Algemeen

'Obi-Wan: A Star Wars Story' lijkt er echt te gaan komen

Gebeurt het dan toch?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Naast het aanstaande Solo: A Star Wars Story, het naar verluidt afsluitende Star Wars IX, de nieuwe trilogie onder leiding van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson en een nieuwe Star Wars-reeks onder toeziend oog van Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss, lijkt er nog steeds een spin-off in ontwikkeling te zijn rond het bekende Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi.

Als we Belfast Telegraph mogen geloven gaan de opnames voor "Obi-Wan Kenobi: A Star Wars Story" ergens in 2019 van start, in Ierland. Zo zou George Lucas, die ook meewerkte aan het aanstaande Solo: A Star Wars Story, gescout hebben naar locaties en zou hij Paint Hall Studios hebben bezocht. Een bron van de krant meent dat het werk in 2019 van start gaat in Belfast.

De spin-off rond Obi-Wan Kenobi, meest recentelijk gespeeld door Ewan McGregor, leek verleden officieel te zijn aangekondigd toen The Hollywood Reporter aangaf dat Lucasfilm regisseur Stephen Daldry wilde aantrekken voor de belangrijkste stoel op de set. Mogelijk in 2020 in de bioscoop.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

hoop dat ze Ewan McGregor casten

Locotelli

Avatar

Ja toch. Laat maar komen.

Ereptile

Avatar

Alleen als ze Ewan McGregor casten inderdaad!

Chris23

Avatar

Ik heb mij laten vertellen dat die deepfakes er echter uit zien dan cgi.
En dr is meer dan genoeg beeldmateriaal van Alec Guinnes, dus ...

NoahMeeuws

Avatar

Maak dan een soort Logan achtige film

Akke Moeka Hara

Avatar

Als je denkt dat je pro-order66 materiaal te zien krijgt heb je het mis.
Dit gaat gewoon net als Solo over de begin jaren van Ben, aangezien je al de jaren in de Clone wars hebt gezien in de prequels van Ben.
Geen Ewan en verder gewoon volledig een stand alone film met natuurlijk een andere badguy, en cameo’s van Qui Gon Yoda, Windu.

Artificialis

Avatar

Hopelijk blijft Kenobi niet de hele film op Tatooine hangen, maar laten ze hem terugkeren naar een aantal locaties van de prequels en reizen naar nieuwe werelden. Laat het een gezonde combinatie zijn tussen de wereld van de The Republic en The Empire.

En niet beperken tot de grijze kunstmatige inspiratieloze stoffige rommel die we in in de afgelopen films te zien hebben gekregen. Star Wars is groter dan dat. Met een beetje lef halen ze ook Mace Windu terug.

Sunspot

Avatar

Jep, alleen met Ewan Mcgregor, anders hoeft het echt niet van mij.

Wil geen jonge versie zien.

Sunspot

Avatar

@Chris23

Volgens mij geen CGI, ze gebruiken beelden van het gezicht uit films bijv. Dan wordt het zeg maar geplakt op een echt persoon, dus alleen gezicht/hoofd.

Dan met software die zorgt dat het meebeweegt op een bepaalde manier.

Yep, sommige zien er echt goed uit, vooral die van Cara Delivigne.

Rderegt

Avatar

Ik vind dat ze Hayden Christensen ook een film moeten geven. Want George Lucas liet hem acteren als een blok hout... Terwijl hij zoveel beter kan..

benjamin

Avatar

Artificialis "Met een beetje lef halen ze ook Mace Windu terug."
Heeft dat nu ook al met lef te maken? Lijkt mij eerlijk gezegd net zo goed een kwestie van creatieve armoede als de zaken waar zo'n problemen van gemaakt worden bij de Solotrailer.

Xenolicker

Avatar

Sunspot - is toch ook 'computer generated', dus CGI?

Sunspot

Avatar

^

"These are "deepfakes," a new kind of video featuring realistic face-swaps. In short, a computer program finds common ground between two faces and stitches one over the other. If the source footage is good enough, the transformation is nearly seamless."

Dus met echte beelden van de persoon in ieder geval, Cara Delivigne bijvoorbeeld.

Best wel ernstig, die van Cara Delivigne moet je eens checken, echt goed gedaan, en dan ook haar echte stem erin.

Gaat nog leuk worden straks, jij of ik kunnen ook in zo een film komen als ze beeld van je hebben haha.

Master Of Films

Avatar

Artificialis "Met een beetje lef halen ze ook Mace Windu terug."
Als Star Wars prequel hoertje zou je toch eerder zeggen.

Artificialis "Met een beetje lef halen ze ook Jar Jar Binks terug."
Zo die durft.

Dirk Diggler

Avatar

Alleen als het Ewan McGregor wordt, anders niet.
Ewan! Ewan! Ewen! Ewon! Ewok!
Ik voel een Wicket: An Ewok Adventure IV aankomen.

Valt me op dat in het hele artikel de naam Alec Guinness niet voorkomt. OK Alec was niet trots op zijn rol, maar om hem helemaal niet meer te noemen ;-)

Artificialis

Avatar

benjamin "Heeft dat nu ook al met lef te maken?"

Absoluut, Kathleen Kennedy & Co hebben zich door de ontevreden hysterie van de ''originele'' Star Wars fans laten intimideren. Het mijden van alles wat met de prequels te maken heeft is puur gedaan uit angst voor deze groep.

Niet onbegrijpelijk, George Lucas is jarenlang door deze gekkies uitgescholden, uitgekotst en bedreigd. Star Wars heeft zich ontpopt tot een soort halve religie. Dat trekt natuurlijk ook radicale aanhangers aan.

benjamin

Avatar

Artificialis "Absoluut, Kathleen Kennedy & Co hebben zich door de ontevreden hysterie van de ''originele'' Star Wars fans laten intimideren. Het mijden van alles wat met de prequels te maken heeft is puur gedaan uit angst voor deze groep."
Zijn we weer daar met die 'prequelfobie' die eerder dit weekend al serieus ontkracht is met voorbeelden van zaken uit de prequels die niet gemeden werden? Waarom is het trouwens zo belangrijk om per se méér zaken uit de prequels terug te halen en is dat geen creatieve armoede?

Artificialis

Avatar

benjamin "Zijn we weer daar met die 'prequelfobie' die eerder dit weekend al serieus ontkracht is met voorbeelden van zaken uit de prequels die niet gemeden werden? Waarom is het trouwens zo belangrijk om per se méér zaken uit de prequels terug te halen en is dat geen creatieve armoede?"

Gezien de extreem kleinschalige aard van die ''voorbeelden'' zou ik juist willen zeggen dat het een bevestiging van de prequelfobie was. Waarom dat belangrijk is? Omdat het nogal respectloos richting de prequels en hun fans is dat Kathleen Kennedy wel de hele originele trilogie hergebruikt, maar de prequels volstrekt negeert.

benjamin

Avatar

Artificialis "Gezien de extreem kleinschalige aard van die ''voorbeelden'' zou ik juist willen zeggen dat het een bevestiging van de prequelfobie was. "
Dat is niet hoe fobieën werken. Bovendien heb je daarnet letterlijk gezegd dat alles werd gemeden wat dus onjuist is.
Artificialis "Waarom dat belangrijk is? Omdat het nogal respectloos richting de prequels en hun fans is dat Kathleen Kennedy wel de hele originele trilogie hergebruikt, maar de prequels volstrekt negeert."
En jij maakt altijd zo'n grote problemen wat dat hergebruiken van ideeën en concepten betreft, dus waarom is het nu dan plots géén creatieve armoede en een belangrijk doel?

ThomasOMalley

Avatar

^That's the 'art' of his mind, benji.
Als je altijd alleen maar argumenten fabriceert die aansluiten op je huidige standpunt, ongeacht of deze argumenten hout snijden of oprecht zijn, raak je uiteindelijk verstrengeld in een web van leugens en wie veel liegt moet veel onthouden.

Artificialis "James Bond is altijd een Britse blanke heteroseksuele man geweest van volwassen/middelbare leeftijd. En ja, nationaliteit, huidskleur, seksuele voorkeur, geslacht en leeftijd doen er toe."

Artificialis "Dit vind ik dus weer onbegrijpelijk, dat leeftijd een probleem zou moeten zijn."

Artificialis

Avatar

benjamin "Dat is niet hoe fobieën werken. Bovendien heb je daarnet letterlijk gezegd dat alles werd gemeden wat dus onjuist is."

Ik vind het echt onvoorstelbaar dat jij naar The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi en de trailer van Han Solo kijkt en NIET herkent dat deze films stelselmatig de prequels op ''vrijwel'' alle fronten aan het mijden zijn.

Ik zeg er maar even ''vrijwel'' bij, want je hebt samen met ThomasOMalley de neiging om generaliserend taalgebruik letterlijk op te vatten. Ik zie genoeg aanleiding om Kathleen Kennedy prequelfobisch te noemen.

benjamin "En jij maakt altijd zo'n grote problemen wat dat hergebruiken van ideeën en concepten betreft, dus waarom is het nu dan plots géén creatieve armoede en een belangrijk doel?"

The Force Awakens, Rogue One, The Last Jedi en Han Solo (wat er tot nu toe van bekend is) hebben in buitenproportionele mate gebruik gemaakt van materiaal uit de originele trilogie. De stijl, muziek, sets, kostuums, schepen, verhalen en planeten zijn in overgrote mate hergebruikte concepten van A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Schaamteloze gebrek aan creativiteit, maar mensen vinden het prachtig.

Ik vind het prachtig als er enkele concepten uit de prequels zouden terugkeren. Uiteraard niet door de hele films te kopiëren. Maar de enkele cameo van Bail Organa vond ik erg beperkt.

ThomasOMalley "^That's the 'art' of his mind, benji.
Als je altijd alleen maar argumenten fabriceert die aansluiten op je huidige standpunt, ongeacht of deze argumenten hout snijden of oprecht zijn, raak je uiteindelijk verstrengeld in een web van leugens en wie veel liegt moet veel onthouden."

En wat heb jij over de Obi-Wan spin-off te melden? Oh wacht, niks natuurlijk.. Want ThomasOMalley maakt liever persoonlijkheidsanalyses van Artificialis op Artificialistotaal.

ThomasOMalley

Avatar

Klopt. Ik ga niet doen alsof ik iets van deze rommel weet. In plaats van te doen alsof brand ik jou liever af.
En nu?

benjamin

Avatar

Artificialis "Ik vind het prachtig als er enkele concepten uit de prequels zouden terugkeren"
Dat jij dat als prequelfan graag zou hebben, kan ik geloven. Maar het is niet omdat jij dat nu graag zou zien dat dit plots op een gigantische creativiteit zou wijzen (of dat het niet een beetje tegenstrijdig klinkt de aanwezigheid van Chewbacca in een film over Han Solo direct te bestempelen als teken dat de inspiratie op is maar te hopen dat Mace Windu - was die niet dood? - terugkomt voor een film over Obi-Wan) of dat het ontbreken ervan op een fobie zou moeten wijzen. Waarom altijd dit soort tegenstrijdige en oneerlijke non-argumenten erbij sleuren?

Sunspot

Avatar

Revenge of the Sith blijft het beste!

nieuwslaatste nieuws