Poll

Kies de vetste trailer van deze week!

Welke filmtrailers verschenen afgelopen dagen?

door Bram de Groot om 12:09 in Poll
Het was deze week raak. Er verschenen heel wat trailers voor aanstaande bioscoopfilms. Hieronder in een vogelvlucht de meest opvallende - zeg maar vetste - trailers van afgelopen dagen. Afsluitend een POLL, waarmee je jouw favoriet kunt aangeven.

Deze week was er uiteraard de Super Bowl, met enkele opvallende trailers, en er verschenen trailers voor de film rond de Marvel-personages Deadpool en Venom. Hieronder de POLL, daarna de trailers!

bike trail guide

Deadpool 2
Dit jaar krijgen we het tweede avontuur te zien van Ryan Reynolds' Merc with a Mount. Met bekende en nieuwe personages, waaronder Cable (Josh Brolin), draait de R-rated superheldenfilm vanaf 17 mei in de Nederlandse bioscoopzalen.


Jurassic World: Fallen Kingdom
De tweede trailer van dit vervolg liet meer van het plot zien. De dino's van het bekende eiland worden vervoerd en komen ergens terecht. Ook keert Blue terug die samen met onder meer Chris Pratt actie moet ondernemen tegen een vermoedelijk uitbraak van een nieuwe hybride dino. Vanaf 7 juni in de bioscoop.


Mission: Impossible - Fallout
Opnieuw stapt Tom Cruise in de huid van Ethan Hunt, voor zijn zesde avontuur waarin het verhaal draait om een nucleare dreiging en het verleden van de M:I-agent. Vanaf 27 juli in de bioscoop.


Skyscraper
Daar is The Rock weer. Ook dit jaar zien we Dwayne Johnson in grote actiefilms. In deze wordt hij een soort Bruce Willis en moet hij zijn familie redden uit een brandende wolkenkrabber, niet geheel toevallig de hoogte ooit gebouwd. Vanaf 12 juli in de bioscoop.


Solo: A Star Wars Story
Eindelijk waren daar de eerste beelden uit de vierde Star Wars-film van Walt Disney/Lucasfilm. Met Alden Ehrenreich in de titelrol krijgen we te zien hoe Han Solo uitgroeit tot de cynische held die we kennen uit de sagafilms. Vanaf 23 mei in de bioscoop.


Venom
En er waren ook de eerste beelden uit de nieuwste poging van Sony Pictures om hun Spider-Man franchise tot leven te brengen. Dit keer wordt er niet gefocust op Spider-Man, maar op de andere hopelijk interessante personages in het Marvel sub-universum. Begin oktober zien we Tom Hardy als Eddie Brock / Venom in de bioscoop.29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Asperientje

Avatar

Ik ga voor FALLOUT. Die stunts die ik zo zie in de trailer zijn waanzinnig en ik wil ze dolgraag op het grote scherm zien.

Decepticon

Avatar

M.I. Fallout vind ik de beste.

Prince John

Avatar

Makke, Fallout. Deadpool op nummer 2.

Master Of Films

Avatar

Wat Zijne Koninklijke Hoogheid Prince John van Filmtotaal zegt.

benjamin

Avatar

Ik ga ook voor Fallout.

Goov25

Avatar

Trailer van Deadpool is origineel, maar niet de vetste. Dat is ook voor mij M-I:Fallout

Ed Crane

Avatar

Crocodile Dundee IV

horizon

Avatar

Skyscraper

Robbepost

Avatar

Fallout uiteraard!

Nature

Avatar

De Mission Impossible vind ik wel de beste van deze rij trailers.

Rderegt

Avatar

Is een Teaser ook een trailer?

Ed Crane

Avatar

Ja, een teaser is ook een trailer (een teaser trailer). Hier de eerste teaser trailer destijds van The Fifth Element, speciaal voor degenen die vinden dat de Venom teaser trailer te weinig laat zien:

Master Of Films

Avatar

Is nog niks vergeleken met deze teaser trailer.
IMHO 1 van de allerbeste teaser trailers allertijden

Ed Crane

Avatar

Die vind ik al een stuk minder abstract en minder nietszeggend dan die van The Fifth Element, maar mee eens dat het één van de beste teasers ooit is. Cameron geeft ook nog niks weg van de T-1000, hij lijkt eerder te suggeren dat na zijn vervolg Aliens, het vervolg op Terminator een soort Terminators zal worden. Zulke simpele maar krachtige teasers mogen ze tegenwoordig ook wel weer eens doen.

Goku32

Avatar

Deadpool 2 was de leukste trailer vond ik. Fallout was nummertje 2 de rest was poep

Artificialis

Avatar

Het waren allemaal niet erg denderende trailers. Venom heeft mij wel nieuwsgierig gemaakt. Deadpool was een goede trailer, maar ik heb het idee dat het ''nieuwe'' er wel vanaf is. Jurassic World lijkt nog een hoger Michael Bay gehalte te hebben dan z'n voorganger. Mission Impossible ben ik nog niet bekend mee, ik kijk liever geen trailer van een film waarvan ik de voorgangers niet ken.

Een film met Han Solo en Lando Calrissian in de hoofdrollen is mijn grote nachtmerrie. Het constante hergebruiken van Chewbacca, de Millenium Falcon en andere herkenbare Star Wars elementen begint erg inspiratieloos over te komen. Weer een cantina? Weer een vlucht door een soort van asteroïde veld? ''Hey kid, I'm putting together a crew!'' Zo zo, origineel hoor...

KeesjeNL

Avatar

Geweldige trailer Master Of Films, nog nooit eerder gezien terwijl ik groot fan van T2 ben Smiley face.

benjamin

Avatar

Artificialis "Het constante hergebruiken van Chewbacca, de Millenium Falcon en andere herkenbare Star Wars elementen begint erg inspiratieloos over te komen. Weer een cantina? Weer een vlucht door een soort van asteroïde veld? ''Hey kid, I'm putting together a crew!'' Zo zo, origineel hoor..."
Opvallend dat veel van de zaken waarvan je de aanwezigheid hier aanhaalt als teken van gebrek aan inspiratie ook gewoon in de door jou zo aanbeden prequels aan bod kwamen.

Ed Crane

Avatar

@Ben:
Maar de prequels zijn toch eerder gemaakt? En Chewie en de Falcon hadden er toch geen rol?

Artificialis

Avatar

@benjamin
Wat Ed Crane zegt, Han Solo: A Star Wars Story is alweer de 10e film in de franchise. Bovendien wil je toch niet beweren dat de prequels onvoldoende vernieuwend waren? Deze films kwamen met eindeloos veel nieuwe planeten, aliens, droids, schepen, personages, machines, verhaallijnen, locaties, sfeer, muziek, stijl en andere concepten aan.

En ja, ik ben mij ervan bewust dat George Lucas allerlei shots van scenes uit de originele trilogie heeft nagebootst. Echter altijd op een subtiele manier, er was nooit een gebrek aan nieuwe ideeën. Han Solo komt wéér aan met een zand- en sneeuwplaneet. De creativiteit is sinds Kathleen Kennedy's overname volstrekt uitgedroogd.

benjamin

Avatar

Ed Crane "En Chewie en de Falcon hadden er toch geen rol?"
Chewbacca kwam wel degelijk voor in de prequels hoor:

Ed Crane

Avatar

Ik zeg niet dat 'ie er helemaal niet in voorkwam Benjamin, ik zeg dat 'ie geen rol had.

Er wordt terecht kritiek geleverd op het vele herhalen. Disney heeft Solo, Chewie en de Falcon weer een significante rol gegeven in The Force Awaken én maakt nu weer een gehele film die draait om Solo en een grote rol voor Chewie en de Falcon. Ik vind het een beetje geforceerd als daar tegenin wordt gebracht dat Chewie een cameo had in'n prequel.

Artificialis

Avatar

benjamin "Chewbacca kwam wel degelijk voor in de prequels hoor:"

Daar gaat het toch helemaal niet om? Dat kleine rolletje van Chewbacca in Revenge of the Sith was een ode aan de originele trilogie. Een druppel in de film, bovenop zeeën aan nieuwe content.

In Han Solo: A Star Wars Story is Chewbacca één van de vele hergebruikte concepten. Net als de Millenium Falcon, Han Solo, Lando Calrissian, een zandplaneet, een sneeuwplaneet, een vlucht door een asteroïde veld, een cantina. Qi'ra is de Leia, Padmé, Rey, Jyn Erso van deze film. L3-37 de rol die K-2SO had.

''Hey kid, I'm putting together a crew!'' Waar heb ik dat concept ook alweer eerder voorbij zien komen? Oh ja, in zo'n beetje elke clichématige actiefilm! We hebben in Rogue One toch ook al zoiets gezien? Zijn de ideeën zodanig verdampt dat ze nu ook al hun eigen films gaan kopiëren?

benjamin

Avatar

Artificialis "In Han Solo: A Star Wars Story is Chewbacca één van de vele hergebruikte concepten. "
En als je die concepten gaat bekijken, zie je toch telkens dat er ook een gelijkaardige vorm van hergebruik in de prequels terug te vinden is:
*Han Solo: logisch dat hij terugkomt aangezien het een prequel over hem is, maar hier kun je dus zeker een parallel trekken met hoe de prequels terug over Vader/Anakin gaan.
*Chewbacca, Lando, the Falcon: logisch dat we die terugzien aangezien die concepten aan Han gelinkt zijn, maar dat is dus vergelijkbaar met hoe Obi-Wan, Yoda en Palpatine opnieuw opgevoerd worden in de prequels. En o ja, zoals gezegd kwamen Wookiees in het algemeen en Chewbacca in het bijzonder ook voor in de prequels.
*een vlucht door een asteroïde veld: komt letterlijk in Attack Of The Clones ook opnieuw voor
*een cantina: Dex's Diner
*Qi'ra is de Leia, Padmé, Rey, Jyn Erso van deze film: zoals al aangegeven kun je dus Padmé zien als de Leia van de prequels.
*L3-37 de rol die K-2SO had: prequels hadden ook droids en gebruikten gewoon opnieuw C3PO en R2D2 in plaats van nieuwe exemplaren te introduceren.
*een zandplaneet, een sneeuwplaneet: oké, de prequels gingen ook naar Tatooine, maar verder wil ik toegeven dat hun locaties misschien wat meer variatie toonden. Al is dat nu zeker niet de essentie van filmmaken in mijn ogen.

Ik heb ook m'n twijfels bij de keuze om een film rond Solo te maken en ik snap perfect dat iemand helemaal geen interesse zou kunnen hebben die zelfs te gaan bekijken. Maar dan vind ik het handiger dat gewoon zo mee te delen (liefst ook niet tot vervelends toe) als je conclusie gemaakt is in plaats van met die conclusie reeds vast in je hoofd het promomateriaal te gaan bekijken met als doel nieuwe dingen te vinden die fout kunnen zijn. Zeker als je zo met zaken uitkomt die blijkbaar in andere gevallen zoals uitgebreid aangetoond ook kunnen herkend worden maar daar geen hindernis vormen.

Artificialis

Avatar

In de prequels waren hergebruikte concepten een fractie van de film. In Han Solo ís het de film. Er wordt zo goed als niets nieuws geïntroduceerd. Dat filmkenners hier warm voor worden vind ik onvoorstelbaar.

Als het om Star Wars gaat lijken mensen volstrekt kritiekloos te zijn zolang de film maar aan de volgende eisen voldoet: kartonnen sets, outfits van stof en/of plastic, en de aliens gemaakt van rubber.

benjamin

Avatar

Artificialis "In de prequels waren hergebruikte concepten een fractie van de film. In Han Solo ís het de film. Er wordt zo goed als niets nieuws geïntroduceerd. "
Zie jij dit nu echt zelf niet als een gigantische dubbele standaard? Elk hergebruikt concept uit de prequels is blijkbaar een detail en elk hergebruikt concept dat je kunt opmerken in de trailer van Han Solo is voldoende om een film die je nog niet eens gezien hebt af te doen als volstrekt onorigineel. Nogmaals, ik snap perfect als je geen interesse in een bepaalde film zou hebben maar geef daar dan de eigenlijke reden voor in plaats van je te verstoppen achter oneerlijke argumenten.

NieuwsFilm

meest populair