Vrienden gaven David Harbour het advies om rol Hellboy niet aan te nemen

Vrienden gaven David Harbour het advies om rol Hellboy niet aan te nemen

Maar hij luisterde niet.

In juni 2017 werd bekend dat Stranger Things-acteur David Harbour (Sleepless, Black Mass) de rol van Hellboy zou gaan spelen in de voor januari 2019 geplande reboot van de bekende filmreeks. Harbour was natuurlijk zelf ontzettend enthousiast om de rol op zich te gaan nemen, maar daar dachten anderen uit zijn omgeving niet zo over.

"Ik werd benaderd door een paar prominente nerds, die ik erg goed ken. Ik waardeer hun meningen, omdat het vrienden van me zijn. Ze zeiden nadrukkelijk tegen me dat ik de rol van Hellboy niet aan moest nemen", herinnert Harbour zich.

De reden dat de vrienden van de acteur hem probeerden om te praten, was omdat zij bang waren dat Harbour de klus voor de fans van de oorspronkelijke Hellboy-films van regisseur Guillermo del Toro met acteur Ron Perlman in de opvallend rode hoofdrol, onmogelijk goed zou kunnen doen.

En die reactie van zijn vrienden was eigenlijk geen verrassing voor Harbour. Zijn casting polariseerde inderdaad de fans. Vele fans hoopten nog op een derde film na Hellboy II: The Golden Army uit 2008 om de trilogie goed af te kunnen sluiten, maar dat feestje ging met de nieuwe plannen en de bijbehorende casting van Harbour dus niet door.

Harbour vindt het zelf allemaal niet zo spannend en denkt dat het prima mogelijk is om te houden van meerdere versies van eenzelfde personage. In een eerder interview zei hij ook al dat er een totaal andere invulling zal worden gegeven aan zijn personage Hellboy in deze moderne reboot.



NieuwsFilm

meest populair