Blu-ray

Blu-ray review 'Pitch Perfect Trilogy' - drie keer Anna Kendrick en Brittany Snow in actie!

De succesvolle zang/dans-films met een getalenteerde cast.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 15:57 in Blu-ray
Regie: Jason Moore | Elizabeth Banks | Trish Sie | Cast: Anna Kendrick (Beca), Rebel Wilson (Fat Amy), Brittany Snow (Chloe), Anna Camp (Aubrey), Hailee Steinfeld (Emily), Hana Mae Lee (Lilly), Elizabeth Banks (Gail), John Michael Higgins (John), John Lithgow (Fergus), Ruby Rose (Calamity), e.a. | Speelduur: 110 / 114 / 93 minuten | Verschijning: 2012 | 2015 | 2017 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster | 3,5 ster | 3 sterren

In 2012 was Pitch Perfect het ideale voorbeeld van een 'sleeper hit', een film die beperkt in de etalage werd gezet maar uitgroeide tot een groot financieel succes. Met namen als Anna Kendrick, Skylar Astin, Rebel Wilson, Brittany Snow, Elizabeth Banks en later ook Hailee Steinfeld en John Lithgow verschenen er drie films, die nu de Pitch Perfect Trilogy vormen. Met beperkt productiebudgetten, in totaal $81 miljoen, werd er wereldwijd een kleine $600 miljoen opgehaald door de muzikale komedies.

Universal Pictures bracht de drie "Pitches" - goed voor $586,8 miljoen wereldwijd - onlangs uit in een Blu-ray verzamelbox. Hieronder een blik op de uitgave, met eerst de trailers en synopsissen.


In de aftrap Pitch Perfect wordt de rebelse Beca gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een stel meiden dat elkaar af en toe in de haren vliegt, maar wanneer ze samen zingen klinkt het perfect. De zanggroep is gewend alleen traditionele a capella nummers te zingen, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe mash-ups te verzinnen. Dit is een groot succes en de meiden maken ineens weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie.


In het succesvolste deel Pitch Perfect 2 zijn de drie-voudige kampioenen bang dat ze hun harmonie hebben verloren. Ze hebben nog een kans om hun talent te kunnen laten zien en hun kampioenschap te verdedigen in de moeilijkste competitie in de wereld. Hier nemen ze het op tegen de Duitse supergroep Das Sound Machine, en vechten ze voor het recht om mee te doen aan de wereldwijde kampioenschappen.


In het slotstuk Pitch Perfect 3 proberen de Bellas na hun afstuderen het te maken in de echte wereld. Na de roes van het winnen van de World Championships gaan de Bellas elk hun eigen weg. Maar dan krijgen ze de kans om op tournee te gaan in het buitenland. Zo komt de meidengroep nog één laatste keer bij elkaar om samen muziek te maken.


Discs 3 x Blu-Ray | Retail release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 (deel 1 & 2) | Engels DTS-X (deel 3) | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 5053083143503 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van de Pitch Perfect Trilogy zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. Op de voorkant een collage van de hoofdrolspelers. De achterkant per film de uiteenlopende extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Alle drie de films hebben een prima beeldkwaliteit en ook dezelfde beeldverhouding, met 1.85 : 1, een bijna perfecte verhouding voor de thuisbioscoop en voor een muzikale dansfilm ook de juiste. Over de prima scherpe High Definion-weergave van deze drie schijven valt geen slecht woord te zeggen. Het beeld oogt fris, modern en vooral kleurrijk. Van technische gebreken is geen sprake en dat maakt het een genot om naar te kijken.

Geluid

Muziek, muziek en muziek. Daar draait voor de liefhebbers en de Bellas vooral om in deze trilogie. Net als bij de regie werd voor de muziek drie verschillende componisten aangetrokken, maar met Christophe Beck, Mark Mothersbaugh en Christopher Lennertz heb je niet de meest uitgesproken namen in het wereldje. Desondanks zijn de tracks ruimschoots voldoende. De eerste twee films hebben standaard tracks (DTS-HD 5.1) en het derde deel heeft een betere DTS-X track gekregen. Voor Anna Kendrick was er ook een spin-off. Het nummer 'Cups' uit het eerste deel werd in 2013 een groot muzikaal succes en schopte het zelfs tot een zesde plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100. De clip tref je onderaan!

Bonusmateriaal

De extra van de losse uitgaven zijn uiteraard door Universal Pictures meegenomen. Deze extra's zijn net als de hoofdfilm veelal muzikaal, al zijn er ook tracks met audiocommentaar, flink wat verwijderde en verlengde scènes en vaak erg korte, promotionele featurettes over de (nieuwe) cast. Opvallend genoeg is er op de svchijf van Pitch Perfect 3 geen uitgebreidere featurette terug te vinden over de trilogie. Dit had natuurlijk wel erg leuk geweest. Desondanks bevat iedere film heel wat korte en aardige extra's om je na het kijken van de hoofdfilm (muzikaal) mee te vermaken.

Muzikaal hoogtepuntje voor de liefhebbers

De Pitch Perfect-films is vooral weggelegd voor de liefhebbers van dans en zang. De doorgaans talentvolle en vrolijke cast maakt er een feest van en met deze box heeft de fan de complete collectie gelijk in handen. Vooraf aan deel 3 werd er nog gesproken over een vierde deel, maar die gaat er dus niet komen (op korte termijn). Hieronder Anna Kendrick en haar cups.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rainking

Avatar

Fixed it!

"Blu-ray review 'Pitch Perfect Trilogy' - drie keer Brittany Snow in actie!"

nieuwslaatste nieuws

meest populair