Algemeen

'Black Panther' lijkt floppen 'Tomb Raider' kracht bij te zetten

Het is koning T'Challa versus meisje Lara Croft.

door Bram de Groot om 12:33 in Algemeen
Aankomend weekend draait Black Panther voor het vijfde weekend in de wereldwijde bioscoopkassa's en haalde tot op heden een onverwachte $570,9 miljoen op in de States en $1,1 miljard mondiaal. In de Verenigde Staten lijkt de Marvel-film zelfs zo succesvol dat het premièreweekend van Tomb Raider wordt overschaduwd.

Volgens Deadline haalt de al zeer wisselend ontvangen gameverfilming van Warner Bros. en regisseur Roar Uthaug zo'n $23 tot $25 miljoen op. Naast dat dit voor een $90 miljoen kostende film al erg mager is, lijkt het erop dat Marvel Studios en Ryan Cooglers Black Panther gaat uitkomen op zo'n $27 miljoen.

Het lijkt er dus op dat Tomb Raider, met Oscarwinnares Alicia Vikander in de hoofdrol als Lara Croft, het moet hebben van de wereldwijde omzet. In de States lijkt de film in ieder geval een (kleine) flop te worden.

De kaskraker Black Panther zit er dus een stuk warmer bij. Na aankomend weekend lijkt de film in de States al meer te hebben opgeleverd dan The Avengers ($623,4 miljoen) en de wereldwijde score gaat voorbij aan die van Captain America: Civil War ($1.153,3 miljoen).

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Ondanks het succes, heb ik ook het gevoel dat Black Panther één van die titels is die we het snelst gaan vergeten van het MCU over een paar jaar...

Master Of Films

Avatar

^bedoel je in vergelijking met Avengers: Infinity War en Avengers 4.

Jeroen137

Avatar

Ik vond black Panther een van de zwakste mcu films, misschien dat de verwachtingen wat hoog lagen vanwege de goede recensies.

chazillionair28

Avatar

Ik denk dat black panther voornamelijk populair is geworden bij de box office vanwege de aanleiding naar infinity war. Het is een goede film maar om te zeggen dat deze film een miljard waard is ? mwah..

benjamin

Avatar

chazillionair28 "Ik denk dat black panther voornamelijk populair is geworden bij de box office vanwege de aanleiding naar infinity war"
Is het alweer excuusjestijd geworden?

Rich Art

Avatar

@MoF: Meer in de trant van: als je mensen over 10 jaar vraagt uit welke films het MCU ook alweer bestond, deze vaak zal opdoemen als een "oh ja! Die hadden we ook nog!"

Master Of Films

Avatar

^ah op die fiets. Echter er staat mij iets bij dat er vervolg van BP gaat komen (en dat binnen 10 jaar). Dus je weet maar nooit hé Smiley face

Anyway, de 4 Avengers films zullen uiteraard wel genoemd gaan worden Smiley face

Luukse

Avatar

Ik denk dat Black Panther voornamelijk populair is geworden omdat het onderwerpen durft aan te snijden die je normaal niet snel ziet in een block buster.

chazillionair28

Avatar

@benjamin niet dan ? zo spectaculair was black panther nou ook weer niet

benjamin

Avatar

chazillionair28 "zo spectaculair was black panther nou ook weer niet"
Dat de film als tweede film uit het MCU erin slaagde een A+ op CinemaScore te halen, vind ik anders wel een vrij straffe prestatie.

ISIM

Avatar

1,1 miljard omzet. Ontzettend goeie recensies behalve op Filmtotaal ;). Is een film Opzich, andere films hoef je niet te zien om de film te begrijpen. Thanos of wat dan ook komt er niet in voor en nog lopen mensen hier te beweren dat het een film is die je het snelst vergeet haha. Aanleiding naar Infinty War hahaha. Hoe komen jullie erop? Zeg dan gewoon dat je de film niets aan vond omdat er juist een goed verhaal werd vertelt. Pak iemand zijn succes niet af omdat je het zelf een mindere film vond.

SunChaser

Avatar

ik ben serieus in slaap gevallen bij BP. zaten saaie stukken bij zeg.

NieuwsFilm

meest populair