Matt Damon piepklein in trailer 'Downsizing'!

Matt Damon piepklein in trailer 'Downsizing'!

Overbevolking? De oplossing is gevonden.

Het laseren van ogen is voor sommige mensen als een stap te ver, dus laat staan dat ze zich zouden laten verkleinen. In de dramakomedie Downsizing is dit het dilemma: verder leven in een wereld met steeds meer beperkingen of een wereld waarin alles perfect lijkt, maar waarvoor je wel verkleind moet worden. Matt Damon durft het aan en krimpt naar bijna 13 centimeter.

In Downsizing van de tweevoudig Oscar-winnende regisseur Alexander Payne, bekend van titels als Nebraska (2013), The Descendants (2011) en Sideways (2004), zijn er overigens flink wat rollen weggelegd voor mooie namen, zoals Christoph Waltz, Hong Chau, Jason Sudeikis, Kristen Wiig en Rolf Lassgård. Vanaf 25 januari moet Downsizing te zien zijn in de Nederlandse bioscoopzalen.


Noorse wetenschappers ontdekken in Downsizing hoe ze mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van 13 centimeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren, dit als oplossing voor de overbevolking. Al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld meer waar voor hun geld kunnen krijgen.

NieuwsFilm

meest populair