Algemeen

Waarschuwing! Bespreek hier de SPOILERS voor 'Avengers: Infinity War'!

Dus niet lezen als je de film nog wilt zien.

door Bram de Groot om 23:24 in Algemeen
Avengers: Infinity War draait nu een dag in de bioscoop en komende dagen zullen de zalen gevuld zijn met liefhebbers van de franchise. In dit bericht worden SPOILERS uit de film uiteengezet worden, met als doel dat de FilmTotaal-bezoekers die de film al hebben gezien erover kunnen discussiëren in de reacties. Mocht je geen spoilers voor de film willen lezen, dan snap je dat je op de verkeerde plaats bent beland. Iets dat de titel uiteraard al aangeeft!

Percentage Rotten Tomatoes

We starten met de ontvangst voor de film die komende dagen honderden miljoenen gaat ophalen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De eerste reacties en recensies bleken (erg positief) en dat betaalt zich voorlopig uit in een Rotten Romatoes percentage van 86 procent met een gemiddelde van een 7,7 na 139 recensies. Een prima score voor een film die heel wat verhalen en personages bij elkaar brengt.
LET OP!!! NU VOLGEN DE SPOILERS!!!Het verhaal

In feite is het verhaal simpel. Na allerlei hints in de eerdere achttien films komt Thanos (Josh Brolin) uit zijn stoel om de Infinity Stones te verzamelen. Heeft hij de stenen, dan krijgt hij de macht over het universum. Om de stenen in zijn Infinity Gaunlet te krijgen, moet hij afrekenen met heel wat bestaande personages in het Marvel Cinematic Universe. Thanos doet dit niet alleen. Hij heeft namelijk de Black Order tot zijn beschikking, zijn vier "kinderen" Proxima Midnight, Ebony Maw, Corvus Glaive en Cull Obsidian. De Avengers en Guardians komen elkaar tegen en hebben allemaal hun eigen missie in het stoppen van Thanos. Zo gaat Thor op pad met Rocket en Groot, bundelen Iron Man, Doctor Strange, Spider-Man, Drax en Mantis de krachten en reist een groot gezelschap af naar Wakanda. De film speelt zich af op de planeten Aarde, Knowhere, Titan, Nidavellir en de onheilspellende planeet waar de Soul Stone zich bevindt. En ja, Thanos slaagt in zijn missie en niet heel wat van onze helden mee in zijn terreur.

Wie sterven in Infinity War?

Gedurende de film gaan er een groot aantal bekende personages dood, zoals vooraf aangegeven door de makers. Iets dat niet direct te zien is, is de verwoesting van Xandar, waar de Power Stone zich bevond. Die steen heeft Thanos al bij aanvang van de film. Tijdens het verkrijgen van de Tessaract / Space Stone sneuvelen de bekende personages Heimdall en Loki. Ook wordt duidelijk dat The Collector dood is gegaan op het moment dat Thanos de Reality Stone vergaarde. Na heel wat confrontaties is de volgende dode Gamora. Thanos offert zijn dochter om de Soul Stone in bezit te krijgen. Ook het onvermijdelijke gebeurt: Vision stort ter aarde als Thanos de Mind Stone van zijn voorhoofd trekt en daarmee alle stenen in bezit krijgt. Als hij dan met zijn vingers knipt, verandert de helft van de inwoners van het universum in as, samen met Winter Soldier, Groot, Black Panther, Falcon en Scarlet Witch in Wakanda en Spider-Man, Drax, Star-Lord, Doctor Strange op Titan. De vijf originele Avengers (en waarschijnlijk ook Hawkeye) blijven leven. In het nafilmpje zien we Nick Fury en Maria Hill sterven. Ook hebben de vier leden van de Black Order het einde niet gehaald.

(On)verwachte zaken & personages

Er zijn heel wat verrassingen te zien. Zo start de film gelijk met de dood van Heimdall. Hiermee wordt korte metten gemaakt met zijn mogelijke link met de Soul Stone. Die Infinity Stone blijkt op een planeet te liggen waar zowaar Red Skull uit Captain America: The First Avenger opduikt. Ook leuk is de rol van Peter Dinklage, hij speelt de grote dwerg Eitri die Thors Stormbreaker maakt. Ook opvallend is dat Doctor Strange de Time Stone overhandigt, in ruil voor het leven van Tony Stark. In al het geweld is Iron Spider is veelvuldig te zien, en Nebula is een van de overlevenden. En dan is er de hint naar de komst van Captain Marvel. Haar logo verschijnt in de laatste seconde van het eindfilmpje. De grote afwezigen zijn Hawkeye, Ant-Man en Valkyrie. Opvallend is dat er in de trailer een groots shot zit die helemaal niet in de eindfilm is gebruikt. Zo wordt Bruce Banner helemaal niet de Hulk in Wakanda:


Gedachte over het vervolg?

Nu Thanos zijn doel heeft bereikt, is er een ding duidelijk: de Avengers gaan hun naam eer aan doen en krijgen hulp van die belangrijke heldin, Captain Marvel. De kans lijkt aanwezig dat het personage Death betrokken gaat worden in Avengers 4 en dat is mogelijk de reden waarom de titel nog niet onthuld is. In de comics heeft Death een soort haat/liefde-verhouding met Thanos. Maar ook Adam Warlock en de Realm of Death zijn zaken die mogelijk voorbij gaan komen. En dit zou daadwerkelijk een compleet nieuwe film opleveren, zij het met veel van de bestaande personages. Of misschien wordt het wel iets heel anders!

74 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Knap staaltje filmmaken was het! Toch bijzonder hoe ze 10 jaar lang superheldenfilms zo in balans hebben weten samen te brengen en van Thanos een schurk van vlees en bloed te maken. Ik ben nog een beetje bang of dat tijdreizen in de weg gaat zitten om bepaalde personages maar terug te halen, want dat zal zeker gebeuren. Of ze moeten met Homecoming 2 of Dr. Strange 2 andere plannen hebben...

UPictures

Avatar

De balans van deze film was echt goed. De humor die gepaard is met de emotionele scenes zijn echt heerlijk. Uiteraard zullen de personages terugkeren voor Avengers 4. Daar zullen we absoluut afscheid gaan nemen van onze geliefde originele avengers (niet allemaal). de "Stormbreaker" van Thor had Thanos toch echt even laten schrikken. Ben benieuwd wat Captain Marvel gaat uitspoken!!

ferryb86

Avatar

ik ben benieuwd of dit te herstellen zal zijn.

Death zal machtig genoeg zijn om de personages welke nu gestorven zijn terug te brengen. Ik vond de eind shot het mooiste.

Thanos welke op een hutje op de hei zit en vervolgens epische muziek en dan die glimlach op zijn gezicht. De ultieme badass badguy in dit geval en zijn missie voltooid. Compleet anders dan ik zelf had gedacht. Ik dacht The Avengers beuken hem door een of andere manier wel tot moes en dat er een happy end zal zijn, maar dat was compleet anders dan gedacht. Erg gaaf gedaan en weer afwijkend van de standaard die geld in Hollywood.

jeroenh

Avatar

Het enige wat ik wil weten is waar Valkyrie, Korg (die steen van Thor Ragnarok) en Miek zijn, die zaten toch ook op dat schip, help mij

Rich Art

Avatar

@jeroenh: ik ben er vanuit gegaan dat die op het schip zijn gestorven. Er lagen aardig wat lijken, dus daar zullen ze wel tussengelegen hebben. Of ze moeten ergens toch nog snel hebben weten te ontsnappen al lijkt me dat sterk...

Akke Moeka Hara

Avatar

En in het volgende deel komen ze allemaal terug en gaan ze om Thanos heen staan als een stel troetelbeertjes en schieten allemaal tegelijk hun speciale krachten op Thanos en is het allemaal weer koek en ei.

Rafael11

Avatar

Ik heb echt werkelijk heel de film op het puntje van m'n stoel gezeten, echt een topfilm met humor, emotie en actie goed afgewisseld. Ik had toch echt wel even een schrikmoment toen Thanos Iron man met dat zwaard stak. Ik dacht echt dat dat de dood van Stark was.

Op het einde dacht ik dat het de Avengers nog zou lukken om de Mindstone de vernietigen, maar Thanos had de Timestone al.

Darthmar

Avatar

Mijn voorspelling is dat in deel 2 veel gevallen helden weer tot leven worden gewekt.

Kakascii

Avatar

@ferryb86 in de comics heeft hij een soort gelijke actie.

Hij heeft shit gedaan dan gaat ie voor zelfreflectie en al die shit op een boerderij zitten :P

wel grappig.

heel de film goed in mekaar gezet, de transitie ook geweldig gedaan, als het naar GoTg gedeelte met het muziek eronder...
de toon , humor alles :O

Ereptile

Avatar

Ik vraag me af hoe Captain Marvel de schade ongedaan gaat maken die Thanos heeft teweeg gebracht. Heeft zij geluk gehad dat zij ook niet in as is veranderd? Ik had nooit verwacht, maar ergens wel gehoopt dat Thanos zou slagen in zijn missie. Wat een villain is dat geworden zeg! Met meerdere lagen, en dat waardeer ik zo aan de film! En... hij heeft in één knip met zijn vingers het halve MCU weggevaagd...

Ook het lot van de Red Skull was een enorme verrassing. Hij was dus inderdaad getransporteerd door de Tesseract naar een plek waar de Soul Stone zich bevond. Over stenen gesproken: Toen die Reality Stone werd gebruikt, dat was de eerste keer dat we de krachten zagen van die steen.

Ik vond Thor super goed uit de verf komen in deze film. En de mix met de Guardians of the Galaxy. De humor en alles was niet over de top zoals GotG 2 en Thor: Ragnarok. Maar het team van Iron Man, Dr. Strange, Spider-Man en het andere deel van de Guardians was ook niet verkeerd. Hun gevecht met Thanos had me ook op het puntje van de stoel zitten. Zeker toen ze BIJNA die Infinity Gauntlet van hem af kregen!

Ook de transitie van muziek zoals Kakascii als zegt. Dat was ook van toepassing toen ze naar Wakanda gingen.

De film was naar mijn mening gewoon perfect in balans qua personages, actie, humor en emotie. Deze film moet ik gewoon nog een keer zien!

LuLuLu

Avatar

Wat was Thor een vet personage in deze film! Gok dat Ant-man ook 1 van de gelukkige is die het heeft overleefd en die we dan ook zien in Avengers 5 naast de oude garde en captain Marvel.

Eerlijk de film is boven mijn verwachtingen gekomen. Heerlijk.

Rich Art

Avatar

Misschien dat de vrouw/kinderen van Hawkeye ook zijn veranderd in as, wat er voor zorgt dat hij weer ouderwets op rooftocht gaat?

MisterMarvel

Avatar

Wat was deze film EPIC. Het eerste uur kon ik niet eens geloven dat ik naar Infinty War zat te kijken. Vond de film wel te snel gaan vooral in het begin. All those questions:
Wat is er gebeurd op Xandar.
Wie is precies de Black Order.

Vond zoveel scenes goed. Leuk ook dat Spider-Man weer een film referentie pakt alleen dan nu Aliens
Rocket die op gepakt wordt door de Winter Soldier en om zich heen begint te schieten.
Thor met zijn nieuwe hamer

GENIAAL ALLEMAAL

Alleen wel lekker cliché dat de helft van de wereld eraan gaat behalve de orginele leden van the Avengers. Zij zullen dus het klusje moeten klaren over een jaartje.

En wat er al gezegd is: Hoe geniaal was het dat Red Skull ineens opduikt en wat zat ik op het puntje van mijn stoel toen Iron man werd neergestoken.

Vanavond nog maar een keer in alle rust kijken wat gisteren was een en al spanning en emotie. Kan me daardoor de helft van de film al niet eens meer heugen

Khalidmocro

Avatar

Volgens mij gebeurt het in de strips ook en verliest hij de de handschoen aan nebula die het terug draait wat natuurlijk mogelijk is met de time stone .. vond infinity war eigenlijk de mindere van de 3 die de Russo’s hebben gemaakt.

FilmL

Avatar

Dr. Strange geeft aan maar één senario te hebben gezien met een goede afloop, het afgeven van de time-stone was waarschijnlijk nodig voor het uiteindelijke doel. Waarschijnlijk heeft Stark later in het verhaal nog een belangrijke rol te vervullen.

Frietgezicht

Avatar

Fantastische film.

Beetje raar dat Vision en Scarlett Witch moeite hebben en eigenlijk verslagen worden door die 2 van The Black Order waarna Cap Widow ze wel weten te verslaan,onlogisch.

Thanos is echt een fantastische badguy. Hij denkt net als bijv Killmonger(dus wat badguys betreft is Marvel beter bezig) dat wat hij doet goed is,dat het universum hem dankbaar moet zijn. Hij heeft emoties maar is ondertussen ook echt dreigend.

Ik ben blij dat we niks te zien kregen in trailers van Hulk vs Thanos. Ik vergat gewoon Hulk ff tot Loki hem benoemde(op dezelfde manier als Tony ooit tegen Loki deed: we got a Hulk) en dat gevecht daarna was kort maar bruut.

Ik vind de film echt fantastisch. Dat zo'n groot project met zoveel karakters geen rommeltje geworden is ,is echt klasse werk van o.a. die Russo broeders.

Frietgezicht

Avatar

Ik ben wel bang dat alle kills teruggedraaid worden.
Karakters als Spidey en Black Panther blijven toch niet dood,voorspelbaar,dus hoe ver terug gaan ze in de tijd. Als Loki en Gomorra ook teruggekomen dan zou het weer een film zijn zonder gevolgen.

Die Thor heeft trouwens een heftige periode achter de rug. Deze film gaat verder waar Ragnarok eindigde. Na de dood van zijn beste vrienden, vader, vernietiging thuisplaneet, verliezen oog en hamer worden gelijk zijn beste maat en broer gedood en velen van zijn volk.

Frietgezicht

Avatar

Ik dacht trouwens wel ff dat Tony er geweest was hoor.
Dr Strange zei dat die van duizenden of miljoenen toekomst visies er maar 1 zag waarin Thanos verslagen werd.
Vlak voor Dr Strange stierf zei hij 'ik had geen keus'.

Dus in die toekomst moet Tony leven,daarom gaf hij die steen op?

Heeft iemand enig idee hoe deel 4 zal gaan,wat het verhaal is. Ik heb echt geen enkel idee(wat positief is)

Pennywise2017

Avatar

Ik heb gewoon geen woorden hoe fantastisch en episch ik deze film vond!
Heerlijk om in deze spoiler-section met iedereen te kunnen praten

Ereptile

Avatar

@Friet, tot zover is er nog niets bekend van Avengers 4. En dat mogen ze ook even zo houden! Deze film zal toch eerst even moeten bezinken.

Ik vraag me af wat Dr. Strange heeft gezien. Ik bedoel, hij heeft iets zien gebeuren voorbij zijn dood? Of is er dankzij Star Lord toch een andere uitkomst geweest tegen het plan van Dr. Strange in?

Ereptile

Avatar

Overigens, de Red Skull werd gespeeld door Ross Marquand! Die is op dit moment het bekendst als Aaron in The Walking Dead! Hugo Weaving heeft al gezegd dat hij niet wilde terugkeren in de rol. Best een verrassende casting moet ik zeggen Smiley face

Frietgezicht

Avatar

@ Erep, moet wel die 'ene' toekomstvisie zijn die Dr Strange zag want anders zegt hij niet dat hij geen keuze had(want die keuze had hij wel)
Of hij zag dat Thanos alle stenen moest verzamelen of dat Tony moest blijven leven.

Is de Gauntlet nu eigenlijk kapot? Hij leek aan het einde helemaal gesmolten enz.

Idd,deel 3 laten bezinken maar wel erg interessant wat nu de hoofdlijnen zijn van deel 4. Thanos zoeken? De Gauntlet zoeken? Iets in die richting? Nu Thanos zijn doel bereikt heeft gaat die ook niet meer jagen enz.

Frietgezicht

Avatar

De end credit scene is trouwens ook wel echt de moeite waard(ook niet altijd zo)
Motherf......haha

Ereptile

Avatar

@Friet, er liepen mensen de zaal uit toen er geen mid-credit scene kwam. Ik hoorde sommige mensen zeggen dat de mensen die bleven zitten, eigenlijk voor niets bleven zitten. Wat zaten die er naast zeg! Die after-credit scene is ook gewoon geniaal en een leuke verwijzing naar Captain Marvel!

Frietgezicht

Avatar

@ Erep,ja makkelijk te vervangen zo'n karakter met zoveel make-up. Hij zag er top uit en hem weer zien was wel een mooi moment.

Wel grappig ook om tijdens de film erachter te komen dat veel scenes anders gaan dan je denkt in de trailer.
Het sssttt momentje had niks met de marteling van Strange te maken, Tony en Gomorra praten helemaal niet over Thanos 'tell me his name again, Thanos' enz.

Wel raar dat ze zo'n shot met de Hulk gebruiken terwijl dat niet gebeurd. De film is fantastisch dus boeie maar waarom 'liegen' dat er scenes komen die niet gebeuren.

horizon

Avatar

Toffe film. Respect voor regie en script om dit op deze manier samen te brengen.

Thanos die eindelijk een keer een schurk van formaat is, wereldvernietigend zonder in pompeusheid te vervallen waar dat vaak wel gebeurd.

Denk dat twee personages er nu echt klaar mee zijn. Een derde personage twijfel ik toch wel erg over of ze definitief dood is.

En ik verwacht dat, gezien degene die er overblijven, daar de echte slachtoffers gaan vallen. De verdwenen karakters zullen allemaal terugkeren.

Hoe Marvel het gaat verder breien ben ik wel benieuwd naar. Gaat Thanos ten onder aan wroeging (visioen op einde), zitten we in een andere realiteit, gaat de time stone iets doen (wat wellicht sufste oplossing zou zijn maar ook een logische keuze).

De scenes waar Thor bij Guardians was waren erg geslaagd. Heerlijke humor.
De krachten van Mantis waren toch wel bijzonder en Star-Lord f*cked up.

* Gaat de Quantum realm uit Ant-man een rol spelen in de oplossing?
* Captain Marvel dit jaar zal bijzonder worden want ik verwacht dat die film eindigt met ontvangen van signaal Fury.
* Hawkeye zal zich bij Captain Marvel voegen.

Rich Art

Avatar

@Frietgezicht: ze hebben in de markering wel meer zaken verdraait. Ik vind het briljant, want daarmee pakt de film verrassender uit dan gedacht.

Frietgezicht

Avatar

@ Rich, agree!

Ik heb trouwens nooit die scene gezien van Thanos die een maan gooide. Die werd volgens mij getoond tijdens Comic Con en je hoorde iedereen erover.
In de film zelf was dat moment wel top maar ik vond een maan gooien overdreven. Het kwam meer over als brokstukken eraf trekken en gooien en ik dacht toch dat die een hele planeet ging pleuren met alles wat ik hoorde.

Michie_

Avatar

@@jeroenh: Thor zegt dat Thanos "de helft" van zijn ras heeft afgeslacht. Valkyrie, Korg en Miek zijn waarschijnlijk ontsnapt samen de andere helft. De actrice van Valkyrie heeft nog een contract voor meerdere marvel films.

HunterANT

Avatar

Dat met de Timestone alles terug kan worden gezet, is de meest logische gedachte.
Vroeg me net alleen hard op af of zij wel dood zijn. Of...rofl rofl... zijn ze in een ander universum geplaatst/beland? De Multiverse!
Dr. Strange is al bekend met de Multiverse en heeft dit wellicht voorzien tijdens zijn zoektocht naar 'possible outcomes' en ook met ANT-Man gaat men zich richting de Multiverse begeven.
Thanos gebruikte ook vaak tijdens de film de Reality Stone...toegang tot de Multiverse. Dus waarom ook niet aan t einde?!

Artificialis

Avatar

Frietgezicht "Beetje raar dat Vision en Scarlett Witch moeite hebben en eigenlijk verslagen worden door die 2 van The Black Order waarna Cap Widow ze wel weten te verslaan,onlogisch."

Vision werd ernstig verwond voordat het gevecht begon, alles wat hij nog deed was in verzwakte toestand. Scarlet Witch moest het in feite in haar ééntje tegen Corvus en Proxima opnemen terwijl ze Vision probeerde te beschermen.

Het grote voordeel van Captain America, Black Widow en The Falcon is dat zij Corvus en Proxima juist overvielen. Een efficiënte samenwerking werkte ook in hun voordeel. Alles wat ze deden werd op elkaar afgestemd.

SunChaser

Avatar

De Goodguys hebben nog een mindstone he. Die gekloonde. Wat kun je daarmee?

Frietgezicht

Avatar

@ Arti,daar heb je op zich wel een punt ja.

jeroenh

Avatar

@michie_ bedankt, weer wat wijzer geworden, dit was ik alweer kwijt bij de volgende scene, toch nog een keer gaan kijken... wat een film

Ninsh

Avatar

Weet iemand hoe het nummer heet toen we overschakelde naar GOTG voor de eerste keer?

Frietgezicht

Avatar

@ Sunchaser, gratis uit eten sowieso!

Master Of Films

Avatar

Ninsh "Weet iemand hoe het nummer heet toen we overschakelde naar GOTG voor de eerste keer?"

major dutch

Avatar

The spinners-rubberband man

ISIM

Avatar

Damn wat een film. Wat een balans en zo gruwelijk om ze allemaal in 1 film te zien. Alleen wat ik zo jammer vond was de scenes in Wakanda, voelde toch anders dan toen ik naar BP ging. Maar Damn the Russo’s delivered. In de film zag je wel dat er een extra handschoen was. En op het eind leek die van Thanos wel kapot maar wel met alle stenen erin. Kans is groot dat de families van Antman en Hawkeye bij de helft zitten die dood zijn en dat is hun reden om terug te komen. Beetje vaag, want de universe redden leek me al reden genoeg haha

Mav Damian

Avatar

Zozo niemand praat over de after-credit scene in Infinity War. Iemand gezien hier alhoewel hij niet echt bijzonder was, maar het heeft wel een deel te maken over de 4de Avengers film en een andere MCU film.

Master Of Films

Avatar

Mav Damian "Zozo niemand praat over de after-credit scene in Infinity War."
Wellicht dat je de commentaren nog eens moet gaan doorlezen, want er wordt degelijk gesproken over de komst c.q. hint naar Captain Marvel.

Frietgezicht

Avatar

^ Plus dat het in andere topics ook al besproken is.

SpicyMeatball

Avatar

Wauw.... Net terug uit bios... MIndblown...
Hoe zouden ze bij Warner Brothers en DC naar deze film kijken?

Enige minpuntje dat ik kan noemen aan deze film is dat je weet dat niet iedereen definitief dood is en dat er door de Time stone een re-boot komt... Misschien zien we daardoor dan welk de Hulk tijdens de veldslag in Wakanda zoals op de foto hierboven Smiley face

De diverse team-ups waren fun.... Thor en rabbit Smiley face

Mav Damian

Avatar

Idd Mof ik merk het nu pas te snel gereageerd.

Nu over Hawkey heb ik een theorie hoe hij terug zal keren. Wat als een deel van zijn gezin weg is of helemaal door Thanos nu dat hij zijn doel heeft bereikt en hij zo terugkeert.

Master Of Films

Avatar

Trouwens. Ik had tijdens het kijken niet eens door dat ik naar twee Sherlock Holmes aan zat te staren.

horizon

Avatar

Ha, ja, lol. Twee egos bij elkaar.

Frietgezicht

Avatar

@ Damian, kijk even wat Rich Art zegt. Je leest dus weer geen berichten van anderen maar we moeten wel die van jou lezen ;) :P

Mav Damian

Avatar

Well...this is awkward.

horizon

Avatar

Kans bestaat ook dat we Nova gaan zien nu Xandar vernietigd is.

jeroenh

Avatar

Toch ook jammer dat die 2 Sherlocks, niet samen tegelijkertijd “no shit sherlock” zeggen, tegen star lord ofzo...

Colruiter

Avatar

Verdorie, ik ben niet blijven zitten toen er geen mid-credit-scene kwam en heb dus klaarblijkelijk toch iets gemist... dat wordt dus nog eens gaan, maar zo'n film moet je gewoon ook twee keer zien.

Frietgezicht

Avatar

@ Mav,haha ach ja, het is ook wel een aardige zit inmiddels om alles te lezen dus shit happens :P

Heeft iemand al gezegd dat het wel weer lekker toevallig is dat alle Avengers uit deel 1 het overleven?

Frietgezicht

Avatar

@ Colruiter, de dood van Fury is toch wel een momentje ja.

horizon

Avatar

Tja, toevallig. Weet je meteen van wie echt afscheid kunnen gaan nemen.

horizon

Avatar

Tja, toevallig. Weet je meteen van wie echt afscheid kunnen gaan nemen.

Colruiter

Avatar

Dat de originele Avengers overblijven is een fantastische zet van de Russo's, ze gaan gewoon full circle en zullen op die manier een heldhaftig einde kunnen geven aan zij die het niet zullen overleven.

Frietgezicht

Avatar

Ik lees hier niks volgens mij over Peter Dinklage. Ik vind hem fantastisch maar vond die rol toch niet helemaal geslaagd maar het is moeilijk uit te leggen.
Zo'n makkelijke casting,echt het gevoel dat ik naar Dinklage keek die weer een dwerg speelde in plaats van een nieuw karakter ofzo.

Decepticon

Avatar

Ik vind Dinklage zijn rol leuk, tja hij is een dwerg, dus ik heb geen problemen dat hij zo'n rol regelmatig speelt.
Ik vind dat btw een geweldig deel van de film, hoe uit werd gelegd hoe en waar die kosmische wapens vandaan komen.
Thor is echt ff-ing bad-ass in deze film, holy shit. Zijn interactie met de Guardians en voornamelijk Rocket, is fantastisch en de humor is perfect en niet overdone, maar perfect wat tandjes minder.

Maar man man man, wat een verdomd gruwelijk goede en gave film. Ik kan alleen maar beamen wat de meesten hier zeggen.
Verdomd goede, imo perfecte balans tussen alles, personages incl karakteruitwerking, actie, humor en emotie.

Feige en de Russo broers hebben niet gelogen, het is echt Thanos zijn film, de beste villain in de MCU, beter dan Killmonger een imo zelfs één van de beste van alle superheldenfilms.

Feige is dé architect van het MCU, maar het kwartet van de Russo's een schrijvers Markus een McFeeley is meesterlijk, hoe zij dit hebben gemaakt, respect.

Ik dacht ook tien Tony Stark werd gestoken, dat het gebeurd was met hem. Maar dat Doctor Strange zijn leven redde, ik dacht, zou hij toch een laatste goede menselijke daad willen doen, voordat hij dood gaat.
Maar ik dacht toen ook direct, hij zag 1 outcome van de 14 miljoen, waarin ze Thanos verslaan en dat moet toch de reden zijn waarom hij de Time Stone aan Thanos gaf en het leven spaarde van "douchebag". :D

En de actie die we van Doctor Strange zagen is bijna nog gaver dan we in zijn eigen film zagen. Zelfs de mirrorworld gebruikte hij nog even.

Decepticon

Avatar

Dat van waar Thanos een maan gooit naar de Avengers in de comic-con trailer, hebben ze gewoon aangepast, het is hetzelfde shot, alleen nu breekt die maan al in brokstukken, waarschijnlijk door de kracht van de Stone denk ik maar zo.
De bootleg van die comic-con trailer staat gewoon op youtube.

Leuk dat de 2 trailers dingen laat zien en je op het verkeerde been zet, waardoor de film alleen maar gaver is.

De after-credit scène is echt een must om te zien! Dat is eigenlijk pas het echte einde van de film.
Bij mij in Emmen zat de zaal woensdagavond vol en bijna iedereen bleef tot het einde zitten, een handjevol ging tijdens of na de mid-credits weg.

Ninsh

Avatar

@decepitcon

Deden ze met de Thor: Ragnarok trailer ook. Dingen showen die anders of er niet in zaten, om grote spoilers te voorkomen.

Helga maakte Thor zijn hamer kapot in een steegje, werkelijkheid was dat bij de plek waar Odin stierf. Zo zaten er mee momenten in. Ben blij dat Marvel dat nu doet met trailers. Zo blijf je verrast Smiley face

Scheerzeep

Avatar

@Ninsh

Dat is niet helemaal waar in die context. Die scène hebben ze gewoon opnieuw opgenomen nadat bleek dat het testpubliek die scène in dat steegje (waar Odin als zwerver rond zou dwalen) niets vond. Ze hebben daarom de boel naar Noorwegen verplaatst om Odins dood mooier te kunnen verfilmen. Door die wijziging moest overigens ook de scène met Dr. Strange opnieuw geschoten worden; Thor kreeg eerst een sleutel waarmee hij Loki zou vinden in een dixie.

Scheerzeep

Avatar

@Ninsh

Dat is niet helemaal waar in die context. Die scène hebben ze gewoon opnieuw opgenomen nadat bleek dat het testpubliek die scène in dat steegje (waar Odin als zwerver rond zou dwalen) niets vond. Ze hebben daarom de boel naar Noorwegen verplaatst om Odins dood mooier te kunnen verfilmen. Door die wijziging moest overigens ook de scène met Dr. Strange opnieuw geschoten worden; Thor kreeg eerst een sleutel waarmee hij Loki zou vinden in een dixie.

Scheerzeep

Avatar

@Ninsh

Dat is niet helemaal waar in die context. Die scène hebben ze gewoon opnieuw opgenomen nadat bleek dat het testpubliek die scène in dat steegje (waar Odin als zwerver rond zou dwalen) niets vond. Ze hebben daarom de boel naar Noorwegen verplaatst om Odins dood mooier te kunnen verfilmen. Door die wijziging moest overigens ook de scène met Dr. Strange opnieuw geschoten worden; Thor kreeg eerst een sleutel waarmee hij Loki zou vinden in een dixie.

Ereptile

Avatar

Wat ze wel voor de trailer veranderd hebben: het shot waarin Captain America de Gauntlet van Thanos tegenhoud. Er zaten in de trailer maar twee Infinity Stones in, maar in de film heeft hij alle stenen, op de Mind Stone na.

Rafael11

Avatar

Op Titan werkte team Iron man, Dr Strange wel erg goed samen vond ik. Het was ze bijna gelukt om de Gauntlet van Thanos z'n hand af te krijgen. Daar liet Dr Strange zien hoe divers zijn krachten zijn.

Decepticon

Avatar

Ik vond het mooi om te zien dat Star-Lord niet zijn emoties de baas kon voor het grotere om een kans het universum te redden, dat is menselijk, hij heeft alle familieleden al verloren en nu ook nog eens zijn geliefde Gamora, dat zal verrekte zwaar voor hem zijn.

The Black Order is ook echt bad-ass en verrekt sterke tegenstanders. Ebony Maw die als een profeet de komst van Thanos aankondigt en dat de uitroeiing/vernietiging alleen maar iets goeds is.

horizon

Avatar

Maar de Aliens kill was zelfs Maw teveel. Har har.

Master Of Films

Avatar

Rich Art "Knap staaltje filmmaken was het! Toch bijzonder hoe ze 10 jaar lang superheldenfilms zo in balans hebben weten samen te brengen en van Thanos een schurk van vlees en bloed te maken."
True.

15 Brilliant Thanos Hints You Completely Missed In The MCU

Voor enkele mensen was Thanos die paarse kerel in een stoel. Hij werd afgedaan als een lachertje, want dat moest the big bad voorstellen.

chefry1983

Avatar

Wow wat een film zeg! Vandaag eindelijk gezien. Hele gave film en zeker een goede verdeling tussen alle personages. Thanos is echt badass en sommige plottwist zijn goed bedacht.
Van de week maar weer een keertje gaan.
Alleen jammer dat hulk niet meer terugkwam in Wakanda

GreenHornet

Avatar

Ik begrijp het hele einde niet.
Of is het gewoon nog niet duidelijk welke kant we op gaan.

Rich Art

Avatar

Einde is dubbel interpreteerbaar: Thanos heeft gewonnen en de helft van de bevolking is weg, daarmee heeft de hele reeks geen happy end. Aan de andere kant is de boel open genoeg gelaten om weer op voort te borduren. De Russo's hebben dus woord gehouden dat er geen open einde aan de film zit, al kun je dus discussiëren over de definitie daarvan... :P

JMRG

Avatar

Gister eindelijk gezien en man wat een film.. teveel goeie scenes om op te noemen kreeg vaak kippenvel en de gedachte dat ik eindelijk naar Infinity War zat te kijken..
WELL DONE RUSSO’S, UP TO NEXT YEAR

Rich Art

Avatar

Vermoed iemand anders trouwens ook dat Peper Potts zwanger is, maar dit nog niet wilde zeggen tegen Tony in het begin van de film?

Het schoot me ineens te binnen, temeer omdat het ook zo subtiel, als grapje, wordt gebracht. Draagt in ieder geval bij aan de impact als Stark zichzelf opoffert in A4 om de mensheid te redden en daarmee nooit zijn eigen zoon of dochter zal zien... Dat wordt dan wel een traantje wegpinken!

NieuwsFilm

meest populair