Featured

De 11 grootste animatiefilms van 2018!

Heel wat leuks voor jong en oud.

door Bram de Groot om 06:00 in Featured
Met onder meer Pixars Coco, de live-action animatiefilm Paddington 2, Warner Bros.' The LEGO Batman Movie en Despicable Me 3 had 2017 een aantal (zeer) aardige of goed presterende animatiefilms voor de liefhebber. In 2018 verschijnen er ook weer voldoende titels, voor jong en oud. Hieronder de meest opvallende grote animatiefilms voor volgend jaar.

Early Man
Studio: Aardman Animations | Verschijningsdatum: 7 februari


Deze speelt zich af aan in een tijdperk waarin prehistorische schepsels en mammoeten over onze planeet wandelden en vertelt het verhaal over de kleine Dug, die door zijn grootte niet echt geschikt is als holbewoner. Wanneer het noodlot toeslaat en zijn stamgenoten van hun thuis verdreven worden door rivalen uit het bronzen tijdperk, is het Dug, de onhandigste van hen allemaal, die moet bewijzen wat hij kan. Samen met zijn vriendje Hognob gaat Dug de strijd aan tegen Lord Nooth en zijn handlangers.

Peter Rabbit
Studio: Sony Pictures / Olive Bridge Entertainment / Animal Logic | Verschijningsdatum: 28 maart


Moderne verfilming van de kinderverhalen van Beatrix Potter. Het verhaal volgt een jong, opstandig konijn, Peter Rabbit genaamd, en de rivaliteit met zijn norse buurman Mr. MacGregor. Die rivaliteit is ontstaan wanneer Peter op zoek is naar een feestmaal van groentes in de moestuin van Mr. Macgregor, terwijl deze zijn tuin vrij van konijnen probeert te houden.

Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes
Studio: Paramount Animation | Verschijningsdatum: 23 april


Tuinkabouters verdwijnen op een dag op mysterieuze wijze uit de Engelse tuinen. Gnomeo schakelt daarom meteen Sherlock Gnomes in, de beste 'accessoire detective' van het land om de verdwijning van de tuinornamenten op te lossen. Helaas blijkt deze Sherlock minder goed te zijn dan zijn menselijke naamgenoot.

Isle of Dogs
Studio: Wes Anderson / Indian Paintbrush | Verschijningsdatum: 10 mei


In Japan in de nabije toekomst is er een uitbraak van hondenaanvallen. Hierdoor worden alle honden verbannen naar een eiland vol afval genaamd Isle of Dogs. Een jongen reist naar het eiland op zoek naar zijn huisdier, waar hij in aanraking komt met een meute onder leiding van Rex.

Incredibles 2
Studio: Pixar | Verschijningsdatum: 27 juni


Bob Parr, alias Mr. Incredible, heeft samen met zijn vrouw Helen, ook bekend als Elastigirl, en hun drie kinderen - Violet, Dash en Jack Jack - een enigszins 'normaal' leven. Althans, voor een familie superhelden. De gezinssituatie komt echter onder druk te staan wanneer Bob in zijn eentje voor de kleine Jack Jack moet zorgen, terwijl zijn vrouw de wereld probeert te redden.

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Studio: Sony Pictures Animation | Verschijningsdatum: 25 juli


Mavis verrast Dracula met een reis voor de familie op een luxueuze cruiseschip. Zo kunnen ze er tijdens de zomer even tussenuit knijpen. Alles verloopt goed totdat Dracula verliefd wordt op Ericka, de kapitein van het schip. Hij is duidelijk niet op de hoogte dat ze een afstammeling is van zijn grote vijand Abraham Van Helsing.

Teen Titans Go! to the Movies
Studio: Warner Animation Group | Verschijningsdatum: 27 juli (States)


Beast boy moet filmkaartjes zien te bemachtigen voor de aller beste film ooit. Als hij deze eenmaal heeft, verliest hij ze tijdens een gevecht. Na het gevecht zijn de Teen Titans klaar om naar de film te gaan; alleen Beast boy is ze dus verloren...

Smallfoot
Studio: Warner Animation Group | Verschijningsdatum: 3 oktober


Deze volgt een yeti die ervan overtuigd is dat mensen bestaan. De rest van haar soort gelooft echter niet in deze gekke, kleinvoetige wezens. Ze gaat er vervolgens op uit om het bestaan van deze wezens aan te tonen.

The Grinch
Studio: Illumination Entertainment | Verschijningsdatum: 28 november


De Grinch is een verbitterd op een kat lijkend wezen met een hart dat twee maten te klein is. Hij woont in een grot op een besneeuwde bergtop ten noorden van Whoville, het thuis van de warmhartige en vrolijke Who's. Zijn enige vriend is zijn hond, Max. Vanaf zijn bergtop hoort de Grinch de luidruchtige voorbereidingen voor de kerst. Jaloers op de vrolijkheid van de Who's, maakt hij plannen om de berg af te dalen en de cadeaus en kerstversieringen te stelen, en zo te voorkomen dat Kerstmis door kan gaan.

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2
Studio: Walt Disney | Verschijningsdatum: November 2018 (mogelijk in 2019 in NL)


Deze film speelt zich zes jaar na de eerste film af. Ralph en co. zetten hun avonturen voort en hoppen nog steeds van het ene naar het andere arcadespel. Ze ontdekken echter een nieuw fenomeen: het internet. Een heel nieuwe wereld gaat open voor Ralph nu zijn 'Wreck-it' arcade game een online-versie krijgt.

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Studio: Sony Pictures Animation | Verschijningsdatum: 20 december


Deze is gebaseerd op de verschillende Ultimate Marvel-comics, waarin de oude Spider-Man, Peter Parker is overleden. In dit universum kunnen er meerdere Spider-Man's zijn, waaronder Miles Morales. Een Latino-jongen uit Brooklyn die het opneemt tegen het kwaad.

Overige titels
Maar er zijn meer animatiefilms in 2018. Zo moeten nog de kleinere titels Animal Crackers en Blazing Samurai en heeft ook LAIKA een titelloze animatiefilm gepland staan voor 2 mei. Ook verschijnt Future, het laatste deel in de anime-filmreeks Digimon Adventure tri. Uiteraard verschijnen er nog wel meer animatiefilms. Heb je nog een opvallende titel? Laat het hieronder weten!

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Wow 2018 belooft wat hoor. Dit is ook geen vette. Een film van Anderson is altijd om naar uit te kijken en een Pixar film is ook altijd leuk, maar voor de rest ziet dit er niet geweldig uit.

benjamin

Avatar

Maar één titel die mij op dit punt echt interesseert, maar daar heb ik dan ook wel héél hoge verwachtingen voor en dat is natuurlijke Isle Of Dogs.

JIGSAW8

Avatar

Waar is puss in boots 2?

NieuwsFilm

meest populair