Algemeen

Het idioot hoge bedrag dat Robert Downey Jr. kreeg voor 'Spider-Man: Homecoming'

De acteur mag blij zijn.

door Jim Pedd om 07:22 in Algemeen
De film Spider-Man: Homecoming duurde 133 minuten. Acteur Robert Downey Jr. was in acht van die minuten te zien. Maar kreeg wel heel erg veel geld voor de film. Diens aanwezigheid was vermoedelijk ook een van de redenen waarom het zo'n succes was. Maar toch...

Downey Jr. kreeg, zo meldt Variety vandaag, maar liefst 10 miljoen dollar voor de film. Sony Pictures betaalde die kosten en kreeg er natuurlijk wel vele miljoenen voor terug, daar de film zo'n groot succes was aan de box office. Maar vergeleken met andere acteurs in blockbusters, is echt wel heel veel.

Zo betaalt Sony Pictures aan Tom Hardy zeven miljoen dollar voor zijn hoofdrol als Eddie Brock in Venom. En ter verdere vergelijking: Chris Pratt kreeg tien miljoen dollar voor Jurassic World: Fallen Kingdom en Bryce Dallas Howard scoort acht miljoen dollar.

Dat Robert Downey Jr. zoveel geld heeft gekregen voor zijn kleine rol in Spider-Man: Homecoming laat dus zien hoe ver de acteur gekomen is, sinds hij met Iron Man (2008) weer helemaal welkom is in Hollywood.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Aan de andere kant van de wereld vechten mensen voor hun leven omdat ze geen fatsoenlijke maaltijd meer tot hun beschikking hebben...maarja...Wat zou jij doen als je zo'n bedrag aangeboden zou krijgen - en we houden het zelf in stand met zijn allen. De mens is eigelijk maar een vreemd wezen...Smiley face

Rich Art

Avatar

Ja, ach.. Zo zit de busnisses nu eenmaal in elkaar in Hollywood.. Dat ga je echt niet meer veranderen. En wat in het artikel al wordt gezegd: de 10 miljoen is verwaarloosbaar als je ziet hoe succesvoller een film is als RDJ er als Iron Man er in zit. Daarmee de investering makkelijk wordt terugverdient.

Frietgezicht

Avatar

Als ik Downey was zal ik maar smeken om niet gedood te worden in The Avengers 4(hoeveel krijgt die dan wel niet voor deel 3 en 4) want buiten de Marvel films valt het allemaal wel mee qua rollen/films die succesvol zijn.

SunChaser

Avatar

Heeft Downey nog steeds een drugsclausule in zijn contract dat hij pas betaald wordt na afloop van de opnames en als hij tussentijds clean blijft?

Artificialis

Avatar

Volgens mij had ik ergens gelezen dat hij 50 miljoen dollar voor de Infinity War films heeft gekregen. Hij speelt een geweldig personage, maar dit zijn natuurlijk belachelijke bedragen. Wat moet één mens met zoveel geld?

Heeft hij deze bedragen zelf uitonderhandeld? Gedreigd niet mee te doen als hij minder zou krijgen? Want Tom Holland heeft in Spider-Man: Homecoming slechts een fractie van dat bedrag gekregen.

Frietgezicht

Avatar

^ Rare vergelijking. Buiten dat kreeg Downey echt niet zoveel voor Iron Man 1 als wat die nu voor een Avengers film krijgt. Contract verlengingen,de man die het begon enz spelen allemaal mee.

Goku32

Avatar

Echt zo hij verdiend het onze Iron Man hahaahahahah

Artificialis

Avatar

Frietgezicht "^ Rare vergelijking. Buiten dat kreeg Downey echt niet zoveel voor Iron Man 1 als wat die nu voor een Avengers film krijgt. Contract verlengingen,de man die het begon enz spelen allemaal mee."

Dat een acteur voor een bijrol meer verdiend dan het hoofdpersonage uit de film vind ik per definitie al verkeerd.

Frietgezicht

Avatar

^ Ben ik het niet mee eens. Laten we gewoon even Tom Holland 3 jaar geleden nemen ofzo.
Hij krijgt een rol in een grote film en in de bijrol speelt Jack Nicholsen zijn pa.
Holland mag al blij zijn met de rol(want het kan zijn doorbraak betekenen en hij zal auditie moeten doen met veel anderen) terwijl Nicholsen niet eens auditie hoeft te doen en zich al lang bewezen heeft.

Buiten dat trekken grote namen vaak ook meer publiek en dus meer geld. Dus logisch dat ze daarvoor beloond worden.
Ik denk dat trouwens Baby Driver een goed voorbeeld is met een onbekende gozer en een zooitje goede acteurs eromheen.

ThomasOMalley

Avatar

Eens met Friet. Natuurlijk werkt het zo.

Artificialis

Avatar

Jullie vonden het zeker ook normaal dat Mark Hamill rond de 1,5 miljoen dollar voor The Force Awakens heeft gekregen? Of vinden jullie dat wel buitenproportioneel?

ThomasOMalley

Avatar

^Nee, slechte aanname.
Natuurlijk is het veel geld, maar als je dat hebt gekregen na een onderhandeling is het voor beide partijen blijkbaar schaalbaar. Hoofdrol of bijrol maakt dan geen verschil.
De fout die je maakt is dat je de situatie benadert vanuit je eigen perspectief. Er zijn speelgoedpoppetjes van Star Wars die voor goud geld worden verkocht. Voor velen belachelijk, maar als iemand het ervoor wil geven is dat gewoon handel, zoals ook het salaris van Hamill.

NieuwsFilm

meest populair