Bryan Cranston: Trump-haters moeten toontje lager zingen

Bryan Cranston: Trump-haters moeten toontje lager zingen

Hij heeft de Amerikaanse president misschien niet hoog zitten, maar hij wil ook niet dat zijn land ten onder gaat.

Bryan Cranston - de acteur uit films als Argo, Godzilla en Trumbo - is minder agressief geworden jegens de Amerikaanse president, Donald Trump. De 71-jarige bewoner van het Witte Huis krijgt dagelijks nog steeds veel kritiek over zich heen. Cranston (61 jaar) wil dat echter zien afnemen. Via The Hollywood Reporter: "President Trump is niet de persoon die ik graag het land zie besturen. Daar ben ik erg open over geweest. Dat gezegd hebbende: hij is dé president."

Medio oktober onthulde de Amerikaan dat hij werkelijk denkt dat Trump geestesziek is en daarom zulke vreemde beslissingen maakt. Hij kaartte aan dat het niet om een grap ging. De situatie is erg serieus. "Als hij faalt dan loopt het land in gevaar. Het zou voor iedereen egoïstisch zijn om te zeggen: 'Ik hoop dat hij faalt.' Tegen die persoon zou ik zeggen: 'Krijg de klere.' Waarom zou je dat willen? Zodat je gelijk kan hebben? Ik wil niet dat hij faalt, maar succesvol is. Echt waar."

Voordat Trump gekozen werd was Cranston één van vele acteurs die beloofde naar Canada te verhuizen als de zakenmagnaat het hoofd van het land zou worden. Maar zolang de president met goede plannen komt, dan heeft Cranston nog hoop. "Als je een idee hebt dat het land helpt, dan zal ik je steunen. Het kan me niet schelen dat je een Republikein bent en ik een Democraat of wat dan ook. Het maakt me niets uit. We moeten van de gedachtegang afkomen dat ons land een politieke speelbal is en dat iemand met een andere mening de vijand is. Ervan uitgaande dat zij net zoveel van dit land houden als jij, dan is er altijd ruimte voor verbetering. Hoe kunnen we vooruitgaan?"

NieuwsFilm

meest populair