'Star Wars: The Last Jedi' nu in top tien best verdienende films ooit

'Star Wars: The Last Jedi' nu in top tien best verdienende films ooit

Disney heeft vijf van de tien best verdienende films gemaakt.

Volgens de site Box Office Mojo is Star Wars: The Last Jedi nu de tiende best verdienende film wereldwijd. Daarbij wordt dan geen rekening gehouden met inflatie, maar is het de tweede film in de franchise die zich in de top tien bevindt. Opmerkelijk is ook dat Disney vijf van de tien best verdienende films ooit gemaakt heeft, als we de films van het nog in te lijven Fox niet meetellen.

Rian Johnsons The Last Jedi staat momenteel wereldwijd op 1,264 miljard dollar en voldoet daarmee aan de hoge verwachtingen die eraan klampten. Tegelijk lijkt het er niet op dat de Star Wars-film The Force Awakens zal evenaren. Die haalde iets meer dan twee miljard dollar op, maar presteerde onder meer beter in China. Daar weet deze film het totaal niet goed te doen en is de film al uit 92 procent van de bioscopen gehaald.

De verwachting is dat The Last Jedi het nog veel beter gaat doen de komende weken en wellicht wel de top vijf haalt. Voorlopig moet de film onder meer Disneys Frozen (1,27 miljard dollar) en Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (1,34 miljard dollar) voor zich dulden. Voor een plekje in de top vijf, moet de film het beter doen dan The Avengers, dat uiteindelijk 1,518 miljard dollar omzette.

De best verdienende film wereldwijd is nog altijd Avatar van James Cameron, dat in totaal 2,788 miljard dollar omzette. Verder zijn er maar twee andere films die meer dan twee miljard dollar opleverden: Titanic (2,187 miljard dollar) en The Force Awakens (2,068 miljard dollar).



NieuwsFilm

meest populair