Algemeen

'Man of Steel' was gepland als start van vijfdelig verhaal

De plannen van Zack Snyder waren groot...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:01 in Algemeen
Na het succes van Man of Steel, besloot Warner Bros. ineens dat een gedeeld DC-filmuniversum een goed idee zou zijn. Dus werd Zack Snyders plan voor Man of Steel 2 geschrapt en vervangen door Batman v Superman: Dawn of Justice. Dat is althans het verhaal, maar de werkelijkheid ligt anders.

Storyboard-maker Jay Oliva, die aan beide films werkte, stelt dat het altijd het plan was om BvS als vervolg op Man of Steel te maken.Kortom: Snyder zou altijd al van plan zijn geweest om na Man of Steel met BvS op te proppen te komen. Het verhaal komt overeen met eerdere opmerkingen van producent Charles Roven, die vertelde dat men al bij het maken van Man of Steel wist dat het universum uitgebreid moest worden.

Interessant is de vraag wat er nu gaat gebeuren met die vijfdelige verhaallijn waar Oliva het over heeft. Met de tegenvallende prestaties van Justice League werd daarop besloten niet meer verder te gaan met Justice League 2 en dat lijkt voorlopig een punt achter de plannen van Snyder te zetten.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ze hadden beter een los staande Batman film moeten maken na de Superman film.

Robbepost

Avatar

Ze hadden beter alle films zo goed als Man of steel moeten maken. BvS (UE) is ook goed.

Suicide Squad, Wonder Woman en Justice league........ wat een rommel!

Ereptile

Avatar

^ Wonder Woman is rommel? Naar horen zeggen was dat toch 1 van de betere films van DC. Man of Steel kwam trouwens uit in 2013, toen was Marvel al lang bezig met het opbouwen van het MCU.

Er was toch ook een easter egg van die satelliet met Wayne er op in MoS? Dat was toch al een teken dat het DC ook verder zou worden uitgebreid? Maar wat Hornet ook zegt, ze hadden een losstaande Batman film moeten maken.

Ed Crane

Avatar

Erg jammer dat Snyders plannen met Justice League zijn gesaboteerd, maar gelukkig hebben we met Man Of Steel en Batman v Superman: Ultimate Edition nog twee van de betere superheldenfilms ooit in een genre dat gedomineerd wordt door middelmaat en die twee films kunnen in ieder geval niet meer worden afgenomen.

Xenolicker

Avatar

Hopelijk gaat Snyder weer lekker met de volgende aan de slag!

Master Of Films

Avatar

Storyboard-maker Jay Oliva, die aan beide films werkte, stelt dat het altijd het plan was om BvS als vervolg op Man of Steel te maken.
Nope. Dat is wat Jay geloofd in zijn belevenis.

Want bij Screenrant wordt ook het volgende verteld.

But all this sits uncomfortably with other accounts. In an interview in May 2016, for example, Russell Crowe told Digital Spy that at least one Man of Steel sequel had originally been in the works. He was booked to reprise the role of Jor-El in the sequels, but was dropped when Warner Bros. pivoted towards Batman V Superman instead. Given these contradictory remarks, it’s clear that something changed, the only real question is when.
.....
Oliva’s quote doesn’t actually disprove what he refers to as the “revisionist” theory, that Warner Bros. changed direction. Rather, it simply suggests the studio had pivoted a lot earlier than had been previously believed.


benjamin

Avatar

GreenHornet "ze hadden beter een los staande Batman film moeten maken na de Superman film."
Het blijft mij een raadsel waarom mensen blijven denken dat dit soort zaken alles zouden opgelost hebben. Ze hadden gewoon beter een goede film moeten maken.

Frietgezicht

Avatar

Robbepost, +1.

En als Aquaman erg goed is en veel centjes ophaalt doen ze nog steeds mee. Bij het MCU hadden ze ook wel matige films bij de eerste 10.
Het liefst zou ik gewoon snel een Justice League 2 zien die echt top is.De vieze smaak wegspoelen. Dan kun je daarna weer rustig allerlei karakters een eigen film geven.

Akke Moeka Hara

Avatar

Bvs jl mos wtf ben blij dat ik niet te bekend met deze meuk.

Robbepost

Avatar

Ereptile, WW nog niet gezien?

Vele vinden het inderdaad de beste DC film.
Ik vind alleen Suicide Squad slechter. Komt niet in de buurt van Man of steel.
Maar ja dat is mijn mening........

En die van friet ;)

Mav Damian

Avatar

@Robbepost

Ja want de slechteriken in BvS waren al beter dan in Wonder Woman. De verhaal van BvS was beter verteld dan de oorsprongverhaal van Wonder Woman.

SuPa

Avatar

Sorry hoor maar Man of Steel is toch niet succesvol te noemen? Het hele dc universum is een puinhoop en de kwaliteit van de films valt erg tegen. Heb het al eerder gezegd, maar ze moeten hun verlies nemen en een paar jaar stoppen om het vervolgens in 2025 opnieuw te proberen.

Robbepost

Avatar

@Mav Damian,
Inderdaad!
Ik vind die Ares ook drama en dat in de Ultimate Edition het verhaal goed wordt gebracht.

Het is trouwens 'het verhaal' ipv 'de verhaal'

Daanminator

Avatar

BvS vond ik zeker de moeite waard, JL was me niet bevallen helaas. En nu rap een nieuwe superman maken

Master Of Films

Avatar

Mav Damian "Ja want de slechteriken in BvS waren al beter dan in Wonder Woman."
Ook niet echt de beste maatstaaf, zelfs niet binnen de DCEU. In het algemeen zijn al die bad guys van DCEU gewoon zo slecht uitgewerkt.

General Zod, Jesse Eisenberg, die cave troll, The Leto Joker, Enchantress, Ares & Steppenwolf. Kijkend naar hun comics varianten en man, man, man. Wat hebben de filmjongens en meisjes van DC lopen te slapen. Er lopen helaas geen comics nerds bij deze filmdivisie schijnbaar.

We maken weliswaar Malekith belachelijk, maar deze zou de beste slechterik van het DCEU kunnen zijn.
Sterker nog. Emo Kylo Ren doet nog een beter job dan Jesse huilebak Luthor. Dus of je nou blij moet wezen met Jesse en die cave troll. Nou nee.

Robbepost "Het is trouwens 'het verhaal' ipv 'de verhaal'"
Het is 'een verhaal'.

Frietgezicht

Avatar

@ MOF, Niet dat hij in mijn top lijsten zal staan van beste badguys maar ik vond Zod wel prima en een stuk beter dan de meeste van die MCU badguy.
De rest is idd bagger.

Master Of Films

Avatar

Maar Zod was niet bepaald snugger. Dat hij niet eens was met establishment, kon ik wel begrijpen.
Maar hij kon niks meer doen aan een planeet die ten dode was opschreven. Bad timing om dan een coup te gaan plegen. Zou handig zijn geweest als hij dat niet wist, zoals in de Donner films.

De beste bad guy award van de DC zou ik geven aan Jonathan Kent. Hij gaf zijn zoon Clark de verkeerde leven lessen.

Sunspot

Avatar

MOS was cool, BvS niet zo, vooral zwaar teleurstellend gevecht en die fokking trol aan het einde.

JL was leuk, maar rommelig, te gehaast, 2 regisseurs met totaal andere opvattingen over hoe de film moest worden ook denk.

Beter nemen ze wat goeie tijd en mensen voor het 2e JL deel, er valt echt zoveel interessants mee te doen.

nieuwslaatste nieuws