Het idioot hoge bedrag dat Robert Downey Jr. kreeg voor 'Spider-Man: Homecoming'

Het idioot hoge bedrag dat Robert Downey Jr. kreeg voor 'Spider-Man: Homecoming'

De acteur mag blij zijn.

De film Spider-Man: Homecoming duurde 133 minuten. Acteur Robert Downey Jr. was in acht van die minuten te zien. Maar kreeg wel heel erg veel geld voor de film. Diens aanwezigheid was vermoedelijk ook een van de redenen waarom het zo'n succes was. Maar toch...

Downey Jr. kreeg, zo meldt Variety vandaag, maar liefst 10 miljoen dollar voor de film. Sony Pictures betaalde die kosten en kreeg er natuurlijk wel vele miljoenen voor terug, daar de film zo'n groot succes was aan de box office. Maar vergeleken met andere acteurs in blockbusters, is echt wel heel veel.

Zo betaalt Sony Pictures aan Tom Hardy zeven miljoen dollar voor zijn hoofdrol als Eddie Brock in Venom. En ter verdere vergelijking: Chris Pratt kreeg tien miljoen dollar voor Jurassic World: Fallen Kingdom en Bryce Dallas Howard scoort acht miljoen dollar.

Dat Robert Downey Jr. zoveel geld heeft gekregen voor zijn kleine rol in Spider-Man: Homecoming laat dus zien hoe ver de acteur gekomen is, sinds hij met Iron Man (2008) weer helemaal welkom is in Hollywood.



NieuwsFilm

meest populair