Waarschuwing! Bespreek hier de SPOILERS voor 'Avengers: Infinity War'!

Waarschuwing! Bespreek hier de SPOILERS voor 'Avengers: Infinity War'!

Dus niet lezen als je de film nog wilt zien.

Avengers: Infinity War draait nu een dag in de bioscoop en komende dagen zullen de zalen gevuld zijn met liefhebbers van de franchise. In dit bericht worden SPOILERS uit de film uiteengezet worden, met als doel dat de FilmTotaal-bezoekers die de film al hebben gezien erover kunnen discussiëren in de reacties. Mocht je geen spoilers voor de film willen lezen, dan snap je dat je op de verkeerde plaats bent beland. Iets dat de titel uiteraard al aangeeft!

Percentage Rotten Tomatoes

We starten met de ontvangst voor de film die komende dagen honderden miljoenen gaat ophalen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De eerste reacties en recensies bleken (erg positief) en dat betaalt zich voorlopig uit in een Rotten Romatoes percentage van 86 procent met een gemiddelde van een 7,7 na 139 recensies. Een prima score voor een film die heel wat verhalen en personages bij elkaar brengt.




LET OP!!! NU VOLGEN DE SPOILERS!!!



Het verhaal

In feite is het verhaal simpel. Na allerlei hints in de eerdere achttien films komt Thanos (Josh Brolin) uit zijn stoel om de Infinity Stones te verzamelen. Heeft hij de stenen, dan krijgt hij de macht over het universum. Om de stenen in zijn Infinity Gaunlet te krijgen, moet hij afrekenen met heel wat bestaande personages in het Marvel Cinematic Universe. Thanos doet dit niet alleen. Hij heeft namelijk de Black Order tot zijn beschikking, zijn vier "kinderen" Proxima Midnight, Ebony Maw, Corvus Glaive en Cull Obsidian. De Avengers en Guardians komen elkaar tegen en hebben allemaal hun eigen missie in het stoppen van Thanos. Zo gaat Thor op pad met Rocket en Groot, bundelen Iron Man, Doctor Strange, Spider-Man, Drax en Mantis de krachten en reist een groot gezelschap af naar Wakanda. De film speelt zich af op de planeten Aarde, Knowhere, Titan, Nidavellir en de onheilspellende planeet waar de Soul Stone zich bevindt. En ja, Thanos slaagt in zijn missie en niet heel wat van onze helden mee in zijn terreur.

Wie sterven in Infinity War?

Gedurende de film gaan er een groot aantal bekende personages dood, zoals vooraf aangegeven door de makers. Iets dat niet direct te zien is, is de verwoesting van Xandar, waar de Power Stone zich bevond. Die steen heeft Thanos al bij aanvang van de film. Tijdens het verkrijgen van de Tessaract / Space Stone sneuvelen de bekende personages Heimdall en Loki. Ook wordt duidelijk dat The Collector dood is gegaan op het moment dat Thanos de Reality Stone vergaarde. Na heel wat confrontaties is de volgende dode Gamora. Thanos offert zijn dochter om de Soul Stone in bezit te krijgen. Ook het onvermijdelijke gebeurt: Vision stort ter aarde als Thanos de Mind Stone van zijn voorhoofd trekt en daarmee alle stenen in bezit krijgt. Als hij dan met zijn vingers knipt, verandert de helft van de inwoners van het universum in as, samen met Winter Soldier, Groot, Black Panther, Falcon en Scarlet Witch in Wakanda en Spider-Man, Drax, Star-Lord, Doctor Strange op Titan. De vijf originele Avengers (en waarschijnlijk ook Hawkeye) blijven leven. In het nafilmpje zien we Nick Fury en Maria Hill sterven. Ook hebben de vier leden van de Black Order het einde niet gehaald.

(On)verwachte zaken & personages

Er zijn heel wat verrassingen te zien. Zo start de film gelijk met de dood van Heimdall. Hiermee wordt korte metten gemaakt met zijn mogelijke link met de Soul Stone. Die Infinity Stone blijkt op een planeet te liggen waar zowaar Red Skull uit Captain America: The First Avenger opduikt. Ook leuk is de rol van Peter Dinklage, hij speelt de grote dwerg Eitri die Thors Stormbreaker maakt. Ook opvallend is dat Doctor Strange de Time Stone overhandigt, in ruil voor het leven van Tony Stark. In al het geweld is Iron Spider is veelvuldig te zien, en Nebula is een van de overlevenden. En dan is er de hint naar de komst van Captain Marvel. Haar logo verschijnt in de laatste seconde van het eindfilmpje. De grote afwezigen zijn Hawkeye, Ant-Man en Valkyrie. Opvallend is dat er in de trailer een groots shot zit die helemaal niet in de eindfilm is gebruikt. Zo wordt Bruce Banner helemaal niet de Hulk in Wakanda:

Bekijk de afbeelding
Gedachte over het vervolg?

Nu Thanos zijn doel heeft bereikt, is er een ding duidelijk: de Avengers gaan hun naam eer aan doen en krijgen hulp van die belangrijke heldin, Captain Marvel. De kans lijkt aanwezig dat het personage Death betrokken gaat worden in Avengers 4 en dat is mogelijk de reden waarom de titel nog niet onthuld is. In de comics heeft Death een soort haat/liefde-verhouding met Thanos. Maar ook Adam Warlock en de Realm of Death zijn zaken die mogelijk voorbij gaan komen. En dit zou daadwerkelijk een compleet nieuwe film opleveren, zij het met veel van de bestaande personages. Of misschien wordt het wel iets heel anders!

NieuwsFilm

meest populair