Paul Thomas Anderson wil wel een Star Wars film maken

Paul Thomas Anderson wil wel een Star Wars film maken

Onder de voorwaarde dat hij wel zijn eigen gang mag gaan...

Paul Thomas Anderson heeft op zijn 47-jarige leeftijd al een indrukwekkende carrière als regisseur achter de rug; zo bracht hij ons bijvoorbeeld There Will Be Blood, The Master en verschijnt begin volgend jaar The Phantom Thread, wat trouwens tegelijkertijd Daniel Day-Lewis zijn laatste rol zal zijn. In een recent interview had Anderson het over een ander project waar hij graag aan zou willen werken en het is waarschijnlijk niet iets wat je verwacht; de regisseur wil namelijk graag een Star Wars film maken!

Of het ooit zal gebeuren, is natuurlijk nog maar de vraag, al helemaal vanwege het feit dat Anderson volledige vrijheid wil hebben: ''Als ik een Star Wars film zou willen maken, zou het echt een super lange en depressieve film worden. Een somber gestemde film en redelijk langzaam. Maar als het te maken heeft met de 'rebels vs. the empire' zie ik het wel zitten! Dat verhaal raakt echt nooit achterhaald en interesseert me bovenmatig. En ik denk dat het nu ook een goed moment zou zijn om een film uit te brengen over een rebel alliance. Niet alleen vind ik dat de beste verhalen maar ik ben ook een gigantische Star Wars fan, ik kan niet wachten om het volgende deel te zien!''

Zo liet Anderson ook weten extra benieuwd te zijn welke kant The Last Jedi opgaat met de nieuwe personages: ''Na The Force Awakens bleef ik wel achter met de nodige vragen; we hebben thuis ook al allerlei theorieën, we hebben The Last Jedi nog niet gezien maar we kijken er allemaal erg naar uit''. Of Anderson ooit een Star Wars film mag maken, is voorlopig nog maar de vraag. Zouden jullie graag een Star Wars film geregisseerd zien door Anderson of liever niet?

NieuwsFilm

meest populair