Algemeen

Neill Blomkamps veelbelovende 'Alien'-vervolg komt er niet

Hij gooit de handdoek in de ring.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 11:35 in Algemeen
Het leek heel hoopvol toen we hoorden dat Neill Blomkamp een vijfde film in de Alien-franchise zou maken. De regisseur brak jaren geleden door met District 9 en maakte later ook nog Elysium en Chappie. Die films gaven studio 20th Century Fox genoeg vertrouwen om hem een nieuwe film te laten maken in de Alien-franchise.

Daarmee was Blomkamp veel van plan: zo zou Sigourney Weaver terugkeren als Ellen Ripley en zou de film de draad direct na Aliens oppikken. Maar daarna bleek dat Ridley Scott verder ging met Alien: Covenant, wat in essentie de doodssteek betekende voor de film van Blomkamp.

Nu laat hij op Twitter weten er helemaal klaar mee te zijn. Hij is verder gegaan, en had gewild dat de fans hadden kunnen zien wat hij van plan was. Alleen ligt de handdoek nu in de ring en is de kous daarmee af. Dat lijkt voorlopig voor de hele franchise te gelden: de box office prestaties van Covenant waren er niet naar om nog een vervolg te maken.


21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Thanks Ridley :(

ntt

Avatar

Nu moet Disney zijn vinger in de pap gebruiken :) om Neill te overtuigen door te gaan!! en Sir Scott te bedanken ;)
Cameron is immers niet ver weg :p

Moviefreak63

Avatar

Helaas!
Dus ook geen terugkeer van Michael Biehn waar ook eerst sprake van was

SunChaser

Avatar

Logisch dat Fox bepaalde franchises in de ijskast zit. Als ik een huis ga heb gekocht stel ik t ook niet op prijs dat er ineens een verbouwing wordt doorgevoerd

Artificialis

Avatar

Alien: Covenant kostte 97 miljoen dollar, bracht 241 miljoen dollar op. Dat is toch voldoende winst? Of moeten films tegenwoordig de 500 miljoen passeren voordat een vervolg wordt overwogen?

''In Hollywood, remember kids, it’s not important if it’s of high quality. Only if it makes money. Now I don't wanna.. I mean, a good example would be Transformers.'' - Mark Hamill

Akke Moeka Hara

Avatar

Ridley zn leugens, deze film was al in een begin stadium. Maar hij vond het belachelijk dat ze Blomkamp 200 miljoen wilden geven voor deze film, terwijl hij het voor de helft kon doen met zijn Covenantje.
Beetje karma voor Ridley.
Beetje jammer voor ons fans.

ThomasOMalley

Avatar

@Artificalis
Niemand hier ontkent de winst van Covenant. Het probleem is dat de meesten van ons het gewoon een kutfilm vinden.
Kwaliteit en opbrengst heeft niet altijd iets met elkaar te maken.

SunChaser

Avatar

Nee 241 omzet op 99 budget is verlies. Je moet t budget verdubbelen met promotie en dan de opbrengst door 2 delen. Op zn hoogst break even en dan is het te risicovol

Artificialis

Avatar

Niemand hier ontkent de winst van Covenant.

Heb je het artikel wel gelezen? ''de box office prestaties van Covenant waren er niet naar om nog een vervolg te maken'' Dat is waar ik op reageerde. Dat het een kutfilm zou zijn ben ik niet met je eens, ik vond het verreweg de beste film sinds Aliens.

Sunspot

Avatar

Covenant was gewoon een herhaling van Aliens, maar dan met hoofdrol voor een android.

Ging nergens over.

Mensen hadden denk verwacht Engineers te zien, David, maar dan niet al zelf experimenterend op een planeet.

Jezus, zelfs die 'proloog' met Shaw en David, wat iets van zoveel minuten duurde, 10 of oz, of meer/minder, was gewoon beter dan die hele 'Covenant' film.

Hij had makkelijk Prometheus 2 kunnen maken, met van alles, de android, de engineers, Shaw, ech tvan alles had er kunnen gebeuren.

Maar wat doet hij, hij focust op David de Android, doet er zeer weinig mee en komt met half-Engineers.

Sowieso waren dat echt niet de Engineers op die planeet. WAs gewoon goedkoop doen.

rukubrick

Avatar

het is toch geen nieuws meer dat de alien franchise is gestopt naar de terechte tegenvallende resultaten van Alien convenant

Civilian Supreme

Avatar

Het wordt tijd dat Cameron zich er mee gaat bemoeien, beetje op dezelfde manier als wat hij nu met Terminator doet. Wel grappig dat beide franchises na zijn films ontzettende moeite hebben om weer succesvol te zijn.
Zou er dan ook iets meer vertrouwen in hebben als ook deze gegodfathered wordt door Cameron. Of gewoon wat iedereen wil, de smurfen in de ijskast zetten en de volgende films zelf maken: Terminator 3, Alien 3, True lies 2, Piranha 3 , Titanic 2: the iceberg returns en misschien nog een Star Wars, Star Trek, Predator film. Als hij dan nog tijd heeft mag hij nog een paar originele projecten doen en afsluiten met de smurfen of nog beter Titanic 3: Zombie Jack

Solid

Avatar

James Cameron zou Blomkamp gewoon zijn ding hebben laten doen. Ridley zijn ego was weer eens veel te groot. Om een voorbeeld te geven. Cameron heeft de alien Queen bedacht, wat gewoon heel cool in beeld was gebracht. Met covenant doet Ridley precies dat de Queen niet bestaat. Belachelijk...

Ed Crane

Avatar

Fantastisch nieuws!

Sunspot

Avatar

@Solid

Hmmm, nu je het zegt, wat 'koningin' betreft.

Hoe zit dat, of heeft David die er bijgemaakt om het 'natuurlijker' te maken.

IN ieder geval, vind het ook maar slap wat Scott ervan heeft gemaakt.

Teveel focus op tech en David dus vooral.

Star-Lord

Avatar

Helaas.. Na 31 jaar vond ik een rechtstreeks vervolg op Aliens wel kunnen, zeker na het vrijgegeven artwork tijdje geleden gezien te hebben en mede door de regisseur. Gezien de leeftijd van SW en MB is het een beetje nu of nooit.. idd.. thx Ridley, Covenant was een tegenvaller. Misschien binnen 10 jaar een CGI film met een jonge Weaver en Biehn? Er mag wel eens iets nieuw komen dat dezelfde impact heeft zoals Aliens in '86, heb deze toen 3x achter elkaar gekeken. Misschien kan James Cameron er een reboot 3D versie van maken? Binnenkort The Predator van Shane Black, ondanks het allemaal reeds gezien te hebben ben ik toch benieuwd :)

Ed Crane

Avatar

Er is al een rechtstreeks vervolg op Aliens: Alien3.

Star-Lord

Avatar

Het klopt dat Alien³ het rechtstreeks vervolg is op Aliens maar Neill Blomkamp wou letterlijk een rechtstreeks vervolg, dus in hetzelfde universum met dezelfde personages die Aliens overleefd hebben en zou daarbij daarbij Alien³ willen negeren. Als je het artwork bekijkt zouden ze zelfs decorstukken uit 1986 kunnen hergebruiken.. Toen Alien³ uitkwam waren er ook gemengde commentaren mede omdat dit een compleet andere film was. Ik hoop dat Blomkamp ooit het scenario vrijgeeft, zou wel willen weten hoe hij dit zou laten aansluiten op Aliens. Of het verhaal herschrijft naar een stand-alone film zonder gebruik te maken van Cameron zijn meesterwerk. Dat deze film even memorabel zou worden?

nieuwslaatste nieuws