[UPDATE] 'Black Panther' verrast: baas over 'Captain America: Civil War'

Superheldenfilm van Ryan Coogler richting het miljard?

Met een driedaagse Noord-Amerikaanse première-opbrengst van maar liefst $179,1 miljoen trapte Civil War (2016) met een indrukwekkende score af. Alleen Avengers (2012) en Avengers: Age of Ultron (2015) trapte beter af met respectievelijk $207,4 miljoen en $191,3 miljoen. Nu lijkt Black Panther zich tussen deze miljarden-titels te gaan nestelen.

Tijdens de nachtelijke premières van donderdag of vrijdag noteerde de achttiende film in het Marvel Cinematic Universe namelijk een uiterst sterke $25,2 miljoen en dat is meer dan de score van Civil War ($25,0 miljoen), maar minder dan de scores van The Dark Knight Rises ($30,6 miljoen), Batman v Superman: Dawn of Justice ($27,7 miljoen) en Age of Ultron ($27,6 miljoen).


UPDATE: Ondertussen is bekend hoeveel Black Panther op de eerste dag in de States heeft opgehaald: $75,8 miljoen. Dit nagenoeg gelijk aan de vrijdag-scores van The Dark Knight Rises en Civil War. Hiermee staat het wereldwijde totaal al op $122,8 miljoen. Naar verwachting noteert de superheldenfilm mondiaal een kleine $400 miljoen tot en met aankomende zondag.

Het eerste driedaagse weekend lijkt nu af te steven op een score van meer dan $180 miljoen en misschien wel $190 miljoen. Het vierdaagse weekend - in de States is het maandag President's Day - zou de score kunnen oplopen tot $220 miljoen volgens de kenners. En dit kan door de uiterst sterke ontvangst en de enorme online buzz nog eens toenemen.


Buiten de States werden de eerste dagen al $47 miljoen opgehaald. De film van regisseur Ryan Coogler heeft aankomende weken geen enorme concurrentie. Mocht de wereldwijde eindscore ($1.153,3 miljoen) van Civil War geëvenaard worden, dan zou dat natuurlijk een enorme prestatie zijn.

NieuwsFilm

meest populair