POLL: De meest risicovolle films van 2018

POLL: De meest risicovolle films van 2018

Tien peperdure films zonder succesgarantie.

Afgelopen jaren hebben we heel wat films voorbij zien komen die de ambitie hadden om met een enorm budget uit te groeien tot een kaskraker. De nodige titels slaagden, maar ook veel films bleken met budgetten van zo'n 100 miljoen tot soms zelfs meer dan 200 miljoen dollar te risicovol. Ook dit jaar verschijnen dergelijke films. De vraag: welke vind jij het meest risicovol?

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

We starten met de gameverfilming Tomb Raider waarin actrice Alicia Vikander te zien is als Lara Croft en MGM en Warner Bros. proberen leven te blazen in een nieuwe Tomb Raider-filmreeks. Niet veel later is er het vervolg Pacific Rim: Uprising. De eerste film wist net aan uit de kosten te komen. Een groot risico. Ook het uiterst prijzige Ready Player One heeft een hoog game-gehalte met een VR-wereld en veel verwijzingen naar pop-cultuur. Is dit wel iets voor het grote publiek?


En dan is er het rebootvervolg Ocean's Eight. Ondanks de bekende namen zou dit zomaar voorbij kunnen gaan aan het grote publiek. Want waarom de eerdere trilogie niet laten rusten? Even later volgt de zeer prijzige manga-verfilming Alita: Battle Angel van producent James Cameron en regisseur Robert Rodriguez. De eerste trailer werd doorgaans gekraakt en wie kent de manga eigenlijk? Ook risicovol is The Meg. De peperdure haaienfilm met Jason Statham kost naar verluidt $150 miljoen. Ook krijgen we dit jaar een nieuwe Robin Hood-film. Met rollen voor Taron Egerton en Jamie Foxx moet deze Robin Hood een nieuwe twist geven aan het uitgekauwde verhaal. In het zelfde weekend verschijnt Venom, de eerste Marvel-film van Sony Pictures. Het kan een hit worden; de ontvangst van deze superheldenfilm zal allesbepalend zijn.


En dan is er de Jungle Book-film Mowgli. Met een waslijst sterren en ongetwijfeld een fors budget volgt deze redelijk snel na Disney's The Jungle Book uit 2016. Het is bijna vragen om problemen. En aan het einde van 2018 hebben we Mortal Engines, een sciencefictionspektakel over rijdende steden. Universal Pictures gooit er zo'n $100 miljoen tegenaan. Ook de Transformers spin-off Bumblebee zag de nodige miljoenen kosten. Is de wereld ondertussen niet een klaar met de gele autobot?



NieuwsFilm

meest populair