Chris Hemsworth noemt sociale media gevaarlijk en eindeloos

Chris Hemsworth noemt sociale media gevaarlijk en eindeloos

"Ik geef de voorkeur aan de efficiëntie van telefoongesprekken."

Thor: Ragnarok-ster Chris Hemsworth vergelijkt het gebruiken van mobiele telefoons en sociale media met drank en drugs. Volgens de 34-jarige Australiër is het te verslavend en zouden we er minder vaak beroep op moeten doen. In een interview met mannenblad GQ Australia gaat hij hierop in.

"Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb ondervonden dat mijn telefoon me soms onrustig maakt. Wanneer je een berichtje binnenkrijgt, dan werkt de vrijkomende dopamine in je hersens als een bedwelmingsmiddel. Het is dezelfde reactie die je krijgt na het toepassen van cocaïne of alcohol of wat dan ook. Wanneer je dat berichtje ziet, dan komt er iets vrij."

Daarom acht de acteur het ook slim om het toestel eens wat vaker links te laten liggen. "Plaats je telefoon bijvoorbeeld niet naast je bed, om mee te beginnen. Ook niet meenemen als je uit eten ga, want je schenkt niemand dan meer aandacht. Daarnaast bezaten informatiebronnen in het verleden allerlei soorten eindes. Een verhaal in een krant loopt af. Het is afgelopen. Je stopt dan. Een boek eindigt ook, bijvoorbeeld na een hoofdstuk. Maar Instagram: het is eindeloos nieuws. Facebook ook. Er komt geen eind aan het nieuws. Dit is nu het gevaar. We stoppen niet omdat het niet eindigt. Er is niets dat je geheugen beperkt. Er is geen bodem in zicht. Dat is het probleem."

Hemsworth vervolgt: "Ik geef de voorkeur aan de efficiëntie van telefoongesprekken. Door de heen en weer sturende berichtjes word ik bij mijn kinderen of mijn werk vandaan getrokken. Niet dat ik geen berichtjes stuur. Maar als samenleving komen we steeds dichter bij het punt dat we verbaal niet meer communiceren."

Overigens is hij niet de enige Marvel-held die hier ook zo over denkt. Toen de acteur aan Avengers: Infinity War werkte, deed hij dat samen met de cast van Guardians of the Galaxy. Tussen de opnames door voerde niemand gesprekken. "Er was een kring van mensen. Ze waren met hun telefoon bezig. Dus ik zei: 'Hé, kunnen jullie je nog herinneren hoe we vroeger met elkaar praatten?' Chris Pratt stond toen op en zei: 'Fuck. Ik weet het, man. Het is naar de klote, nietwaar?' En toen smeet hij zijn telefoon neer."

NieuwsFilm

meest populair