Hollywood reageert op dodelijke schietpartij school Florida

Hollywood reageert op dodelijke schietpartij school Florida

Een ontzettend tragisch en treurig moment.

Net als heel de wereld, hebben ook vele beroemdheden uit Hollywood gechoqueerd gereageerd op de dodelijke schietpartij op een middelbare school in Florida, Amerika. Een oud-leerling van de school opende daar het vuur en beroofde zeventien jonge mensen van het leven. Het verschrikkelijke incident laat de langlopende discussie over wapenbezit weer oplaaien en de celebrities hebben daar natuurlijk ook iets over te zeggen.

Op Valentijnsdag heeft zich gisteren aan het einde van een lange lesdag een waar drama voltrokken op een middelbare school in Florida, Marjory Stoneman Douglas High School. Een 19-jarige man, die eerder om onbekende redenen van de school was weggestuurd, liep daar binnen met een zwaar vuurwapen en schoot met zijn kogelregen zeventien mensen dood. Ook raakten er zeker dertien mensen gewond.

Dit zoveelste bloedbad op een Amerikaanse onderwijsinstelling laat de discussie over het recht op wapenbezit in de Verenigde Staten weer oplaaien. Tegenstanders van dat voor veel Amerikanen belangrijke recht zien in deze aanslag het volgende bewijs dat het anders moet. Veel bekende sterren vinden dat ook, laten ze massaal weten in hun reacties op het vreselijke nieuws.

Het moet anders; genoeg is genoeg
Acteur Josh Gad (Beauty and the Beast, Frozen), die in de buurt woont van de school, schrijft: "Alweer de negentiende schietpartij op een school in een jaar dat nog geen twee maanden oud is. Deze keer in mijn thuisstad, in mijn eigen staat. Hoeveel kinderen moeten er nog sneuvelen? Hoevaak moeten we nog aanhoren dat het nu niet de juiste tijd is om het onderwerp te bespreken? Gaat het er ooit toe doen?" Ook acteur Mark Ruffalo (Thor: Ragnarok, Now You See Me 2) roept op tot actie.

"Er zijn geen woorden, geen daden, geen wetten genoeg totdat we deze epidemie van schietpartijen op scholen in ons land beëindigen. Ik leef mee met de scholieren en ouders van deze school", merkt talkshowhost Ellen DeGeneres (Finding Dory, Goodbye Lover) op. Actrice Reese Witherspoon (A Wrinkle in Time, Home Again) schrijft op Twitter: "Mijn hart is gebroken door dit nieuws. Studenten en docenten zouden niet hoeven te vrezen voor hun veiligheid. We moeten meer doen om dit nutteloze geweld te voorkomen. Genoeg is genoeg".



NieuwsFilm

meest populair