Algemeen

Tijdlijn-fout 'Spider-Man: Homecoming' bevestigd

Ook in het MCU wordt er gerommeld met de tijd.

door Bram de Groot om 06:38 in Algemeen
Het lijkt zo eenvoudig, maar het vasthouden aan een tijdlijn gaat Hollywood niet goed af. Dit werd al bewezen in de X-Men franchise en ook het Marvel Cinematic Universe blijkt de fout in te zijn gegaan. Online was iedereen het er al over eens dat Spider-Man: Homecoming een foutieve tijdsindicatie afgaf en nu wordt dat bevestigd door een van de Avengers: Infinity War-regisseurs.

In Homecoming wordt in het begin van de film een spong in de tijd gemaakt. In beeld verschijnt de tekst "8 Years Later". In een interview gaf Joe Russo aan dat dit niet klopt. Russo werd in een vraag/antwoord-gesprek gevraagd, 'hoeveel tijd zat er tussen de gebeurtenissen in Avengers en Homecoming?' Daarop antwoordde Russo: "Oh, dat was 8 jaar, geloof ik. En het was behoorlijk controversieel." Hier voegde hij aan toe, "Ja, dat is niet correct, die 8 jaar."

The Avengers speelt zich af in 2012 en de eerste scène in Homecoming speelt zich vlak na die film af. Met een sprong in de tijd zou Homecoming zich dus in 2020 moeten afspelen, maar dit moet op basis van veel andere aanwijzingen in 2017 zijn. Dit ook doordat veel van de films van Marvel Studios zich afspelen in lijn met het jaar waarin ze verschijnen.

De vraag is uiteindelijk of de gemiddelde fan dit doorheeft. Waarschijnlijk storen vooral de die-hard Marvel-fans zich aan dit soort kleine, maar slordige foutjes in de tijdlijn.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Yooo Friet!!
Klasse dat ze het toegeven, daar kan DC ook weer wat van leren

Mav Damian

Avatar

Boeie alsof iedereen dat gaat merken of opletten en alsof dat dat een groot probleem is.

Rich Art

Avatar

Nou ja, misschien niet heel boeiend... Maar een beetje dom is het wel natuurlijk...

Goov25

Avatar

Het is gewoon dom ja. Zoveel moeite doen een logische tijdlijn te maken bestaande uit verschillende films, en dan een simpele tekst (die nota bene iets verteld over de tijd die verstreken is) verkeerd doen.

GreenHornet

Avatar

in de nieuwe BluRay 8K release zullen ze het wel aanpassen

horizon

Avatar

Grappig is dat bij Pathé Thuis op het moment dat 8 jaar later in beeld verschijnt de Nederlandse ondertiteling zegt: "5 jaar later".

Robbepost

Avatar

Zou fijn zijn geweest als iemand dat hier op FT uit had kunnen leggen ;)

Dus als ze van 8 jaar later, 5 jaar later hadden gemaakt klopt het?

Master Of Films

Avatar

Alweer over deze tijdlijn. Hoe men een onderwerp helemaal kan uitknijpen.

Artificialis

Avatar

Wat een mierenneukerij, dat mensen zich hier druk om kunnen maken.. Als ik zie wat voor waardeloze film Thor: The Dark World geworden is lijkt mij dat toch een groter probleem voor het MCU dan een getalletje in de verder prima te bekijken Spider-Man: Homecoming.

ridjieddo

Avatar

@iedereen boven mij die vindt dat mensen zitten te zeiken om zoiets kleins: wacht maar even op ThomasOmalley Smiley face

Sunspot

Avatar

Bij Xmen franchise hebben ze er gewoon maling aan, continuïteit is vaak ver te zoeken.

YankeeWaRRiaH

Avatar

bij DVD/BD-rerelease #11lossen ze dat wel op door de tekst aan te passen...

ThomasOMalley

Avatar

ridjieddo "@iedereen boven mij die vindt dat mensen zitten te zeiken om zoiets kleins: wacht maar even op ThomasOmalley Smiley face"
Ik heb hier alles al over gezegd wat ik vond. Dit was geen gezeik, maar terecht commentaar op het artikel waarin Marvel's complexe tijdlijnen onterecht werden bejubeld.

Ik vind het frappanter dat jij bereid bent een positieve draai te geven aan een fout die ze hebben gemaakt en dan DC te kakken zet ter vergelijking om daar nog wat kracht bij te zetten. Dat is een stuk oneerlijker en totaal irrelevant.

Daanminator

Avatar

Slordig maar in welke film zit nou geen fout tegenwoordig. Zo niet kwa text als visueel..

Frietgezicht

Avatar

@ Rid, ik zie het! Hoewel het mij weinig boeit ga ik toch aangeven dat het mij mentale schade heeft toegebracht en ik een schadevergoeding verwacht.

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

Boeien Alsof ik eraan dood ga

NieuwsFilm

meest populair