Trailer 'I, Tonya' met Margot Robbie

Trailer 'I, Tonya' met Margot Robbie

De zieke geest van Tonya Harding.

Na haar rollen in films als The Wolf of Wall Street, The Legend of Tarzan en Suicide Squad zien we Margot Robbie binnenkort in de film I, Tonya, een soort van biopic met de nodige zwarte komedie. Na een eerdere teaser trailer zie je hieronder de volledige trailer, een Red Band-variant.

Robbie speelt de rol van de oud-kunstschaatsster Tonya Harding. Om haar kansen te vergroten voor de Amerikaans kampioenschappen in 1994 schakelde Hardings man Jeff Gillooly de persoon Shane Stant in om Hardings directe tegenstander Nancy Kerrigan te verwonden. Het gevolg was dat Harding kampioen werd, maar doordat de aanslag op Kerrigan later werd onthuld moest Harding haar titel inleveren en kreeg ze een levenslange schorsing.

De situatie kreeg wereldwijd flink wat aandacht, mede omdat Harding ook een bijzonder goed kunstschaatstalent was. Andere belangrijke personages worden gespeeld door Sebastian Stan als Hardings man en Allison Janney als Hardings moeder LaVona Golden. Ook zie je rollen van onder meer Paul Walter Hauser, Julianne Nicholson, Bobby Cannavale en Mckenna Grace. Vanaf 8 december draait Craig Gillespie's I, Tonya in de Noord-Amerikaanse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair