Algemeen

'Black Panther' schrijver wil een minder respectloze Tony Stark

Volgens hem is het tijd om het personage aan te passen

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 12:27 in Algemeen
De superheldenfilm Black Panther blijft het geweldig doen; Marvel's nieuwste film heeft dit weekend de grens van 1 miljard dollar overschreden. De cast en crew zijn dan ook nog steeds bezig met het promoten van de film; zo ook een van de twee schrijvers van het verhaal, Joe Robert Cole, tijdens de 'Superhero Science' afgelopen zaterdag. Maar buiten de film had hij het ook over andere Marvel films en hoe deze eigenlijk zouden moeten veranderen na het Harvey Weinstein schandaal en de #MeToo en Time's Up bewegingen die hierna volgden. Hier nam hij een voorbeeld bij, namelijk Iron Man.

Zo zei Cole: ''Als je kijkt waar we vandaag de dag zijn, met een platvloerse en onintelligente president en de hele wereld die op zijn kop staat, dan denk ik dat het ook tijd is voor verandering in de films. Als ik bijvoorbeeld denk aan Tony Stark, een personage dat altijd vervelend tegen anderen doet, is er toch niemand die er wat van zegt. Ik vraag me af als Stark vandaag voor het eerst in een film te zien zou zijn, mensen dan nog zouden reageren met: ''Oh, het is helemaal oké dat hij een eikel is en respectloos naar vrouwen toe''. We zijn vandaag ergens anders aanbeland. Ik denk op een betere plaats en dat moeten films ook weerspiegelen''.

Tony Stark alias Iron Man, die natuurlijk wordt gespeeld door Robert Downey Jr., is al jarenlang één van de belangrijkste Marvel personages. Zo was hij te zien in zijn eigen franchise - die samen een totaal bedrag van 2,4 miljard dollar ophaalden - maar ook was hij de nodige keren te zien in andere Marvel films, zoals bijvoorbeeld The Avengers.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prince John

Avatar

He Cole, doe dan gelijk ook wat aan James Bond (zucht..)

Prince John

Avatar

Ik vind trouwens juist dat Tony flink veranderd en gegroeid is sinds het eerste deel.

Ereptile

Avatar

Tjah, je moet wat te zeiken hebben toch? "We zijn vandaag ergens anders aanbeland"... alsjeblieft zeg... Vroeger was de samenleving niet zo politiek correct en zo snel getriggered als tegenwoordig. We kweken langzamerhand een generatie van persoonlijkheden die zo zwak zijn als een paardenbloem.

John Wayne

Avatar

Ik word langzaam misselijk van al geneuzel over politieke correctheid. Juist omdat Downey jr. Tony Stark zo neerzet is het karakter zo populair. Het is een man met foutjes. Dat maakt hem des te menselijker. Als iedereen in een film wordt neergezet als preutse heilige wordt het een saaie bedoening.

Decepticon

Avatar

Idd, ben het met jullie bovenstaande reacties eens. Wat een gezeik dit, wordt je idd misselijk van.

Deze schrijver moet dan ook ver van aankomende Marvel films wegblijven, dit gezeik moet helemaal niet in films weerspiegelt worden.
Hij snapt idd blijkbaar niet helemaal waarom RDJ's Tony Stark zo populair is. En hij is dit de films hem idd al veranderd is.

Ik ben nu al benieuwd naar de reacties straks op het wereldwijde web, ik denk dat hij shitstorm aan reacties krijgt.

benjamin

Avatar

Decepticon "Deze schrijver moet dan ook ver van aankomende Marvel films wegblijven"
Zucht. Er moet toch altijd eentje compleet overdrijven.

Master Of Films

Avatar

Prince John "Ik vind trouwens juist dat Tony flink veranderd en gegroeid is sinds het eerste deel."
Hij zou nooit de vaderfiguur zijn voor Pter Parker. Of hoe hij dacht over de Sokovia Accords, nadat Mariah Dillard, pardon Miriam een preek heeft gegeven.

BlackPowerWolf

Avatar

Het is een karakter en om dat karakter houden mensen van dit personage. Karakter eigenschappen maken personages in films sterk of juist zwak. Tony Stark vind ik één van de betere personages puur om deze karaktereigenschap.
Dat maakt de films ook echter, hoe kan je nu een film maken waarin iedereen politiek correct is dat is in de echte wereld ook niet zo. Er bestaat geen perfecte wereld en films weerspiegelen dat, alsof iemand naar een film wilt waar iedereen goed en lief voor elkaar is. Zelfs Disney's films zijn niet zo. Zelfs in Winnie the Pooh mogen karakters elkaar soms niet en zijn ze bot naar andere.

Goku32

Avatar

Echt wat een Nurdo deze schrijver ga lekker in een klooster zitten man. Zo is Tony stark zijn personage. Dus waarom zou je dat moeten veranderen wat een bull shit van deze man

rainking

Avatar

"I thought it would be fun to take the kind of character that nobody would like, none of our readers would like, and shove him down their throats and make them like him....And he became very popular."

Stan Lee over de creatie van Tony Stark.

Civilian Supreme

Avatar

Ja, aanpakken die Iron man!!! Hij is echt een klootzak! Gelijk ook de Hulk aanpakken want iedereen die groen is wordt nu neergezet als een onintelligente vandaal.

Prince John

Avatar

Oh Master, volgens mij wordt hij alleen naar vriendjes met Spidey om wat te kunnen flirten met z'n tante! Gore pieter die Tony, ik zou zeggen aanpakken die handel!

Gigan72

Avatar

Het gaat helemaal nergens over .
Als men nu ook al fictieve personages moeten gaan veranderen...dat gaat wel heel erg ver.
En Tony is altijd zo geweest laat het zo.
Straks mag James Bond ook niets meer ...

Offtopic
Waarom hoor ik nooit iets over Ellen DeGeneres ?
Zag laatst een stukje van die show dat is ook 1 en al #metoo
Ze zit ook aan iedereen en de sexhints van haar..... eng mens trouwens snap ook totaal niet wat er zo grappig is aan haar..

Ed Crane

Avatar

Hij heeft natuurlijk best gelijk. Niet perse om de redenen die hij noemt, maar omdat het nogal geforceerd werd. Stark was lekker aan het chillen met Pots, totdat men besloot Spider-Man geforceerd in Civil War te stoppen en van Aunt May een Milf te maken; daarvoor moest Stark ineens met haar gaan flirten en een soort 'oom' voor Parker worden en dus moest Pots aan de kant. Allemaal erg geforceerd, allemaal verkeerde keuzes.

En laat een vent van 50 lekker down settle-en, hij heeft al genoeg chaos en thrills in z'n leven als superheld.

Artificialis

Avatar

Wat ziet deze man voor zich? Dat alle filmpersonages voortaan keurige politiek correcte karakters zijn? Deze man kijkt bovendien teveel naar de buitenkant. Tony Stark is van binnen een goedaardig personage dat een grote liefde koestert voor Pepper en veel is gaan geven om de personen om zich heen.

Ed Crane

Avatar

Zoals een wijs man (Batman) ooit zei: het gaat er niet om wie je van binnen bent, het zijn je handelingen die bepalen wie je bent.

Prince John

Avatar

Ho ho Ed, die eer behoort toch echt toe aan Rachel Dawes! Laat het maar niemand meer horen, straks krijg je nog mensen als Cole over je heen voor het negeren van de vrouw en de man met de eer laten strijken.

Ed Crane

Avatar

Och ja, je hebt gelijk, excuus... maar zegt Batman het later niet ook nog's? Anyway...

...een wijs vrouw zei eens...

Frietgezicht

Avatar

Ben dan ook wel benieuwd naar zijn mening over de Joker en de manier waarop hij Harley behandeld.

Frietgezicht

Avatar

@ Crane, zij zegt het tegen Bruce en later Batman tegen haar zodat zij weet dat hij Bruce is.

Maybe moet jij die trilogy wat vaker kijken. Blijkbaar zie je daarom ook niet hoe goed Rises is.

Ed Crane

Avatar

Ja zie je nou dat de wijze Batman het zei. Maakt niet uit van wie hij het verder heeft natuurlijk, z'n ninja skills heeft 'ie ook niet oorspronkelijk van zichzelf, doen we ook niet moeilijk over.

Ik had het goed Friet, geen noodzaak dus om Rises opnieuw te kijken (effe los van dat dat'n ander deel is). Ga ik vast ooit wel weer eens doen hoor, als ik weer eens wil lachen. Maar ik weet goed genoeg wat er allemaal klote is aan Rises, die film ken ik waarschijnlijk nog het beste van de drie, hoe absurder iets is hoe beter je het onthoudt, immers. Ik heb de gehele trilogie, maar eigenlijk nooit de behoefte ze weer onder het stof vandaan te halen.

Master Of Films

Avatar

Prince John "Oh Master, volgens mij wordt hij alleen naar vriendjes met Spidey om wat te kunnen flirten met z'n tante! Gore pieter die Tony, ik zou zeggen aanpakken die handel!"

Good point your lordship.

Maar in defense van Tony Stark.
Toch houd hij zich wel aan de nette regel "buiten honger krijgen en thuis komen eten". Jawel Tony Stark en Petter Pots zijn verloofd!!!
Heeft FT hier nog aandacht besteed in Celebrity News?
For fok sake, we praten over Tony Stark, niet over de zoveelste dooie kat van Halle Berry.

De enige party pooper (en dus eikel) is dan Thanos geworden.

#eikelsunite

Frietgezicht "Ben dan ook wel benieuwd naar zijn mening over de Joker en de manier waarop hij Harley behandeld."

Ook een good point. Waarom in zijn eigen stal de ezels uitkiezen, terwijl in een andere stal je juiste ezel wel te vinden is.

Sunspot

Avatar

OMG! Dit gaat echt te ver man *KOTS*

Hij begrijpt het karakter gewoon niet, ziet alleen maar arrogantie, disrespect, terwijl het meer is hoe hij zich laat zien, het is zijn karakter ook.

HIj geeft juist om mensen, is niet slecht, verkracht volgens mij geen vrouwen.

Swoieso zijn mannen gewoon geen vrouwen, we zijn vaak wat botter, nonchalanter vaak ook.

benjamin

Avatar

"‘Black Panther’ Co-Writer Says ‘Douchey and Disrespectful to Women’ Tony Stark Might Not Sit Well Today"

"'BLACK PANTHER' SCHRIJVER WIL EEN MINDER RESPECTLOZE TONY STARK"

Ligt het aan mij of is er toch een niet zo klein nuanceverschil tussen beide titels?

Sunspot

Avatar

^

Nee, is duidelijk, dit mag volgens die gast ook niet meer, althans, hij wilt het anders zien.

Gaat gewoon te ver.

Wat voor visie heeft hij dan. Kom op, wat wilt hij dan, mannen mogen niet meer 'cool' zijn? Mogen niet meer hunzelf zijn.

Kom op, ik ben zelf ook bot af en toe in het echte leven, ook over homo's, lesbo's, wat dan ook, maar altijd met respect en fun.

Maar ach, niks mag meer, alles moet PC. Heb medelijden met de volgende generaties, hoewel ik denk dat het niet zover zal komen.

JMRG

Avatar

Dit slaat toch nergens op.. tony stark is tony stark waarom zou je dat willen veranderen? Laat het lekker origineel blijven aub

Ed Crane

Avatar

Ereptile "Vroeger was de samenleving niet zo politiek correct en zo snel getriggerd als tegenwoordig."

Ik denk dat je het verleden iets te veel romantiseerd...

nieuwslaatste nieuws

meest populair