'Mulan' wordt reünie martial arts-legendes en Chinese sterren

'Mulan' wordt reünie martial arts-legendes en Chinese sterren

Na Donnie Yen voegen zich nu ook Jet Li en Gong Li bij de nieuwe Disney-film.

Het casting process voor Disney's speelfilmversie van Mulan loopt storm! Nadat gisteren bekend werd dat niemand minder dan Donnie Yen was gecast als Commander Tung, die qua omschrijving lijkt op Li Shang uit de animatieversie uit 1998, volgt er nu meer Chinees casting nieuws:

Jet Li en Gong Li zijn nu naast Donnie Yen en hoofdrolspeelster Liu Yifei gecast. Disney lijkt qua casting de kritiek op het 'white-washing' (het spelen van Aziatische rollen door blanke acteurs) in Hollywood, die de afgelopen jaren regelmatig te horen was, serieus te nemen door ook echt louter Chinese acteurs te casten in de film - wat eigenlijk niet minder dan logisch is voor een film die zich volledig afspeelt in een China zo'n 1000 jaar voordat de eerste westerlingen daar kwamen.

Jet Li gaat de keizer van China spelen, die de mobilisatie van het leger beveelt via de dienstplicht van een man uit elk huishouden. Gong Li gaat de schurk van de film spelen, een machtige heks. Daarmee wijkt de remake van Disney af van de animatiefilm, waarin de leider van de Hunnen de schurk was.

Donnie Yen mag dan nu vooral bekend zijn van zijn rollen in Hollywood-films als Star Wars: Rogue One en xXx 3, hij en Jet Li zijn al sinds de jaren tachtig sterren van actiefilms in Hong Kong en China. Al meerdere keren stonden ze in een duel tegenover elkaar, zoals in Once Upon A Time in China 2 en in Hero.



NieuwsFilm

meest populair