'First Man' over Neil Armstrong wordt actiefilm

'First Man' over Neil Armstrong wordt actiefilm

Vol bloedstollende momenten...

Na het succes van La La Land heeft filmmaker Damien Chazelle getekend om een film over Neil Armstrong, First Man, te maken. Lang werd verwacht dat het een traditionele biopic over het leven van de eerste mens op de maan zou worden, maar dat blijkt niet te kloppen.

Scenarist Josh Singer stelt dat Chazelle er een heel andere film van maakt, eentje die eerder doet denken aan Gravity (2013). "Damien had vanaf het begin een heel duidelijke visie. Hij vroeg zich af of we niet konden overbrengen hoe uitdagend het was. Hij wilde dat het publiek de hele tijd op het puntje van de stoel zou zitten. En dat is het eerste waar we het over hadden," aldus Singer.

"De heldhaftigheid van Neil ligt niet in het feit dat hij op de maan landde. Maar in alles wat hij moest doorstaan om daar te komen. Dit is zeker een missiefilm. Het draait om naar de maan reizen, verteld vanuit het perspectief van de man die het gedaan heeft. Er zitten tenminste vijf grote setstukken in, vol actie, waarbij je de hele tijd op het randje van je stoel zal zitten."

Vanaf 12 oktober draait de film met Claire Foy, Corey Stoll, Kyle Chandler, Jason Clarke en Jon Bernthal in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair