'Baby Driver' regisseur Edgar Wright en 'The Usual Suspects' acteur Gabriel Byrne over Kevin Spacey

'Baby Driver' regisseur Edgar Wright en 'The Usual Suspects' acteur Gabriel Byrne over Kevin Spacey

Opnieuw laten een paar van Spacey's collega's zich uit over zijn wangedrag.

Iedereen weet nu onderhand wel dat acteur Kevin Spacey door de nodige mannen is aangeklaagd voor seksueel wangedrag, iets wat ook zijn carrière zwaar heeft beschadigd. Zo zal Spacey niet meer te zien zijn in de populaire serie House of Cards en werd hij vervangen door Christopher Plummer in de film All The Money in The World. De kans lijkt dan ook zeer klein dat we de eerst zo geliefde acteur nog eens op het grote scherm zullen zien; Spacey is namelijk bijna al zijn aanzien verloren.

Ook lieten zeer recentelijk nog een paar van zijn collega's zich over hem uit; zo bijvoorbeeld Baby Driver acteurs Ansel Elgort en Jon Bernthal maar nu ook regisseur Edgar Wright: ''Ik had een professionele relatie met Spacey en dat was het. Ik was niet op de hoogste van zijn wangedrag. Ik ben net zo geschokt als iedereen door al deze aanklachten en onthullingen. Het enige wat ik nu kan doen is mijn steun betuigen aan zijn slachtoffers''.

Onlangs werd bekend gemaakt dat er een vervolg komt op Baby Driverp (zonder Spacey) al hoopt Wright wel dat Baby Driver en het vervolg het goed zullen doen ondanks dit schandaal: ''Honderden mensen hebben maandenlang hard gewerkt aan dit project en hebben zich hier keihard voor ingezet. Ik blijf trots op het eindresultaat en ik wil niet dat hun werk wordt aangetast door de daden van één enkel iemand''.

Een ander bekend persoon die zich recentelijk over Spacey uitliet is Gabriel Byrne, die naast Spacey was te zien in de nineties-klassieker The Usual Suspects: ''Ik wist helemaal niet hoe erg het was. We dachten altijd allemaal dat Kevin maar wat aan het grappen was op de set, maar ik ken niemand die wist hoe ernstig zijn wangedrag daadwerkelijk was''.

Byrne vergelijkt Spacey met Harvey Weinstein: ''Ze misbruikten allebei hun machtspositie op dezelfde manier. Ik heb ook meerdere keren samengewerkt met Harvey, maar hij is een echte bullebak, dat heb ik zelf meerdere malen van dichtbij meegemaakt. Hij had namelijk bijzonder weinig respect voor alle mensen rondom hem. Helaas wist ik ook in dit geval niet hoe erg het in feite was; buiten een paar vage verhalen hoorde ik niks, aangezien zijn slachtoffers er allemaal over zwegen. Ik wist niet wat er allemaal was gebeurd''.



NieuwsFilm

meest populair