Zack Snyder kan lachen om slecht weggewerkte snor Superman 'Justice League'

Zack Snyder kan lachen om slecht weggewerkte snor Superman 'Justice League'

Dat was geen succes.

Het is misschien wel een van de meest pijnlijke CGI-momenten in de recente filmhistorie: de digitaal weggewerkte snor van acteur Henry Cavills personage Clark Kent/Superman in de vorig jaar verschenen superheldenfilm Justice League. Veel fans dreven de spot met het klungelige werk, dat haastig moest gebeuren als gevolg van intensieve reshoots, maar nu lijkt ook de grondlegger van de film, regisseur Zack Snyder, zijn afkeer voor die mislukte gezichtsbewerking niet meer te kunnen verbergen. Snyder zegt daar eigenlijk voor het eerst iets negatiefs mee over 'zijn film'.

De productie van Justice League was op vele vlakken een ramp en het eindresultaat daardoor evenzo. Na het vertrek van de oorspronkelijke regisseur Zack Snyder, die volgens de officiële lezing er zelf voor koos om te vertrekken wegens een verdrietige familietragedie, nam Joss Whedon, de man achter de eerste twee Avengers-films, het stokje van hem over. Whedon voerde redelijk intensieve reshoots door om de film iets meer te stroomlijnen en klaar te maken voor het grote publiek. Dat was nodig, omdat Snyders vorige DC-werkje Batman v Superman bepaald niet lekker werd ontvangen door de critici en fans.

Studio Warner Bros. koos er echter voor om de geplande releasedatum van 16 november 2017 aan te houden, waardoor het bijschaven van de film nogal een spoedklus werd voor Whedon. Vooral de CGI had daar behoorlijk onder te lijden. Het meest kenmerkende voorbeeld van de overhaaste CGI uit de film is de weggewerkte snor van Superman-acteur Henry Cavill. Cavill was gedurende de reshoots al begonnen aan de opnames van Mission: Impossible - Fallout (juli 2018) en mocht daarom zijn snor niet afscheren. Het digitaal bewerken van zijn gezicht bleek een onmogelijke klus voor het team.

Dat was dus ook te zien aan het eindresultaat. Fans grapten al volop over de snor, maar nu doet Snyder daar zelf ook nog een schepje bovenop. Snyder postte eerder een selfie op social media waarop hij te zien is met een flinke baard en snor. "Ik denk dat ik me maar eens moet gaan scheren", schrijft hij bij zijn foto. Een fan van de regisseur zag een gouden kans om daar eens een mooie cynische opmerking bij te maken: "Misschien kun je het gewoon weghalen met CGI?" Waarop Snyder, overduidelijk verwijzend naar het debacle in Justice League, antwoordt: "We weten allemaal dat dat niet werkt".



NieuwsFilm

meest populair