Algemeen

'Justice League' officieel de minst succesvolle DC-film

De film is nu definitief een flop.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Kaj van Zoelen om 09:09 in Algemeen
De cijfers liegen er niet om: Justice League was een flop. De film moest het antwoord van Warner en DC zijn op Marvels The Avengers-films, maar landde in plaats daarvan met een doffe plof in de bioscopen, na problemen tijdens de productie, uitgebreide heropnames en het verlaten van het project door regisseur Zack Snyder.

Met een totale wereldwijde opbrengst van 658 miljoen dollar zou je misschien denken dat de film het aardig deed, maar om quitte te spelen had de film minstens 750 miljoen dollar moeten opbrengen. Met deze cijfers is de film ook veruit de minst succesvolle van alle DCEU-films. In tegenstelling tot Batman v Superman: Dawn of Justice, die in totaal ongeveer 874 miljoen dollar opbracht, gevolgd door Wonder Woman met 822 miljoen.

Opvallend is daarbij overigens dat Wonder Woman daarbij in de VS bijna 100 miljoen meer opbracht dan Batman v Superman: Dawn of Justice, die het dan weer meer van de internationale kassa's moest hebben.

Geen wonder dat men naar het succes van Wonder Woman keek en naar het falen van Justice League bij Warner en DC en er daar aan de top flink gehusseld werd met personeel om een nieuwe richting in te slaan, waarvan we later dit jaar in de vorm van James Wans Aquaman het eerste resultaat zullen zien.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Ouch.... Mjah als Aquaman een succes wordt, zal dat voor DC toch wel een teken moeten zijn om zich vooral op de solo films te richten... Laat de Cinematic Universe maar even liggen totdat er een goede basis is neergezet in de solo films...

Mav Damian

Avatar

Als we het over de DC films hebben dan denk ik toch dat Green Lantern en Catwoman nog steeds de minst succesvolste zijn. In de DCEU is dit inderdaad de minst succesvolste.

Frietgezicht

Avatar

@ Ereptile, heeft het niet gewoon met promotie te maken o.a. in trailers? En natuurlijk met de kwaliteit van de film.
Kijk naar Infinity War maar ook naar de eerdere Avengers-trailers,mensen werden er helemaal warm van.
Meningen over Age of Ultron verschillen maar de trailer was erg sterk en veel belovend.

Ik ben een onwijze superhelden-fan en Batman-fan,of die nou alleen is of met anderen,daar hoor je warm voor te lopen maar die trailer deed niks voor mij dus wachtte ook tot ik thuis kon kijken.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vond het best een leuke film, Maar kan er maar niet aan wennen dat sommige stukjes zich bijna volledig in het donker afspelen. Bij Batman VS Superman kon je soms gewoon niet zien wat er gebeurde.
Dat was in deze film ook soms het geval.

Verder vind ik het niet leuk wat er de afgelopen tijd gedaan is met het karakter Superman. Hij krijgt gewoon te weinig "schermtijd". Wel worden er series gemaakt waarin hij opgroeit (Smallville), En zijn er allerlei afgeleide films en projecten te zien. (Metropolis, Krypton, Etc Etc)
Ik wil gewoon superman weer eens in actie zien !
En dan niet steeds tegen Lex Luthor, Want deze kan Superman niks doen zonder hulp van andere Supervillians, Maar laat hem ook eens tegen iets of iemand anders vechten.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "En natuurlijk met de kwaliteit van de film."
En ook een beetje met de kwaliteit van de voorgangers.

Frietgezicht

Avatar

^ Ook ja maar op zich ging dat nog best ok. Batman VS Superman waren de meningen over verdeeld maar het belangrijkste voor de films erna was dat Batman zou slagen en iedereen vond Affleck top. Dan krijg je hem weer in JL. En Wonder Woman deed het ook heel goed.

Waarom zouden films met alleen Batman en Wonder Woman het wel goed doen maar als ze samen zijn met andere bekende zoals The Flash niet meer?Denk toch vooral de promotie en kwaliteit (als trailers weinig doen om te lokken maar iedereen erover praat komen er ook wel meer mensen)

ThomasOMalley

Avatar

Jammer dat 'ie geflopt is. Allemaal de schuld van Whedon, die de film écht heeft geregisseerd. Was eigenlijk een meesterwerk, maar helaas.

Master Of Films

Avatar

Eigenlijk had er in de kop het volgende moeten staan.......Justice League officieel de meest succesvolle DC film...
Maaja Joss Whedon hé, die kwam de boel saboteren, nadat hij 2 succesvolle Avengers films heeft afgeleverd. De Avengers van de DC kant werd dat niet gegund, want concurrentie. Dat is gewoon puur met opzet gedaan vanuit Whedon's kant. En nu is hij helemaal weg, met een bs verhaal dat hij geen Batgirl verhaal kon maken. Hij was meer dan een paar geleden ingehuurd door WB om een Batgirl film te maken, omdat Whedon een verhaallijn had bedacht voor Barbara Gordon. Jaja allemaal verdachte zaken bij Whedon.

Fotoroys

Avatar

Justice League is gewoon veel te vroeg uitgebracht. Ze hadden eerst meer goede solo films moeten maken. Ben benieuwd wat Aquaman zal brengen. Die is geregisseerd door James Wan die tot nu toe veel goede film heeft gemaakt zoals the Conjuring en Insidious films

benjamin

Avatar

Fotoroys " Ze hadden eerst meer goede solo films moeten maken."
Geloven mensen nu echt dat het daaraan ligt?

Ereptile

Avatar

@Friet, het heeft ook inderdaad met promotie te maken in trailers. Dat kan mensen alsnog overhalen om de film te bekijken, of niet. Maar de kritiek op Justice League gaat over de film zelf. Mond op mond wordt er natuurlijk ook gesproken over hoe goed de film wel of niet is en dat kan mensen ook overhalen of afstoten.

Mav Damian

Avatar

@Benjamin
Blijkbaar wel.
@Fotoroys
Ja want Xmen, Guardians of the Galaxy en Watchmen waren ook goed dankzij hun opbouw door hun solo films.

GreenHornet

Avatar

ik snap niet waarom DC zo haast had

Colruiter

Avatar

Het probleem bij de DC-films is dat ze hun wagonnetje wilden vasthaken aan de Marvel-TGV en dat ze daarbij ook nog eens de verkeerde man hebben gekozen om het te doen. Zack Snyder heeft een paar goeie films, maar teerde teveel op het succes van die films en de redenen waarom hij dacht dat die films succesvol waren. Na het zien van Sucker Punch, die voor Superman uitkwam, maakte ik me al zorgen over wat deze man met Superman zou doen. Superman had al een slechte beurt achter de rug met Superman Returns en ik vreesde het ergste voor deze nieuwe poging. Man of Steel had z'n momenten, maar was helaas meer Sucker Punch dan Watchmen, maar de studio laat Snyder gewoon aan het roer staan. En dan maken ze natuurlijk ook nog de fout met full speed naar die team-up te willen gaan, gewoon om Marvel te volgen. De DC-figuren zijn al zoveel 'zwaarder' om te introduceren en uit te tekenen, dan de Marvel-figuren, en dan wilden ze het nog eens overhaasten. Bij Marvel hebben ze ook het meest moeite gehad om de meest geladen figuren te introduceren zoals Hulk en Thor, en bij DC zijn het gewoon allemaal zo'n figuren en hebben ze dat proberen te doen in één film en 5 minuten. Nochtans hadden ze al een mooie Batman-trilogie (nou ja, het derde deel was ook niet denderend) die toonde hoe je een degelijke basis kan leggen voor DCEU.

JIGSAW8

Avatar

#RELEASETHESNYDERCUT

Da Villain

Avatar

Zouden ze het nog durven? om een jl deel 2 te maken?

Sunspot

Avatar

Heb ervan genoten, maar snap dat met die CGI niet, zag er soms echt goedkoop uit.

De poster was ook niks. Te gehaast ook wel eigenlijk, soms vage montage.

Civilian Supreme

Avatar

Ik denk dat ze bij Wb allang blij zijn met het toch wel behoorlijke bedrag wat er is binnengekomen, de schade is zo nog redelijk beperkt, er zijn films geweest met een gigantisch budget die niet eens de 100 miljoen gehaald hebben, dat zijn pas flops.
Neemt niet weg dat de film ruk is.

jimb

Avatar

Whedon heeft dit niet kunnen redden, ik kan ook niet geloven dat de snyder versie beter was geweest, daarvoor was het plot en badguy al te zwak. Leer toch eens dat je eerst een sterk verhaal nodig hebt, een beetje visie zou ook helpen.

Ik vond ook de Flash flink tegenvallen, dan was zelfs de serie versie beter (hoewel dat niveau ook flink achteruit is gegaan na het eerste seizoen).

Ik hoop dat ze meer richting de Nolan films terug kunnen gaan wat betreft verhaal kwaliteit.

Sunspot

Avatar

^

Flash was goed, zeer goed, behalve dan die gare tenenkrommende grappen, die waren echt uberslecht, totaal nie tleuk, verpestend zelfs.

Sunspot

Avatar

Behalve dan die grap waar Flash met stift op iemand's hoofd tekent, die was wel oke.

nieuwslaatste nieuws

meest populair