste deel bracht alleen al in Nederland 18,5 miljoen euro op, met dank aan ruim 1,7 miljoen bezoekers.

Maar Box Office-knallers?
De FilmTotaal-bezoekers zijn het voorlopig nog niet met elkaar eens of de vier vervolgfilms grootse financiële successen laten zien, in lijn met het origineel uit 2009. Slechts een kleine meerderheid denkt dat de films allemaal Box Office-krakers worden. Uit de reacties blijkt dat de nodige mensen denken dat het tweede deel goed zal scoren, maar dat de kans aanwezig is dat de franchise daarna zijn kracht verliest.

Met een wereldwijde opbrengst van $2.787.965.087 is "Avatar 3D" nog altijd veruit de financieel hoogst scorende bioscoopfilm ooit. En het lijkt er voorlopig niet op dat er een andere film snel voorbij zal gaan aan die score. In 2015 lukte het Star Wars: The Force Awakens niet. Die "tentpole-film" kwam tot "slechts" $2,1 miljard. Als iemand het zou redden, dan is het waarschijnlijk Cameron zelf. Op de tweede plaats in de Box Office aller tijden staat immers zijn Titanic, met $2,2 miljard. Ondanks dat de filmmaker ook de nodige tegenstanders kent, lijkt hij overduidelijk te snappen wat het grote bioscooppubliek wil zien op het witte doek.

NieuwsFilm

meest populair