Fox werkt aan 'Silver Surfer'-film terwijl Disney-deal onzekerder lijkt

Fox werkt aan 'Silver Surfer'-film terwijl Disney-deal onzekerder lijkt

Fox wil nog veel Marvel-films maken.

Ondanks dat 20th Century Fox binnen ongeveer 1,5 jaar overgenomen kan gaan worden door Walt Disney blijft de studio werken aan nieuwe films gebaseerd op de X-Men en Fantastic Four personages. Er is weer een nieuwe titel bij, namelijk Silver Surfer. En dit lijktzomaar eens heel slim, aangezien die deal met Fox nog helemaal niet zo zeker is.

Comcast lijkt Disney/Fox-deal te verstoren
Enige tijd geleden verscheen het gerucht dat ook Comcast is de race is om 21st Century Fox te kopen. Dit is volgens Variety van de baan, maar Comcast richt zich nu volledig op de aankoop van Sky, voor maar liefst $31 miljard. Dit onderdeel zou ook deel uitmaken van de geplande deal met Walt Disney. Mocht Comcast Sky kunnen aankopen, dan zal Walt Disney mogelijk afzien van de rest. Of er volgen nieuwe onderhandelingen. Kortom: Fox doet er slim aan om nieuwe projecten op te starten.

Silver Surfer
The Hollywood Reporter is de club die meldt dat Fox werkt aan een solofilm rond het Fantastic Four-personage. Het script wordt volgens THR geschreven door Bruan K. Vaughn. Het is niet de enige Fantasic Four-film die wordt ontwikkeld. Eerder werd al bekend dat er een Doctor Doom-solofilm moet verschijnen. Aan deze film werkt Fargo en Legion-showrunner Noah Hawley.

Het personage Silver Surfer zagen we al eens in Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer voorbijflitsen. Hij werd toen gespeeld door Doug Jones en had de stem van Laurence Fishburne. Check een clip:


Update overige projecten
Ondanks de dreigende overname zou het op dit moment voor 20th Century Fox "business as usual" zijn. De studio brengt op zeker de reeds opgenomen films Deadpool 2 (2018), X-Men: Dark Phoenix (2018) en The New Mutants (2019) uit. De laatste werd recent met bijna een jaar uitgesteld en zou volgens THR reshoots krijgen, onder meer om een nieuw personage toe te voegen.

Ook was er een update voor Gambit. Deze staat nog steeds gepland voor de zomer van 2019 en ondanks de tegenslagen wordt er gezocht naar een nieuwe regisseur om het script, dat volgende maand wordt opgeleverd, te vertalen naar het witte doek. De Deadpool-film X-Force zou snel worden opgenomen door regisseur Drew Goddard die op dit moment het script afrond. In oktober moeten de camera's gaan draaien.

Naast bovengenoemde titels zijn er films rond Multiple Man, Kitty Pryde en X-23 in ontwikkeling. Ook moet er een vervolg op Dark Phoenix verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair