Algemeen

'Star Wars: The Last Jedi' nu in top tien best verdienende films ooit

Disney heeft vijf van de tien best verdienende films gemaakt.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:53 in Algemeen
Volgens de site Box Office Mojo is Star Wars: The Last Jedi nu de tiende best verdienende film wereldwijd. Daarbij wordt dan geen rekening gehouden met inflatie, maar is het de tweede film in de franchise die zich in de top tien bevindt. Opmerkelijk is ook dat Disney vijf van de tien best verdienende films ooit gemaakt heeft, als we de films van het nog in te lijven Fox niet meetellen.

Rian Johnsons The Last Jedi staat momenteel wereldwijd op 1,264 miljard dollar en voldoet daarmee aan de hoge verwachtingen die eraan klampten. Tegelijk lijkt het er niet op dat de Star Wars-film The Force Awakens zal evenaren. Die haalde iets meer dan twee miljard dollar op, maar presteerde onder meer beter in China. Daar weet deze film het totaal niet goed te doen en is de film al uit 92 procent van de bioscopen gehaald.

De verwachting is dat The Last Jedi het nog veel beter gaat doen de komende weken en wellicht wel de top vijf haalt. Voorlopig moet de film onder meer Disneys Frozen (1,27 miljard dollar) en Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (1,34 miljard dollar) voor zich dulden. Voor een plekje in de top vijf, moet de film het beter doen dan The Avengers, dat uiteindelijk 1,518 miljard dollar omzette.

De best verdienende film wereldwijd is nog altijd Avatar van James Cameron, dat in totaal 2,788 miljard dollar omzette. Verder zijn er maar twee andere films die meer dan twee miljard dollar opleverden: Titanic (2,187 miljard dollar) en The Force Awakens (2,068 miljard dollar).

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kenna1

Avatar

En terecht.

NoahMeeuws

Avatar

Dus James Cameron en Disney heersen.

Lord Bono

Avatar

Echt een schande dat een Fast & Furious film ertussen staat...

Master Of Films

Avatar

Meer een schande dat JC ruimte smurfen film op 1 staat.

MovieWanker

Avatar

Niks mis met deze SW film. Weer echt van genoten in de bios.

benjamin

Avatar

Dat er vijf van de tien van Disney zijn is trouwens niet per se door The Last Jedi want de film die ze nu van de tiende plek verdreven hebben was Beauty And The Beast.

Ed Crane

Avatar

Klopt, inflatie speelt ook een flinke rol, dat maakt dit soort lijstjes nogal onzinnig.

Master Of Films

Avatar

Met inflatie zou de tijdloze klassieker Gone with the Wind op nummer 1 staan, althans in de US. Mooie film voor zo'n inflatie lijstje.

Rderegt

Avatar

Tja veel mensen haten de nieuwe star wars films. Maar kunnen het toch niet laten ze in de bioscoop te zien..

Frietgezicht

Avatar

^ Misschien omdat die mensen de films ook eerst moesten bekijken voor ze hem konden haten? Lijkt mij tenminste wel handig...

nieuwslaatste nieuws

meest populair