'Black Panther' schrijver wil een minder respectloze Tony Stark

'Black Panther' schrijver wil een minder respectloze Tony Stark

Volgens hem is het tijd om het personage aan te passen

De superheldenfilm Black Panther blijft het geweldig doen; Marvel's nieuwste film heeft dit weekend de grens van 1 miljard dollar overschreden. De cast en crew zijn dan ook nog steeds bezig met het promoten van de film; zo ook een van de twee schrijvers van het verhaal, Joe Robert Cole, tijdens de 'Superhero Science' afgelopen zaterdag. Maar buiten de film had hij het ook over andere Marvel films en hoe deze eigenlijk zouden moeten veranderen na het Harvey Weinstein schandaal en de #MeToo en Time's Up bewegingen die hierna volgden. Hier nam hij een voorbeeld bij, namelijk Iron Man.

Zo zei Cole: ''Als je kijkt waar we vandaag de dag zijn, met een platvloerse en onintelligente president en de hele wereld die op zijn kop staat, dan denk ik dat het ook tijd is voor verandering in de films. Als ik bijvoorbeeld denk aan Tony Stark, een personage dat altijd vervelend tegen anderen doet, is er toch niemand die er wat van zegt. Ik vraag me af als Stark vandaag voor het eerst in een film te zien zou zijn, mensen dan nog zouden reageren met: ''Oh, het is helemaal oké dat hij een eikel is en respectloos naar vrouwen toe''. We zijn vandaag ergens anders aanbeland. Ik denk op een betere plaats en dat moeten films ook weerspiegelen''.

Tony Stark alias Iron Man, die natuurlijk wordt gespeeld door Robert Downey Jr., is al jarenlang één van de belangrijkste Marvel personages. Zo was hij te zien in zijn eigen franchise - die samen een totaal bedrag van 2,4 miljard dollar ophaalden - maar ook was hij de nodige keren te zien in andere Marvel films, zoals bijvoorbeeld The Avengers.



NieuwsFilm

meest populair