'Black Panther' lijkt floppen 'Tomb Raider' kracht bij te zetten

'Black Panther' lijkt floppen 'Tomb Raider' kracht bij te zetten

Het is koning T'Challa versus meisje Lara Croft.

Aankomend weekend draait Black Panther voor het vijfde weekend in de wereldwijde bioscoopkassa's en haalde tot op heden een onverwachte $570,9 miljoen op in de States en $1,1 miljard mondiaal. In de Verenigde Staten lijkt de Marvel-film zelfs zo succesvol dat het premièreweekend van Tomb Raider wordt overschaduwd.

Volgens Deadline haalt de al zeer wisselend ontvangen gameverfilming van Warner Bros. en regisseur Roar Uthaug zo'n $23 tot $25 miljoen op. Naast dat dit voor een $90 miljoen kostende film al erg mager is, lijkt het erop dat Marvel Studios en Ryan Cooglers Black Panther gaat uitkomen op zo'n $27 miljoen.

Het lijkt er dus op dat Tomb Raider, met Oscarwinnares Alicia Vikander in de hoofdrol als Lara Croft, het moet hebben van de wereldwijde omzet. In de States lijkt de film in ieder geval een (kleine) flop te worden.

De kaskraker Black Panther zit er dus een stuk warmer bij. Na aankomend weekend lijkt de film in de States al meer te hebben opgeleverd dan The Avengers ($623,4 miljoen) en de wereldwijde score gaat voorbij aan die van Captain America: Civil War ($1.153,3 miljoen).



NieuwsFilm

meest populair