'Thor: Ragnarok' regisseur wordt jolige, charmante Hitler

'Thor: Ragnarok' regisseur wordt jolige, charmante Hitler

Taika Waititi gaat een denkbeeldige Hitler spelen.

Schrijver en regisseur Taika Waititi heeft een carrière opgebouwd door vreemde dingen te doen. Van zijn werk bij Flight of the Concords en zijn aparte komedies als Eagle vs Shark en What We Do in the Shadows, tot eigenlijk ook Thor: Ragnarok - want hoewel de blockbuster binnen het Marvel-stramien blijft, slaagde Taika Waititi erin iets van zijn maffe persoonlijkheid in de film te krijgen, onder andere door zelf een raar monster in de film te spelen.

En nu gaat hij Hitler spelen. Een denkbeeldige Hitler, die volgens Waititi charmant en jolig zal zijn en 'door het leven glijdt met een kinderlijke naïviteit'.

Taika Waititi is namelijk bezig met zijn nieuwste film Jojo Rabbit, waarin hij naast regisseren en schrijven ook zelf weer zal acteren. Als een denkbeeldige Hitler. Hij zal namelijk een denkbeeldig vriendje spelen van een Duits jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog, die toevallig denkt dat Adolf Hitler stiekem zijn beste vriendje is. Of eigenlijk een combinatie van zijn vader en Hitler, omdat zijn vader afwezig is enhij Hitler voortdurend in Nazi-propagande ziet. Het tien-jarige jochie zou daarom heel graag voor de Nazi's willen gaan vechten. Dus raakt hij in de war als hij erachter komt dat zijn moeder een Joods jongetje van zijn leeftijd verbergt.



NieuwsFilm

meest populair