Bioscoopfilms week 8: Phantom Thread, Red Sparrow & meer

Bioscoopfilms week 8: Phantom Thread, Red Sparrow & meer

Welke films draaien vanaf deze week in de bioscoop?

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Red Sparrow (2018)


Bekijk de afbeeldingRegie: Francis Lawrence | Cast: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Mary-Louise Parker, Ciarán Hinds

Dominika Egorova, probeert te overleven in de bittere bureaucratische realiteit waar de hedendaagse Russische geheime diensten uit bestaan. Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd als mus, iemand die informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten moet winnen, waarbij alle middelen toegestaan zijn.Haar eerste opdracht is het verleiden van CIA-agent Nathaniel Nash, en de twee vinden zich al snel lijnrecht tegenover elkaar. Het wordt nog moeilijker als Dominika binnen de CIA gerekruteerd wordt om een verrader in Washington te vinden. Tegelijk wordt ze teruggeroepen door Poetin om te werken voor zijn eigen veiligheidsdienst.

Lees de recensie van Red Sparrow geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Red Sparrow.

Phantom Thread (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Paul Thomas Anderson | Cast: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Sue Clark

De vermaarde kleermaker Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus Cyril (Lesley Manville) bevinden zich in het centrum van de Britse mode-industrie en maken de kleding voor het koningshuis, filmsterren, rijke erfgenamen, socialites, debutanten en dames met de onderscheidende stijl van het House of Woodcock. Vrouwen betreden het leven van Woodcock, en vertrekken weer, en bieden de alleenstaande man inspiratie en gezelschap. Tot hij op een dag de jonge en wilskrachtige rouw Alma (Vicky Krieps) ontmoet, een dame die al snel het middelpunt van zijn leven wordt, als muze en als geliefde. Ooit was zijn leven strak geregisseerd en gepland, maar dat verandert door de liefde.

Lees de recensie van Phantom Thread geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Phantom Thread.

Doof kind (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alex de Ronde | Cast: Tobias de Ronde, Joachim de Ronde

Om altijd een buitenstaander te zijn in je eigen land, of vrijelijk rondwaren in een internationaal - maar klein - koninkrijk. Dat is de keuze die Tobias, die doof geboren is, moet maken. Bekijk de trailer van Doof kind.

Jusqu'à la garde (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Xavier Legrand | Cast: Léa Drucker, Denis Menochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux

Een gebroken huwelijk leidt tot een bittere strijd om de voogdij van een jong kind.

Lees de recensie van Jusqu'à la garde geschreven door Sam Duijf -



De Wilde Stad (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mark Verkerk | Cast: --

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland-Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer). Bekijk de trailer van De Wilde Stad.

NieuwsFilm

meest populair