Scarlett Johansson blij met een diverser Marvel Cinematic Universe

Met meer vrouwen én meer kleur zet Marvel volgens haar stappen in de goede richting.

Actrice Scarlett Johansson (Isle of Dogs, Ghost in the Shell) is erg enthousiast over het feit dat de films van Marvel steeds diverser worden. Johansson is zelf al jaren te zien als de vrouwelijke spion Natasha Romanoff alias Black Widow, maar het heeft lang geduurd voordat zij een mede-vrouwelijke held mocht verwelkomen in het fictieve filmuniversum. Met de aankomende release van Avengers: Infinity War, waarin Johansson wederom te zien is, lijken de tijden voorgoed te gaan veranderen bij Marvel.

"Het is echt geweldig om meer diversiteit binnen deze films te zien en helemaal omdat het publiek dit daadwerkelijk ook omarmt", vertelt Johansson. Volgens Johansson is er ook een duidelijke roep voor meer vrouwelijke superhelden. "Het publiek vraagt duidelijk om echt sterke superheldinnen". Vervolgens gaat Johansson dieper in op dat verlangen van het bioscooppubliek om meer diversiteit te zien. "Men smacht gewoon naar deze verhalen, ook omdat men een diversere groep helden wil zien die daadwerkelijk een afspiegeling is van de samenleving", legt de actrice uit.

Johansson: "Het is geweldig om te mogen voelen dat je getuige en onderdeel bent geweest van die ontwikkeling". Belangrijke stappen in die ontwikkeling zijn natuurlijk onder andere de introductie van de Afrikaanse held Black Panther en zijn groep met vrouwelijke krijgers, de Dora Milaje, geweest. Ook staat er voor 2019 de eerste solofilm rondom een vrouwelijke Marvel-held gepland, namelijk Captain Marvel met in de hoofdrol niemand minder dan Oscar-winnares Brie Larson. Een solofilm rondom Johanssons Black Widow is tevens in ontwikkeling. Daarnaast probeert een groep actrices een superheldinnenfilm op de agenda te krijgen bij de studio.

Johansson is vanaf 25 april weer te zien als Black Widow in Avengers: Infinity War!



NieuwsFilm

meest populair