Black Panther de best verdienende superheldenfilm in Amerika

Black Panther de best verdienende superheldenfilm in Amerika

T'Challa is niet alleen koning van Wakanda, maar ook van de box-office...

Iedereen heeft nu wel door dat Black Panther gigantisch goed scoort, zowel bij de filmcritici als de gewone bioscoopgangers. De Marvel film haalt ook zowat overal goede punten en breekt record na record en heeft er nu weer eentje gehaald; het is de best verdienende superheldenfilm aller tijden in Amerika.

Black Panther opende erg sterk maar ook in de weken daarna bleef de superheldenfilm prima presteren en dankzij de slechts matige concurrentie wist de film nog heel wat miljoentjes binnen te harken. Marvel films doen het vrijwel altijd sterk aan de box-office, maar weinig mensen zullen verwacht hebben dat de film zo succesvol zou zijn; met zijn (tot nu toe) opgehaalde 631 miljoen dollar in de States is Black Panther de Avengers voorbij, die destijds net iets meer dan 623 miljoen dollar wist binnen te halen.

Het zal interessant worden om te zien hoe lang Black Panther dit enorme succes kan doorzetten; Jurassic World (652,2 miljoen dollar) en misschien zelfs Titanic (659,3 miljoen dollar) zijn dan nog wel in te halen. Wereldwijd staat Black Panther nu op een 1,237 miljard: als de superheldenfilm nog zo'n 40 miljoen weet te verdienen gaat hij Beauty and the Beast en Frozen voorbij en zal dan in de top 10 van de best verdienende films aller tijden staan.

De verwachting is echter dat nieuwkomers zoals Spielberg's Ready Player One en andere goed onthaalde films zoals A Quiet Place wel eens roet in het eten zouden kunnen gaan gooien. En wie weet, wordt Black Panther's record anders binnenkort alweer verbroken door Marvel's grootste en duurste film ooit; Avengers: Infinity War.



NieuwsFilm

meest populair