Bioscoopfilms week 50: Star Wars: The Last Jedi, Dr. Knock & meer

Bioscoopfilms week 50: Star Wars: The Last Jedi, Dr. Knock & meer

Welke films komen deze week uit in de bioscoop?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Star Wars: The Last Jedi (2017)


Bekijk de afbeeldingRegie: Rian Johnson | Cast: Daisy Ridley, Tom Hardy, Mark Hamill, Adam Driver

Nadat ze haar eerste stappen gezet heeft in een grotere wereld in Star Wars: The Force Awakens, zet Rey haar epische reis voort met Finn, Poe en Luke Skywalker, in dit volgende hoofdstuk van de saga.

Lees de recensie van Star Wars: The Last Jedi geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Star Wars: The Last Jedi.

Breathe (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andy Serkis | Cast: Andrew Garfield, Claire Foy, Diana Rigg, Miranda Raison

Robin Cavendish is een man die zijn hele leven nog voor zich heeft wanneer hij verlamd raakt door polio, terwijl hij zich bevindt in Afrika. Met de diagnose dat hij nog maar een paar jaar te leven heeft, brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis naar hun huis. Samen besluiten ze zich niet te laten beperken door verwachtingen en inspireren ze elkaar door hun humor, moed en lust voor het leven.

Lees de recensie van Breathe geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van Breathe.

Knock (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lorraine Levy | Cast: Omar Sy, Alex Lutz, Ana Girardot, Sabine Azéma

Knock is een geniale zwendelaar die zijn leven gebeterd heeft en nu arts is geworden. Hij gaat naar de Alpen om de praktijk van een collega over te nemen en vervalt al snel in oude gewoontes en ziet bij iedereen ziektes. Bekijk de trailer van Knock.

Human Flow (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ai Weiwei | Cast: Boris Cheshirkov, Princess Dana Firas of Jordan, Marin Din Kajdomcaj, Ahmad Shuja

Human Flow is een gedetailleerde blik van Ai Weiwei op de wereldwijde vluchtelingencrisis. Bekijk de trailer van Human Flow.

On body and soul (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ildikó Enyedi | Cast: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy

Een ongewoon liefdesverhaal, dat zich in de alledaagse wereld afspeelt en draait om de dualiteit van slapen en ontwaken, geest en materie.

Lees de recensie van On body and soul geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van On body and soul.

Instant Dreams (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Willem Baptist | Cast: Stefanie Schneider, Stephen Herchen, Chris Bonanos, Edwin H. Land

Wanneer Polaroid in 2008 het einde van de 'instant film' meldt, wordt de laatste nog werkende fabriek door een aantal liefhebbers opgekocht. Eén van hen is de gepensioneerde chemicus Stephen Herchen die eerder samenwerkte met de uitvinder van Polaroid en probeert het geheim van de verloren chemische formule te ontrafelen.

In de op momenten overweldigende filmische reis voert Baptist de kijker langs een aantal eigenzinnige personen die op een bijzondere manier met elkaar verbonden zijn: De Duitse kunstenares Stefanie Schneider, die in de Californische woestijn een van haar laatste fotosessies schiet op originele Polaroid foto's; de New York Magazine-redacteur Christopher Bonanos, die een boek schreef over de geschiedenis van Polaroid en probeert met de instant camera de relatie met zijn zoontje te verbeteren; en een Japans meisje dat in Tokio opnieuw de magie van Polaroid ontdekt. Ieder probeert op zijn of haar manier de instant dream in leven te houden.

Lees de recensie van Instant Dreams geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Instant Dreams.

The Party (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sally Potter | Cast: Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer

Een komeide die draait om een tragedie. Wat begint als een feest, eindigt met bloed.

Lees de recensie van The Party geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van The Party.

K3 Love Cruise (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Frederik Sonck | Cast: Truus de Boer, Marthe De Pillecyn, Sven De Ridder, Tim Douwsma

K3 gaat mee op een cruise waar ze een optreden moeten geven. Maar tijdens deze boottocht loopt er heel wat mis. En als uit de magische ketting van Klaasje dan ook nog een parelelf met toverkrachten verschijnt, is het hek helemaal van de dam. Brengen onze 3 meisjes deze reis tot een goed einde? Dat zie je in de allereerste film van Klaasje, Hanne en Marthe: K3 Love Cruise, vanaf 13 december in de bioscoop! Bekijk de trailer van K3 Love Cruise.

Dyrene i Hakkebakkeskogen (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rasmus A. Sivertsen | Cast: Nils Jørgen Kaalstad, Stig Henrik Hoff, Frank Kjosås, Steinar Sagen

Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar. Het liefst verslindt hij elke muis die hij tegenkomt. Als IJge Egel dan ook nog eens probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten. Bekijk de trailer van Dyrene i Hakkebakkeskogen.

Rita and Crocodile (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Siri Melchior | Cast: --

Rita is klein en een erg vastberaden meisje met een hongerig vriendje - een krokodil, die in een badkuip woont. Waarschijnlijk is dat alleen in haar hoofd, maar is dat echt zo? Bekijk de trailer van Rita and Crocodile.

NieuwsFilm

meest populair