Tijdlijn-fout 'Spider-Man: Homecoming' bevestigd

Tijdlijn-fout 'Spider-Man: Homecoming' bevestigd

Ook in het MCU wordt er gerommeld met de tijd.

Het lijkt zo eenvoudig, maar het vasthouden aan een tijdlijn gaat Hollywood niet goed af. Dit werd al bewezen in de X-Men franchise en ook het Marvel Cinematic Universe blijkt de fout in te zijn gegaan. Online was iedereen het er al over eens dat Spider-Man: Homecoming een foutieve tijdsindicatie afgaf en nu wordt dat bevestigd door een van de Avengers: Infinity War-regisseurs.

In Homecoming wordt in het begin van de film een spong in de tijd gemaakt. In beeld verschijnt de tekst "8 Years Later". In een interview gaf Joe Russo aan dat dit niet klopt. Russo werd in een vraag/antwoord-gesprek gevraagd, 'hoeveel tijd zat er tussen de gebeurtenissen in Avengers en Homecoming?' Daarop antwoordde Russo: "Oh, dat was 8 jaar, geloof ik. En het was behoorlijk controversieel." Hier voegde hij aan toe, "Ja, dat is niet correct, die 8 jaar."

The Avengers speelt zich af in 2012 en de eerste scène in Homecoming speelt zich vlak na die film af. Met een sprong in de tijd zou Homecoming zich dus in 2020 moeten afspelen, maar dit moet op basis van veel andere aanwijzingen in 2017 zijn. Dit ook doordat veel van de films van Marvel Studios zich afspelen in lijn met het jaar waarin ze verschijnen.

De vraag is uiteindelijk of de gemiddelde fan dit doorheeft. Waarschijnlijk storen vooral de die-hard Marvel-fans zich aan dit soort kleine, maar slordige foutjes in de tijdlijn.



NieuwsFilm

meest populair