Algemeen

Steven Spielberg lijkt 'Indiana Jones 5' te gaan maken

Maar hij heeft ook een ander project in het vizier.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 10:30 in Algemeen
Als je Steven Spielberg heet dan kun je zelf bepalen welke films je regisseert. De afgelopen jaren leverde hij uiteenlopende titels af, met de biopic Lincoln (2012), de grauwe koude oorlog-film Bridge of Spies (2015) en de kinderfilm The BFG (2016). Dit jaar verschijnen van Spielberg het waargebeurde drama The Post en de sciencefictionfilm Ready Player One in de bioscoop. Deadline keek naar wat hij nu gaat doen.

Volgens de bronnen van Deadline richt Spielberg zich op twee projecten, namelijk de reeds aangekondigde vijfde Indiana Jones-film of een ander ambitieus project. Hij wil namelijk al heel lang een nieuwe versie maken van de klassieker West Side Story.

Niet lang nadat Walt Disney Lucasfilm overnam kondigde de studio Indiana Jones 5 aan voor 2019. Ondertussen staat de film ingepland voor juli 2020. Eerdere berichten gaven aan dat Spielberg Jurassic World-acteur Chris Pratt als een belangrijk onderdeel ziet voor de reboot, in deel 5 nog samen met Harrison Ford. De status van het project is niet bekend, al zal er ongetwijfeld aan een script gewerkt worden. Ook is duidelijk dat Shia LaBeoufs Mutt Williams niet terugkeert.

Voor de nieuwe West Side Story wordt wel een script uitgewerkt. Dit doet Tony Kushner, de schrijver die vaker met Spielberg heeft samengewerkt. West Side Story wordt ook wel Spielbergs droomproject genoemd. De film zou de originele setting en muziek respecteren.

Naast bovengenoemde project staat The Kidnapping of Edgardo Mortara ook nog achter zijn naam. De status van dit project is onbekend.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Off topic : Film tip (als je films als First Blood (antiheld clashed met the law) en Faster (gangster/wraak) leuk vind) : Brawl in Cell Block 99 (Van de regisseur van Bone Tomahawk.)
Echt triest dat deze niet in de bios geweest is. (en een heleboel trieste films wel)
Trailer had nul reacties hier (https://www.filmtotaal.nl/nieuws/56827), en eerlijk gezegd leek `t mij ook niks. (Vince Vaugn als bad ass? yeah right)
Maar o boy, wat is het fijn om verrast te worden ;)

Het enige wat ik nie (lees nooit) tof vin is die blauwe color grading, (al snap ik wel dat dat (waarschijnlijk) is gedaan om een geisoleerd gevoel te creeren.)
Ik vin dat r altijd zo cheap uit zien; (Dat was ook een reden dat de trailer me niets deed.)

Thiver

Avatar

Ik geloof dat Steven Spielberg al decennia rondloopt met het voornemen een musical te maken, maar ik snap niet zo goed waarom dat nu een remake van West Side Story zou moeten zijn. Aan het remaken van een film met een dergelijke klassiekerstatus kun je je bijna alleen maar vertillen... en het is nou niet bepaald alsof Spielberg dusdanig New Yorks is dat hij de ideale kandidaat is om ermee aan de slag te gaan. Dit doet denken aan hoe Spielberg een paar jaar geleden heel erg een remake wilde maken van Harvey... terwijl niemand anders daarop zat te wachten.

Steve-O

Avatar

Ford is veel te oud voor de rol. Zit ook niet zo te wachten op een nieuwe West Side Story...

Master Of Films

Avatar

Titel suggestie voor Spielberg.
Indiana Jones and the search for a walking frame.
[UK titel: Indiana Jones and the search for a Zimmer frame]

Frietgezicht

Avatar

Ik neem aan dat Spielberg geleerd heeft van de fouten van deel 4 dus wat dat betreft verwacht ik best veel van een 5e deel en zie die dus graag komen.

SeanDeNiro

Avatar

De man kan beter met pensioen gaan. Hij maakt al jaren films die zijn oude niveau niet halen.

Gigan72

Avatar

Indiana jones and the raiders of the crystal viagra.....

Beter dat ze het niet doen Ford is te oud voor de rol en Steven is is ook niet meer de Steven van vroeger.


chefry1983

Avatar

Indiana jones and the temple of old people. Hmm deel 4 was zo slecht dan een deel 5 wel gerechtvaardigd is om het beter en anders te doen.

GreenHornet

Avatar

heb liever een jonge Indiana Jones

Deweb

Avatar

Spielberg is dan niet meer de man die hij vroeger was, maar welke persoon is dat wel? Scorsese maakt ook niet meer de films van 20 jaar geleden.
Naar mijn bescheiden mening blijft hun werk echter nog altijd wel kwaliteitsvoller dan de zoveelste 'flick' in het genre.

Rderegt

Avatar

Shia LaBeouf zou het overnemen en nu heeft hij ineens afgedaan en krijgen we weer een ander...

Ed Crane

Avatar

Precies, ik neem aan dat Indiana een dochter blijkt te hebben (waarmee de reeks de Die Hard-route zal nemen, zeg maar)

Ed Crane

Avatar

Thiver "Ik geloof dat Steven Spielberg al decennia rondloopt met het voornemen een musical te maken, maar ik snap niet zo goed waarom dat nu een remake van West Side Story zou moeten zijn. Aan het remaken van een film met een dergelijke klassiekerstatus kun je je bijna alleen maar vertillen... en het is nou niet bepaald alsof Spielberg dusdanig New Yorks is dat hij de ideale kandidaat is om ermee aan de slag te gaan. Dit doet denken aan hoe Spielberg een paar jaar geleden heel erg een remake wilde maken van Harvey... terwijl niemand anders daarop zat te wachten."

Het zal vast z'n 'trauma' nog willen wegwerken. Hook zou destijds een musical worden, maar Spielberg heeft hierover zelf gezegd dat hij op het laatste moment out chickende (om het maar even mooi te formuleren) en dat hij dat nu jammer vindt. Vandaar dat Hook er precies uitziet en voelt als een musical, maar dan zonder zang en dansscènes :)

noah81

Avatar

@ seandeniro

Dat niveau uit de jaren '90 met films als jurassic park, amistad, schindlers list etc. haalt hij nooit meer. Maar ik vind zijn films vd afgelopen jaren ook nog steeds goed, tis altijd de moeite waard kijken. Dus van mij hoeft hij nog lang niet met pension :)

nieuwslaatste nieuws

meest populair