Mark Hamill deelt por uit aan Disney

Mark Hamill deelt por uit aan Disney

Hij vindt dat er te veel Star Wars films uitkomen, maar dat ze wel van goede kwaliteit zijn...

Disney is vandaag de dag veruit de grootste studio, wat mede te danken is aan het bemachtigen van Lucasfilm in 2012 voor meer dan 4 miljard dollar. Sindsdien zijn er al heel wat Star Wars films verschenen van het huis van de muis; Star Wars: The Force Awakens, Rogue One: A Star Wars Story en woensdag Star Wars: The Last Jedi. Ook staan nog de nodige projecten op de wachtlijst: Solo: A Star Story, Star Wars: Episode IX en een geheel nieuwe trilogie, om nog maar te zwijgen over eventuele spin-offs over Obi-Wan Kenobi en Boba Fett. Star Wars legende Mark Hamill vindt dit allemaal echter iets te veel van het goede.

Er werd veel gespeculeerd over het einde van The Force Awakens, waar Hamill het volgende op had te zeggen: ''Het was de bedoeling dat de bioscoopgangers bleven zitten met de nodige vragen, dat is de grote traditie van cliffhangers die onder de inspirerende leiding van George Lucas gemaakt werden. Maar volgende week wordt het vervolgd, al hebben de fans er wel twee jaar op moeten wachten. Maar maak je geen zorgen, over vijf maanden krijgen we alwéér een nieuwe Star Wars film voorgeschoteld. Goede marketing, Disney! Wat gaan ze doen, mij ontslaan?'' voegde de acteur er lachend aan toe.

Maar ook had hij nog wat te zeggen m.b.t. George Lucas, de bedenker van Star Wars: ''Ik had gehoopt dat Disney meer naar Lucas geluisterd zou hebben. Hij had al een heel plan uitgestippeld voor deel 7, 8 en 9, en dat is heel anders dan wat Disney ermee gedaan heeft...'' Toch liet Hamill weten niet ontevreden te zijn met het werk van J.J. Abrams en Rian Johnson. Beter gezegd, hij is zelfs een van de cast-leden die zich het meest enthousiast uitlaat over de nieuwe films. Ook weet hij dat de nieuwste films het goed doen en geliefd zijn onder de meeste fans: ''Ik wil niet lastig doen. Eerst waren er de originele films. Toen de prequels. Maar dat was allemaal George zijn werk. En nu zijn we bezig met de nieuwe generatie. En eerlijk gezegd, denk ik dat Star Wars nu populairder is dan ooit tevoren''.



NieuwsFilm

meest populair