Waarom de Amazones zo bloot zijn in 'Justice League'

Waarom de Amazones zo bloot zijn in 'Justice League'

Geldige redenen toch?

Veel fans roepen om een director's cut van Justice League. Er zijn namelijk veel verhalen (en clips) die bewijzen dat de film fors is aangepast door Warner Bros. Maar ook door Joss Whedon die regisseur Zack Snyder verving, de reshoots verzorgde en de eindmontage leidde. Er zijn echter ook wat andere zaken die niet duidelijk zijn; bijvoorbeeld waarom de Amazones zo opvallend bloot zijn gekleed ten opzichte van hun voorkomen in Wonder Woman?

De Amazones zijn uiteraard het volk van Diana Prince / Wonder Woman (Gal Gadot). Het blijkt dat Snyder op zich geldige redenen had voor de aanpassingen in de kostuums. Iets waar met name vrouwelijk internet recent een mening over had. Hieronder een Tweet van Jessica Chastain die zich eerder deze maand in de online berichtenregen mengde:



Kostuumontwerper Michael Wilkinson sprak met Fashionista over de aanpassingen: "De meeste beelden met de Amazones in Justice League spelen zich af in 2017, zo'n 100 jaar na de gebeurtenissen in de Wonder Woman-film. We wilden laten zien dat er gedurende de tijd een kleine ontwikkeling heeft plaatsgevonden in hun uitrusting. Dus sommige dingen zijn anders."

En waarom zijn dan die uitrustingen tijdens het eeuwenoude gevecht zo bloot? "Zack wilde een meer primitief gevoel. Dus we hebben gekeken naar de periode dat uitrustingen meer primitief waren en metaal minder aanwezig was," aldus de kostuumontwerper.




NieuwsFilm

meest populair