Poll

De vijf meest gewaagde films van dit jaar

Naar welke films ga jij?

door Bram de Groot om 10:46 in Poll
Verleden week keken we naar tien grote 2018-blockbusters die nogal risicovol zijn. Films met een enorm budget die bijvoorbeeld een nieuwe franchise moeten lanceren of een bestaande moet voortzetten. Hieronder de Top 5 films meest gewaagde titels op basis van de uitkomst van de POLL.

#1. Alita: Battle Angel
Deze sciencefiction manga-verfilming van regisseur Robert Rodriguez en producent James Cameron heeft een budget van maar liefst $175 tot $200 miljoen. Live action manga-verfilmingen doen het de afgelopen jaren niet bepaald goed bij het grote publiek. In Alita: Battle Angel wordt een vrouwelijke robot in de 26e eeuw van haar ondergang gered door een wetenschapper en blijkt geprogrammeerd met zeer gevaarlijke vechttechnieken. De trailer werd al erg wisselend ontvangen. Vanaf 19 juli in de bioscoop.


#2. Ocean's Eight
Deze vrouwelijke versie van de eerdere Ocean's-trilogie barst van de grote namen en borduurt verder op eerder succes. De kans is groot dat het budget fors is en het is maar de vraag of het grote publiek de film zal omarmen in de drukke filmzomer. Ocean's Eight volgt het leven van Danny Ocean's criminele zuster. Samen met de hulp van haar vrouwelijke rechterhand probeert ze een team te rekruteren. Ze hebben het doel een diamant te stelen tijdens het jaarlijkse Met Gala om een kwaadaardige galeriehouder erbij te lappen. Een voordeel is dat de eerste trailer doorgaans goed werd ontvangen. Vanaf 21 juni in de bioscoop.


#3. Robin Hood
Met Kingsman-acteur Taron Egerton als Robin Hood, Jamie Foxx als Little John en Ben Mendelsohn als Sheriff of Nottingham verschijnt er in oktober een nieuwe Hood-film. Deze zou een alternatieve aanpak zijn en dus afwijken van de meer authentieke verfilmingen als Ridley Scotts Robin Hood uit 2010. Er is nog geen trailer verschenen. Wel een aantal foto's. Hieronder het bekende duo Hood en Little John. Vanaf 4 oktober in de bioscoop.


#4. Tomb Raider
Gameverfilmingen zijn doorgaans geen succes. Een nieuwe Tomb Raider-film is dus gelijk een risico. Voordeel is mogelijk dat de hoofdrol wordt vervuld door de goede actrice Alicia Vikander. In de film is inmiddels 7 jaar geleden dat de vader van de 21-jarige Lara verdwenen is. In plaats van het bedrijf van haar vader over te nemen werkt ze als fietskoerier in Londen, terwijl ze collegelessen volgt. Uiteindelijk wordt ze geïnspireerd om de verdwijning van haar vader te onderzoeken en reist naar zijn laatst bekende locatie: een graf op een eiland ergens voor de kust van Japan. Vanaf 15 maart in de bioscoop.


#5. Pacific Rim: Uprising
Met een budget van $150 miljoen kreeg regisseur Steven S. DeKnight de opdracht een vervolg te maken op het financieel al niet zo enorm overtuigende origineel van Guillermo del Toro. Met Star Wars-held John Boyega in de hoofdrol is in Uprising het Jaeger-programma ten prooi gevallen aan corruptie en zijn de massavernietigingswapens in verkeerde handen gevallen. De machine Gipsy Avenger is hiervan een voorbeeld. Zijn voorouder is gewijzigd in een nucleaire atoomkop en het lijkt alsof Gipsy Avenger die erfenis in ere houdt. Aan Jake Pentecost en Mako Mori om een nieuwe generatie van Jaegerpiloten te leiden tegen een dreiging van Kaiju. Vanaf 22 maart in de bioscoop.15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

De trailer van Alita vind ik te gek en Rodriguez heeft al veel fraais gemaakt dus ik ga hem zeker zien. De rest vind ik minder interessant. Het meest kijk ik nog uit naar The Meg omdat ik die boeken eh..... verslonden heb Smiley face. Alleen ben ik een beetje huiverig met Turteltaub als regisseur. Eerder werden Jan De Bont, Guillermo Del Toro en Eli Roth aan het roer gezet maar die laatste twee gingen jammer genoeg vroegtijdig weg

benjamin

Avatar

Blijf het opvallend vinden hoe weinig vertrouwen er hier is voor Oceans Eight. En dat terwijl van het hele lijstje waaruit mocht gekozen worden dat juist de titel is die ik het vlotst zou kunnen zien scoren.

ridjieddo

Avatar

Alita, Robin Hood en Tomb Raider worden flops. Ocean's Eight zal ook niet veel verdienen, misschien quitte of een beetje winst. Pacific Rim gaat wel winst draaien, maar niet genoeg voor een derde deel.

Moviemagic

Avatar

De hele lijst van de poll voor de geïnteresseerde: Lijstje

Master Of Films

Avatar

benjamin "Blijf het opvallend vinden hoe weinig vertrouwen er hier is voor Oceans Eight. En dat terwijl van het hele lijstje waaruit mocht gekozen worden dat juist de titel is die ik het vlotst zou kunnen zien scoren."
Onthouden benji. Vanaf de zomer zijn de resultaten van Oceans Eight binnen.

Tycho Nestoris

Avatar

Robin Hood gaat sowieso de grootste flop worden van 2018.

GreenHornet

Avatar

Hoe kan het dat wij op Filmtotaal flops kunnen voorspellen. Vorig jaar was dit ook zo, het kwam ook allemaal uit.

benjamin

Avatar

GreenHornet "Hoe kan het dat wij op Filmtotaal flops kunnen voorspellen. Vorig jaar was dit ook zo, het kwam ook allemaal uit."
Altijd is veel gezegd, vorig jaar waren er ook velen die Jumanji of The Emoji Movie als flops aangeduid hebben. Maar verder is het soms niet onmogelijk te voorspellen wat gaat floppen, vreemder is dat ze dat in Hollywood vaak niet al te best kunnen voorspellen.

Ed Crane

Avatar

Maar niet zo gewaagd als Ranger Solo uitbrengen in China.

Frietgezicht

Avatar

Op zich voel ik niet de behoefte om 1 van deze 5 in de bios te zien maar mochten er eentje erg opvallen door vele positieve reviews enz dan kan ik van gedachte veranderen.

Artificialis

Avatar

James Cameron vindt vast wel een manier om Alita: Battle Angel te promoten. Hij krijgt een film over een zinkend schip en blauwe ruimtewezens over de 2 miljard heen. Hij weet als producent vast wel hoe hij ook dit project winstgevend kan maken.

Goede manga trouwens, aan het bronmateriaal zal het niet liggen.

Sunspot

Avatar

Alita Battle Angel wil ik wel in de bios zien, alleen om die geile grote alien ogen :D

Sunspot

Avatar

Meg ga ik sowieso in de bios zien!

Noortje World

Avatar

Ik denk dat Alita niet gaat floppen. Sterker nog ik denk dat die film het heel goed gaat doen.

GreenHornet

Avatar

Ze gaan allemaal floppen

NieuwsFilm

meest populair