Algemeen

Christian Bale vindt 'Terminator Salvation' een grote schande

Mee eens?

door Bram de Groot om 07:55 in Algemeen
Niet alleen een hele hoop fans, maar ook hoofdrolspeler Christian Bale baalt enorm van Terminator Salvation, de vierde Terminator-film uit 2009 die gold als een reboot voor de franchise. Dit lukte niet en ondanks dat Bale tegenover The Playlist aangaf dat hij de rol drie keer weigerde, stond hij even later wel op de set.


"Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden met de schrijversstaking en Jonah Nolan die een sterk script aan het schrijven was, maar naar een andere klus werd geroepen. Het is voor mij een doorn in het oog, aangezien ik zou wensen dat we de franchise nieuw leven in hadden geblazen. Maar helaas, gedurende de opnames, kon je zien dat het niet ging gebeuren. Het is een grote schande." - Christian Bale

Bale gaf ook aan dat hij de rol in de film van regisseur McG uiteindelijk accepteerde om te laten zien dat hij wel geschikt zou zijn, om zo de nodige criticasters de mond te snoeren.


De Terminator-franchise ging na het zwak ontvangen Salvation ($371,3 miljoen wereldwijd) op zwart, om in 2015 een nieuwe reboot te krijgen met Terminator Genisys ($440,6 miljoen wereldwijd). Ook deze bakte er weinig van en nu wachten we op een volgende Terminator-film, een direct vervolg op T2: Judgment Day uit 1991 - te verschijnen in juli 2019.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Maar helaas, gedurende de opnames, kon je zien dat het niet ging gebeuren.
We konden het niet alleen zien, maar ook horen Christian ;)

jelle077

Avatar

persoonlijk vond ik de film niet eens zo heel slecht,iig beter dan t3 en genisys. alleen het verhaallijn van sam worthington sloeg nergens op

ThomasOMalley

Avatar

Eens met Jelle, was prima vermaak.

chazillionair28

Avatar

Christian bale vind ik wel de beste john connor to nu toe. De film had zeker zijn potentie echter was het allemaal net niet. Wel een vermakelijke film om naar te kijken.

nooffencetaken

Avatar

Nou, dat filmpje van MoF verklaart waarom Bale de gehele film zo pist-off kijkt. Overigens ben ik het met Jelle eens.
Deze film is echt zo slecht nog niet. Mag hem zeker 1 keer in het jaar graag kijken.

Master Of Films

Avatar

Ik mag ook concluderen dat Salvation nog de beste van drie T2 nakomers was.
De marketing van Salvation was wel ernorm slecht, aangezien de trailers teveel van Sam Worthington's karakter lieten zien. 'oh kijk nou eens hij is ook een Terminator en hij weet het niet eens' noem ik toch een spoiler. :P

Robbepost

Avatar

^ bij genysis zat ook een mini spoilertje in de trailert. Bizar dom.........

Daanminator

Avatar

Beter dan deel 3, slechter dan Genisys.

Akke Moeka Hara

Avatar

De film had zijn flaws en cringe momenten, maar verder beter dan T3 en Genisys.
Film zag er goed uit, had sfeer en liep lekker door.

Artificialis

Avatar

Beter dan Terminator 3? In Rise of the Machines was Skynet in ieder geval nog een militair verdedigingsmechanisme en niet een pratende monitor met het gezicht van Helena Bonham Carter, dat het ook nog eens slim vond om de complete verdediging plat te leggen zodat John Connor (hét doelwit) vrij naar binnen te laten lopen.

Dit was zo onlogisch dom dat je Salvation toch onmogelijk superieur aan Rise of the Machines kunt beschouwen.

Steve-O

Avatar

Het is inderdaad erg jammer.

Mas7

Avatar

Toffe film en na T2 de beste sequel van de serie.

Van mijn part hadden ze door mogen gaan met het verhaal.

Genysis was een grote schande! Wat een kut film was dat zeg.

23VDV23

Avatar

Ik vond hem ook nog niet zó slecht. Er had meer in gezeten, maar van alle sequels die er zijn gemaakt vond ik deze nog het beste. Christian Bale was prima en ik vond dat Anton Yelchin (RIP) bijzonder geloofwaardig als een jongere variant van Kyle Reese. Nam echt maniertjes van Michael Biehn subtiel over.

Sunspot

Avatar

Het plot sloeg echt nergens op, meest belachelijk gewoon.

Verder was het best leuk, alleen veel te weinig spanning met terminators, geen scenes waar groepen echt tegen terminators op de straten vochten, zo jammer, gemiste kans.

En dat gooien alleen al van Jonh Connor :D

Sunspot

Avatar

De explosies waren wel allemaal echt en moet zeggen dat de CGI echt goed was (behalve dan ARnie haha).

Maar die T800 aan het einde bijv, was CGI.

Frietgezicht

Avatar

Terminator 3 en Salvation zijn amper te vergelijken.
De 1ste is een pure popcorn film en Salvation neemt zichzelf erg serieus.
Ik vond Salvation ook niet slecht maar de film laat ook nergens een indruk achter, geen memorabele scenes, het kijkt niet vervelend weg ofzo maar de film nooit meer zien is ook geen gemis.

Sheikh Mystique

Avatar

Lekkere kop boven het artikel, alleen jammer dattie niet klopt: met 'It's a great shame', wat Bale in het originele interview zegt, bedoelt hij niet dat de film 'een grote schande' is, maar dat het jammer/zonde is dat de film niet is geworden wat hij had moeten zijn. Beetje opletten hè, redactie.

NieuwsFilm

meest populair