Regisseur over Snoke in 'Star Wars: The Last Jedi'

Regisseur over Snoke in 'Star Wars: The Last Jedi'

En de ouders van Rey.


LET OP - HIERONDER VOLGEN SPOILERS!!!!
Regisseur Rian Johnson had de lastige taak om het tweede deel in een trilogie te maken. Een film die het begin en het slot aan elkaar moet knopen. Het is daarom geen wonder dat er nog veel vragen en uiteenlopende reacties zijn na de verschijning van Star Wars: The Last Jedi. Een van de belangrijkste issues is het lot van de slechterik Snoke, in 2015 nog groots gepresenteerd in Star Wars: The Force Awakens. Johnson gaf tegenover Entertainment Weekly uitleg, ook over de ouders van Rey.

Het lot van Snoke
Het aandeel van Andy Serkis' Supreme Leader Snoke blijkt vooral nodig om Adam Drivers Kylo Ren te laten ontwikkelen, van een zoekende volger naar een gevreesd leider waarvan op dit moment niet duidelijk is wat zijn plan is of wordt. Regisseur en schrijver Johnson over de keuzes die hij maakte voor het personage Snoke:

"Toen ik aan het personage van Kylo werkte, kwam ik tot het punt waarop ik dacht dat het meest interessante zou zijn om aan het begin van de film het wankele fundament onder hem vandaan te slaan. Aan het einde van deze film is hij geen wannabe Vader meer, maar iemand die op zijn eigen voeten staat als een complexe slechterik die de regie neemt. Het is een erg goede start voor de volgende film," aldus Johnson over zijn werk aan Ben Solo a.k.a. Kylo Ren. "Maar dan blijft de vraag over: welke plek krijgt Snoke in dit alles? Deze vraag deed me realiseren dat het meest interessante zou zijn om de dynamiek te elimineren tussen de 'emperor' en zijn pupil, waardoor niets meer voorspelbaar zou zijn in de volgende film. Dit gaf ook de mogelijkheid tot de dramatische wending in het midden van de film, welke ook een moment zou kunnen zijn voor de krachtige connectie tussen Kylo en Rey."

Rey's ouders
Ook zei Johnson iets over de ouders van Rey, waarbij hij gelijk aangaf dat hij niet weet hoe Episode IX-schrijvers J.J. Abrams (tevens regisseur) en Chris Terrio ermee om zullen gaan. Johnson: "Voor mij is het zo dat Kylo op dat moment gelooft dat het waar is. Ik denk niet dat hij dat het met opzet zei om Rey te misleiden. Ik denk dat hij dat echt dacht te zien toen ze elkaars vingers aanraakten. En als hij het haar vertelt, dan gelooft zij het."

Daarna gaf Johnson aan dat het makkelijker was geweest om haar gelijk haar ouders te geven. "Het zou haar gelijk een plek in het verhaal geven. Het is veel lastiger om het haar duidelijk te maken dat ze het antwoord niet zo gemakkelijk zal krijgen," aldus de regisseur die vervolgens zei dat Rey in een lastige situatie terecht komt. "Zij weet dat Kylo meer weet over haar ouders, maar ze zal ook de kracht moeten vinden om haar eigen plek te pakken in het verhaal."

En dus gaan we opnieuw een periode van 2 jaar invol ideeën over wat er in Episode IX allemaal gaat en moet gebeuren. Duidelijk is wel dat het verhaal compleet open ligt voor een interessante afsluiting. Waarschijnlijk zonder Snoke en hoogstwaarschijnlijk zonder bekende Jedi-ouders voor Rey. Tenzij...

NieuwsFilm

meest populair