Robert Richardson ook bevestigd voor 'Once Upon A Time in Hollywood'

Robert Richardson ook bevestigd voor 'Once Upon A Time in Hollywood'

Tarantino doet opnieuw een beroep op zijn vriend en Oscarwinnaar.

Quentin Tarantino is druk bezig met het casten voor zijn eerstvolgende film, Once Upon a Time in Hollywood. Zo heeft de regisseur al meerdere grote namen weten te strikken, zoals Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie, om er maar een paar op te noemen. Ook lijkt het zo goed als zeker dat Timothy Olyphant meedoet, terwijl veteraan-acteurs Burt Reynolds, Tim Roth, Michael Madsen en Kurt Russell ook in gesprek zijn voor een rol. Nu is tevens bevestigd dat Tarantino opnieuw cameraman Robert Richardson laat terugkomen.

Dit komt eigenlijk niet echt als een verrassing; Richardson verzorgde al de cinematografie van Tarantino's laatste vier projecten en wist voor Inglorious Bastards, Django Unchained en The Hateful Eight Oscarnominaties in de wacht te slepen. Hij won het felbegeerde gouden beeldje nog nooit voor een samenwerking met Tarantino, maar wel maar liefst al drie keer eerder voor zijn werk bij JFK, The Aviator en Hugo.

Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in Los Angeles anno 1969 - het hoogtepunt van de hippiecultuur in de filmindustrie. We volgen Rick Dalton (DiCaprio), een acteur die voorheen de hoofdrol speelde in een westernserie. Samen met zijn vriend en stuntman Cliff Booth (Pitt) tracht hij het te maken in een Hollywood dat ze niet meer herkennen. Het gaat dan ook alles behalve gemakkelijk. Rick heeft echter een zeer bekende buurvrouw: Sharon Tate...

NieuwsFilm

meest populair