Jackie Chan produceert en spreekt stem in voor animatiefilm 'Wish Dragon'

Jackie Chan produceert en spreekt stem in voor animatiefilm 'Wish Dragon'

Een knul mag drie wensen maken van een magische draak.

Het nieuws is uitgekomen dat Jackie Chan de handen ineen gaat slaan met Sony Pictures om animatiefilm Wish Dragon van de grond te krijgen. Scenarist en regisseur Chris Appelhans werkt al een tijdje aan het project en deelde eerder de onderstaande beelden. Chan zal middels zijn Beijing Sparkle Roll Media Corporation fungeren als producent en geldschieter. Ook spreekt de komische actieheld een stem in, voor zowel de Chinese als de Amerikaanse versie.

Wish Dragon wordt geanimeerd door Base FX, hun eerste animatiefilm. Daarvoor verzorgden ze de visuele effecten van blockbusters als Pacific Rim, Jurassic World en Captain America: Civil War. Als we Deadline mogen geloven is Chan niet de enige die aangetrokken is voor een rol, ook Constance Wu, Natasha Liu Bordizzo, Will Yun Lee, Bobby Lee, Nico Santos en Jimmy Wong zullen hun stem verschaffen. Hetzelfde geldt misschien voor John Cho en Jimmy O. Yang, die nog gesprekken voeren.

Din is een jongeman die door zijn alleenstaande, werkende moeder wordt opgevoed. Op een dag stuit hij op een vuile theepot, gemaakt van jade. Daarin zit de magische draak Long, die Din drie wensen schenkt. Ondanks dat Long al eeuwen oud is, weet hij niets af van de huidige wereld - het enige waar de draak immers om geeft is goud. Long kan enkel gezien worden door Din, die per ongeluk zijn eerste wens gebruikt om een kungfu-meester te worden. Daaropvolgend stuurt Long de jongeman aan om zijn resterende wensen te gebruiken, anders kan hij niet terugkeren naar de geestenwereld. Din besluit vervolgens het contact te herstellen met zijn jeugdvriendin en mogelijke zielsverwant, Li Na.

De makers achter Wish Dragon richten op een releasedatum ergens in 2019. Dan moet hij zowel in China als in de rest van de wereld uitkomen. Voor Jackie Chan is dit niet zijn eerste klus als stemacteur. Voorheen werkte hij namelijk aan de Kung Fu Panda-reeks en The Lego Ninjago Movie. Zie hieronder productieafbeeldingen van Wish Dragon.

Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair