Algemeen

'Darkest Hour'-regisseur doet boekverfilming 'The Woman in the Window'

De bestseller van A.J. Finn heeft wat weg van 'Rear Window.'

door Rik Timmer om 08:39 in Algemeen
Variety rapporteert dat Joe Wright, de regisseur van het Oscar-winnende Darkest Hour, zijn volgende project heeft uitgekozen. Het betreft een boekverfilming: The Woman in the Window. Het schrijfwerk van A.J. Finn is een bestseller en nog maar drie maandjes jong.

Anna Fox is naast arts bovenal een kluizenaar. Ze woont alleen in New York en verlaat praktisch nooit haar woning. Dagelijks drinkt ze veel wijn, bekijkt ze oude films en denkt bovenal terug aan gelukkigere tijden. Ook is ze niet vies van het bespioneren van haar buren.

Tegenover Anna's huis trekt een nieuw gezin in: de Russells. Ze lijken een perfecte familie. Maar wanneer Anna op een avond uit haar raam kijkt en iets ziet wat ze eigenlijk niet zou mogen, begint haar wereld in elkaar te storten. Niet alleen worden haar schokkende geheimen blootgelegd, ook weet ze niet meer wat echt is, wat verzonnen is en wie er nou eigenlijk in gevaar verkeerd.

De adaptatie van The Woman in the Window wordt verzorgd door schrijver Tracy Letts (Killer Joe, August: Osage County). Het project wordt verder gesteund door Fox 2000 Pictures (The Thin Red Line, Bridge of Spies). Naast Darkest Hour is filmmaker Joe Wright ook verantwoordelijk voor titels als Atonement, Hanna en Pan.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviewheels

Avatar

Ben benieuwd naar de cast....... Verhaal is goed

NieuwsFilm

meest populair